Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
LABS / 06.doc
Скачиваний:
56
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
143.36 Кб
Скачать

Призначення органів управління і правила використовування діагностичної плати

Розташування основних елементів на діагностичній плати PCI TESTCARD MASTER показане на мал.  1, призначення елементів індикації приведене в табл.  2, а призначення перемикачів і з'єднувачів приведене в табл.  3.

Таблиця 2.

Елемент

Призначення елементів

Светодіодний індикатор VD1...VD8 VD1 – молодший біт VD8 – старший біт

У режимі LINE відображає стан одного байта сигналів на лініях «Адреса/Дані». Вибір байта для відображення здійснюється перемикачем SW6 (BYTE). У режимі PORT відображає стан одного байта даних, записуваних в порт або прочитуваних з порту, з адресою, встановленою на перемикачі SW1...SW3 (PORT).

Світлодіод VD9

Відображає стани системного сигналу СLK на шині PCI.

Світлодіод VD10

Відображає стани системного сигналу FRAME# на шині PCI.

Світлодіод VD11

Відображає стани системного сигналу IRDY# на шині PCI.

Світлодіод VD12

Відображає стани системного сигналу TRDY# на шині PCI.

Світлодіоди VD13...VD16

Відображають стани сигналів на лініях кодування команд / дозволу байт С/BE0#...С/BE3# відповідно.

Світлодіод VD17

Відображає стани системного сигналу STOP# на шині PCI.

Світлодіод VD18

Відображає стани системного сигналу RST# на шині PCI.

Світлодіод VD19

Відображає стани системного сигналу REQ# на шині PCI.

Світлодіод VD20

Відображає стани напруги живлення 5  B на шині PCI.

Семисегментний цифровий індикатор DA1

У режимі POST відображає поточні значення POST-кодів.

Таблиця 3.

Елемент

Призначення елементів

DIP-перемикачі SW1...SW3 (PORT)

Перемикач для установки необхідної адреси порту в режимі PORT (тільки для модифікації MASTER). 1. Молодший біт адреси встановлюється крайнім правим ричажком перемикача SW1, старший біт – крайнім лівим ричажком перемикача SW3. 2. У положенні ON відповідний біт адреси порту встановлюється в стан логічного «0».

DIP-перемикач SW4 (MODE)

Перемикач режимів роботи. Коди режимів для модифікації MEDIUM: «00» – режим POST; «01» – режим LINE; «10» – режим LINE; «11» – режим LINE. Коди режимів для модифікації MASTER: «00» – режим POST; «01» – режим PORT; «10» – режим LINE; «11» – режим LINE. 1.Молодший біт коду режиму встановлюється правим ричажком перемикача SW4, старший біт – лівим ричажком перемикача SW4. 2. У положенні ON відповідний біт коду режиму встановлюється в стан логічного «0».

DIP-перемикач SW5 (SIZE)

Перемикач розміру селектіруємого адресного простору вибраного порту (тільки для модифікації MASTER). «00» – 10 біт; «01» – 16 біт; «10» – 32 біти; «11» – 32 біти. 1. Молодший біт коду розміру адресного простору встановлюється правим ричажком перемикача SW5, старший біт – лівим ричажком перемикача SW5. 2. У положенні ON відповідний біт коду розміру адресного простору встановлюється в стан логічного «0».

DIP-перемикач SW6 (BYTE)

Перемикач вибору номера байта стану сигналів на лініях «Адрес/Данные» в режимі LINE (для модифікацій MEDIUM, MASTER). «00» – байт 0 (биті AD[0...7]); «01» – байт 1 (биті AD[8...15]); «10» – байт 2 (биті AD[16...23]); «11» – байт 3 (биті AD[24...31]). 1. Молодший біт коду номера байта встановлюється правим ричажком перемикача SW6, старший біт – лівим ричажком перемикача SW6.

DIP-перемикач SW7 (DIR)

Перемикач напряму передачі даних при зверненні до порту з адресою, встановленою на перемикачі ADRP (тільки для модифікації MASTER). «x0» – дані фіксуються і відображаються на світодіодному індикаторі D1...D8 при виконанні команди запису в порт; «x1» – дані фіксуються і відображаються на світодіодному індикаторі D1...D8 при виконанні команди читання з порту. 2. У положенні ON відповідний біт коду напряму передачі встановлюється в стан логічного «0».

З'єднувач XS1

Технологічний з'єднувач інтерфейсу JTAG для вбудованого програмування PLD U1 і U2.

З'єднувач XS2

З'єднувач для підключення виносного цифрового індикатора. Контакт 0 з'єднувача підключається до поміченого дроту гнучкого шлейфу. При відключенні виносного індикатора контакти 0...19 замикаються між собою знімною перемичкою (джампером) для забезпечення роботи стаціонарного індикатора.

Для запобігання виходу діагностичної плати з ладу необхідно дотримуватися наступних правил їх використання:

  • Перед установкою діагностичної плати у вільний слот шини PCI необхідно переконатися в справності джерел живлення і наявності номінального значення напруги живлення 5  В на контактах 61, 62 того слота шини PCI, в який вставлятиметься діагностична плата;

  • Вставляти діагностичну плату в слот шини PCI і витягувати її із слота слід тільки при вимкненому живленні материнської плати, не застосовуючи при цьому надмірних фізичних зусиль;

  • При установці діагностичної плати в слот необхідно вжити заходів для виключення електричного контакту між елементами, встановленими на плати, і елементами, встановленими на сусідній платі;

  • Установку (встановлення заново) DIP-перемикачів допускається проводить на встановленій в слот платі і при включеній напрузі живлення, якщо при цьому виключається можливість електричного контакту між елементами, встановленими на плати, і елементами, встановленими на сусідній платі. Проте слід мати на увазі, що нові установки повністю набувають чинності тільки після рестарту (перезапуску) комп'ютера.

Соседние файлы в папке LABS