Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Приблизний зміст ДР бакалавра.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
81.92 Кб
Скачать

2 Проектно-конструкторський розділ

2.1 Розробка технічного завдання на проектування спеціалізованого верстата [опис призначення верстата; обґрунтування доцільності його проектування та впровадження; рекомендований зміст операції обробки деталі відповідно до пп. 1.6, 1.9; операційний ескіз комплексної деталі з таблицею розмірів поверхонь (відповідно до номенклатури у завданні на дипломну роботу), які оброблюють відповідно до пп. 1.9.1—1.9.2; розрахункові режими наладок за переходами; визначення продуктивності верстата за лімітувальним переходом обробки; уточнення змісту операції та режимів різання відповідно до п. 1.9.7].

2.2 Вибір компоновки верстата [аналіз можливих компоновок; обґрунтування вибраної компоновки; уточнення схеми базування заготовки в робочому просторі верстата (узгодити з п. 1.9.2); розробка технологічних схем обробки комплексної деталі (визначення кількості позицій верстата, змісту переходів на позиціях, побудова циклограми руху агрегатів)]; [3].

2.3. Вибір нормалізованих агрегатів верстата [принципи вибору; аналіз типів агрегатів та вибір раціональних; вибір моделей агрегатів та деталей для кожної позиції у вигляді опису переходу, розрахункових режимів різання для комплексної деталі, циклограма роботи станції, можливі варіанти та вибір раціональних моделей агрегатів та деталей; аналіз варіантів вибору з точки зору зменшення номенклатури моделей; основні характеристики вибраних моделей].

2.4 Опис конструкції та роботи верстата [розробка компонування позицій верстата з ескізами та описом їх роботи; розробка компонування верстата в цілому з ескізом компонування в плані; короткий опис роботи верстата; розробка експлуатаційних характеристик верстата].

2.5 Розробка схеми наладки по позиціях верстата [розробка ескізів обробки; вибір технологічних та вимірювальних баз; визначення керованих параметрів та діапазонів регулювання; розробка креслень наладок по позиціях верстата (узгодити з п. 1.9.2)].

2.6 Розробка технічного завдання на проектування верстатного пристрою [особливості верстатних пристроїв для спеціалізованих верстатів; експлуатаційні технічні вимоги; вихідні дані для проектування; попередня схема базування; умови виготовлення пристрою (узгодити з п. 1.9.3)].

2.7 Розробка схеми базування заготовки [визначення напрямків та величин сил різання; складання схеми базування з визначенням баз по призначенню в вигляді ескізу (узгодити з п. 1.9.2)].

2.8 Конструювання пристрою [вибір типів та визначення розмірів установчих елементів; визначення зусиль закріплення заготівок; вибір типу та геометричних параметрів затискного устрою; вибір типів та визначення розмірів напрямних елементів та інших допоміжних пристроїв; розробка кінематичної схеми та компоновки конструкції; перевірочний розрахунок основних деталей на міцність; опис конструкції пристрою, його переналагодження та роботи з посиланням на креслення, визначення фактичної та припустимої похибок пристрою; формулювання технічних характеристик пристрою; аналіз технологічності конструкції пристрою за якісними показниками в вигляді висновків].