Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zagalna.doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
06.03.2016
Размер:
527.87 Кб
Скачать
  1. *Плоскоклітинний рак із ороговінням.

  2. Плоскоклітинний рак без ороговіння.

  3. Солідний рак.

  4. Слизовий рак.

  5. Скір.

  1. Хворий хронічним пієлонефритом помер від хронічної ниркової недостатності. При житті аускультативно відмічено феномен “шум тертя перикарду”. На розтині виявлено, що епікард тьм’яний, шорсткий, ніби покритий волосяним покривом. Який перикардит за характером запалення має місце?

  1. *Крупозний

  2. Дифтеритичний

  3. Гнійний

  4. Гнильний

  5. Серозний

  1. У дитини після перенесеної ангіни різко збільшилися лімфатичні вузли: паратрахеальні, біфуркаційні, шийні. При мікроскопічному дослідженні шийного лімфатичного вузла виявлені вогнища некрозу, обмежовані лімфоцитами, епітеліоїдними клітинами, та клітинами Пірогова-Лангханса. Вкажіть найбільш вірогідну патологію:

  1. *Туберкульоз

  2. Саркоїдоз

  3. Риносклерома

  4. Сап

  5. Сифіліс

  1. Дитина 3 років з множинними порушеннями розвитку кісток лицевого відділу черепа. загинула від сепсису, який розвився на фоні бронхопневмонії. У крові вміст імуноглобулінів в межах норми. Під час розтину встановлена відсутність тимуса. Яка головна причина страждань дитини?

  1. *Недостатність клітинного імунітету

  2. Комбінований імунодефіцит

  3. Вторинний імунодефіцит

  4. Гострий лімфолейкоз

  5. Хронічна інтоксикація

  1. На розтині трупа на підставі характерних макроскопічних змін діагностована паренхіматозна жирова дистрофія міокарда серця. Яка образна назва серця при цій дистрофії?

  1. *Тигрове серце

  2. Волове серце

  3. Волосате серце

  4. Панцирне серце

  5. Легеневе серце

  1. Слизова оболонка товстої кишки у померлого при дизентерії на розтині повнокровна, покрита плівкою сірого кольору, що відривається із зусиллям. Який вид запалення розвинувся в кишці у хворого?

  1. *Дифтеритичне запалення

  2. Крупозне запалення

  3. Геморагічне запалення

  4. Серозне запалення

  5. Катаральне запалення

  1. При розтині померлого хворого від хронічної ниркової недостатності в слизовій оболонці товстої кишки виявлені сіро-жовті, щільно з'єднані плівки, які відокремлюються з утворенням виразок. Уточніть вид запалення.

  1. *Дифтеритичне

  2. Серозне

  3. Катаральне

  4. Крупозне

  5. Гнійне

  1. Чоловік віком 55-ти років тривалий час хворів на хронічний гломерулонефрит. Помер при явищах хронічної ниркової недостатності. На поверхні епікарда та перикарда виявляються сірувато-білуваті ворсинчасті нашарування. Який патологічний процес мав місце в перикарді?

  1. *Фібринозне запалення

  2. Організація

  3. Проліферативне запалення

  4. Геморагічне запалення

  5. Артеріальне повнокрів’я

  1. На розтині померлого 34 років від ревматизму - поверхня епікарду ворсиста, покрита плівками сірого кольору, що легко відділяються. Після їх відділення визначається набрякла повнокровна поверхня епікарду . Найвірогідніший діагноз:

  1. *Фібрінозий перікардіт

  2. Гнійний перікардіт

  3. Геморагічний перікардіт

  4. Проліферативний перікардіт

  5. Катаральний перікардіт

  1. У хворого 46-ти років, запеклого курця, в правому куті рота на слизовій оболонці - виразка з кратероподібними щільними краями, білого кольору. Мікроскопічно при забарвленні еозином визначаються тяжі атипового багатошарового епітелію, що вростають у прилеглі тканини та утворюють гніздні скупчення. У центрі гніздних скупчень - округлої форми рожеві концентричні утворення. Ваш діагноз?

  1. *Плоскоклітинний рак з ороговінням

  2. Базальноклітинний рак

  3. Плоскоклітинний рак без ороговіння

  4. Лейкоплакія

  5. Аденокарцинома

  1. На слизовій оболонці лівої щоки визначається безболісне еластичної консистенції новоутворення, розташоване на вузькій м'якій ніжці, розміром 1×1см, нерухоме, поверхня його нерівна, сосочкова. Слизова оболонка, що покриває новоутворення, у кольорі не змінена. Який діагноз можна припустити?

  1. *Папілома

  2. Поліп

  3. Аденокістозна карцинома

  4. Аденома

  5. Рак

  1. У дитини 6-ти років, госпіталізованого у зв'язку з коровою пневмонією, на слизовій оболонці щоки виявлена ділянка брудно-сірого кольору розмірами 2×2,5 см без чітких меж. М'які тканини в'ялі, тьмяні, з неприємним смердючим запахом. Який діагноз встановив стоматолог?

    1. *Нома

    2. гангренозний стоматит

    3. Пустульозний стоматит

    4. Флегмонозний стоматит

    5. Виразковий стоматит.

  1. В біоптаті дужок м'якого піднебіння, взятого у зв'язку з підозрою на пухлину (макроскопічно визначалася виразка з щільним дном), виявлений некроз слизової оболонки з інфільтрацією підслизового шару лімфоцитами, епітеліоїдними клітинами, плазматичними клітинами, поодинокими нейтрофілами. Звертає увагу наявність вираженого ендо- та периваскуліту. Описані зміни характерні для:

    1. *Первинного сифілісу

    2. Афтозного стоматиту

    3. Виразкового стоматиту

    4. Виразково-некротичного стоматиту Венсана

    5. Дифтерії зіву

  1. На розтині померлого від гострої серцевої недостатності, під вісцеральним листком перікарду дрібні крововиливи, поверхня серозної оболонки тьмяна, дифузно вкрита нашаруваннями сіро-білого кольору у вигляді сіточки, волосків та плівок, в просвіті перикарда 200 мл каламутної рідини. Який вид запалення характерний для даної форми перикардиту?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]