Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мет.кур.свин..doc
Скачиваний:
193
Добавлен:
12.03.2016
Размер:
781.82 Кб
Скачать

1.Загальні вимоги до виконання курсового проекту

1.1.Мета і завдання курсового проектування

Курсовий проект є завершальним етапом вивчення навчальної дисципліни і спрямований на набуття і розвиток студентами умінь і навичок аналізувати та узагальнювати джерела спеціальної літератури, планувати розвиток галузі свинарства, обґрунтувати висновки.

Мета курсового проектування – поглиблення і закріплення знань, одержаних студентом при вивченні дисципліни «Технологія виробництва продуктів свинарства».

В завдання курсового проектування входить:

- набуття навиків опрацювання фахової літератури та інформації з періодичних видань для всебічного розкриття заданої теми, аналіз історії даного питання, сучасного стану по темі, яку студент виконує індивідуально;

- за індивідуальним завданням проведення розрахунків перспективного плану виробництва свинини, набуття уміння планувати потребу в приміщеннях, кормах та інших матеріальних ресурсах, розраховувати об’єм та економічну ефективність виробництва продукції свинарства;

- закріпити набуті знання з технології виробництва і переробки свинини, вивчити параметри продуктивності свиней та вести пошук шляхів інтенсифікації свинарства, підвищення продуктивності свиней;

- освоїти методику аналізу технологій виробництва продукції свинарства.

1.2.Вихідні матеріали для курсового проектування

Тему курсового проекту студент вибирає із запропонованого списку і погоджує з викладачем.

При виконанні курсового проекту студент використовує матеріали лекцій, лабораторно-практичних занять, а також першоджерела основної і додаткової літератури з дисципліни «Технологія виробництва продукції свинарства», інформацію за темами з періодичних видань за останні 2-3 роки.

Композиційно курсовий проект включає дві частини: реферативна за темою, яка виконується за індивідуальним завданням і практичну, де студент ставиться в певну зоотехнічну ситуацію – йому визначено кількість основних свиноматок і задані окремі параметри продуктивності тварин для складання перспективного плану виробництва свинини, надходження і використання приплоду, ремонту стада, відгодівлі свиней, визначення потреби в кормах, приміщеннях, оцінки економічної ефективності виробництва свинини.

Методику розрахунків для виконання розрахункової частини проекту студенти засвоюють на лабораторних заняттях.

1.3.Методичні вказівки до курсового проектування

1.3.1.Структура і обсяг курсового проекту

Загальними вимогами до курсового проекту:

  • чіткість побудови проекту;

  • структурна послідовність викладення розділів і підрозділів;

  • чіткість формулювань;

  • переконливість аргументації розрахункових даних;

  • обґрунтованість висновків.

Обсяг курсового проекту повинен бути в межах 30-35 сторінок комп’ютерного тексту, виконаного на листах формату А4 і мати таку структуру (табл. 1).

Таблиця 1

Структура і обсяг курсового проекту

Розділ

Назва і зміст розділу

Орієнтовна кількість сторінок

Титульна сторінка. Приклад оформлення титульної сторінки наведено в додатку А.

1

Зміст. У змісті послідовно перелічують назви розділів, підрозділів і пунктів з обов’язковим зазначенням сторінок, на яких вони починаються. Зміст повинен включати всі заголовки, які є в курсовому проекті.

1

Вступ Висвітлити роль і значення питання теми в розвитку свинарства, при цьому використати інформацію з періодичних видань останні 2-3 роки. Закінчують вступ визначенням мети курсового проекту.

1-2

I

Аналітична частина. Цей розділ курсового проекту повинен відображати аналіз джерел спеціальної літератури відповідно до теми. Для більш ефективного аналізу зібраного літературного матеріалу розділ необхідно поділити на 3-4 підрозділи, кожний з яких повинен мати свою назву та номер.

Розділ може бути кваліфіковано написаний лише після вивчення не менше 20-25 джерел фахової літератури. Найбільш вдалим викладення матеріалу можна вважати таке, при якому подається історія, сучасний стан та можливі напрямки розвитку питання, яке стало предметом дослідження. В кінці розділу робиться висновок.

Існує декілька форм звернення до джерел спеціальної літератури, наприклад:

- П. П. Остапчук (1992) вважає (стверджує, зробив висновок, встановив і т. п.), що… . У цьому випадку спочатку пишуть ініціали, прізвище автора, після чого в дужках рік видання роботи, яка приводиться в списку використаної літератури в кінці роботи;

- відомо (встановлено, результати численних досліджень свідчать і т. д.), що між живою масою в старшому віці існує тісний взаємозв’язок (Хемонд Дж., 1958; Пшеничний П. Д., 1961; Остапчук П. П.,1992). У цьому прикладі авторів робіт пишуть в дужках після посилання, спочатку прізвище, потім ініціали і рік видання роботи.

- аналізуючи результати своїх досліджень Г. С. Походня (цит. за Рибалком В. П., 1986), вказує на те, що…. Таку форму посилання застосовують у тому випадку, коли використовували не роботу Г. С. Походні (оригінал), а роботу В. П. Рибалка, в якій є це посилання на Г. С. Походню.

12-15

II

Ррозрахункова частина – подається повністю індивідуальне завдання, потім послідовно за методикою, яку студенти засвоїли на лабораторних заняттях виконують розрахунки і подають їх у вигляді таблиць, даючи пояснення і висновки під кожною з них. В кінці розділу студент подає висновки з розрахункової частини.

10-15

Висновки (по аналітичній та розрахунковій частинах)- студент робить послідовно з кожного розділу, використовуючи матеріали огляду літератури та розрахункової частини

1-2

Список використаної літератури (15-20 джерел вносять в список за алфавітом)

2-3

Додатки

не обмежено