Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zagalna.doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
06.03.2016
Размер:
527.87 Кб
Скачать
  1. *Лейкоплакія

  2. Папілома

  3. Афтозний стоматит

  4. Хронічний виразковий стоматит

  5. Плоскоклітинний рак із ороговінням

  1. У хворого 77 років, що страждав на атеросклероз, з'явився біль у правій стопі. Стопа збільшена в розмірі, шкірні покрови чорного кольору, мацеровані, демаркаційна зона не виражена. Який патологічний процес у стопі діагностовано патологоанатомом:

  1. *Волога гангрена

  2. Нома

  3. Суха гангрена

  4. Секвестр

  5. Коагуляційний некроз

  1. У хворого на цукровий діабет з'явився біль у правій нозі, тканини першого пальця стали набряклими, чорного кольору, епідерміс відшарувався, з'явилися виділення з неприємним запахом. Визначити патологічний процес:

  1. *Волога гангрена

  2. Суха гангрена

  3. Коагуляційний некроз

  4. Секвестр

  5. Інфаркт

  1. При гістологічному дослідженні стінки бронха і прилеглих ділянок легені пласти і тяжі атипового плоского епітелію. У клітинах - помірно виражені ознаки атипізму: поліморфізм, гиперхромія ядер, мітози. У центрі комплексів концентричні утворення рожевого кольору. Поставте діагноз:

  1. *Плоскоклітинний рак з ороговінням

  2. Плоскоклітинний рак без ороговіння

  3. Аденокарцинома

  4. Скірозний рак

  5. Недиференційований рак

  1. У хворого 60 років видалено пухлину нижньої губи. Вона має вигляд вузла м'якої консистенції, проростає у навколишні тканини, поверхня її нерівна, з виразками. Гістологічно побудована з тяжів атипових клітин багатошарового епітелію, які проростають у підлеглу тканину, руйнують її, утворюють гніздні скупчення. Назвіть пухлину.

  1. *Плоскоклітинний рак без ороговіння

  2. Плоскоклітинний рак з ороговінням

  3. Солідний рак

  4. Рак на місці

  5. Аденокарцинома

  1. До лікаря звернувся хворий 53 років зі скаргами на наявність білої бляшки на слизовій оболонці язика. Бляшка здіймається над слизовою оболонкою, її поверхня вкрита тріщинами. Мікроскопічно визначається потовщення багатошарового епітелію, паракератоз та акантоз. Поставте діагноз.

  1. *Лейкоплакія

  2. Географічний язик

  3. Плоскоклітинний рак

  4. Папілома

  5. Ромбоподібний глосит

  1. Під час розтину в верхній частці правої легені виявлений крупний клиноподібний осередок темно-червоної, щільної тканини. При гістологічному дослідженні в ній виявлений некроз стінок альвеол, просвіт альвеол щільно заповнений еритроцитами. Який процес розвинувся в легенях?

  1. *Геморагічний інфаркт легень

  2. Карніфікація легень

  3. Гангрена легень

  4. Крововилив в легені

  5. Ателектаз легень

  1. У хворого знайдено асцит, в два рази збільшена селезінка, варикозне розширення вен стравоходу і прямої кишки. При гістологічному дослідженні біоптата печінки виявлений мікронодулярний цироз. Який процес ускладнив цироз печінки?

  1. *Синдром портальної гіпертензії

  2. Серцева недостатність

  3. Гепато-лієнальний синдром

  4. Печінково-клітинна недостатність

  5. -

  1. При мікроскопічному дослідженні бронхобіопсії виявлена пухлина, яка побудована з гніздних скупчень атипових клітин багатошарового плоского епітелію, місцями із характерними “перлинами”. Ваш діагноз?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]