Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
111111111111повтор.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
23.03.2016
Размер:
3.5 Mб
Скачать

Добрый день. В первом разделе пиши о месте сбытовой политике в комплексе маркетинга. Т.е. распиши что такое комплекс маркетинга, из чего состоит и чем конкретно занимается сбытовая политика. Во втором разделе начни с того, что такое сетевой маркетинг, его особенности, функции и т.д. Потом распиши особенности сбыта в сетевом маркетинге и как оценить его эффективность. А в третьем разделе - уже практика на конкретном примере.  

http://knowledge.allbest.ru/marketing/3c0a65625b2ac78a5d43b89521316d36_1.html

http://www.kazedu.kz/referat/175623

http://knowledge.allbest.ru/marketing/3c0a65635b2ac79a4d43a89421206d27_0.html

http://student.zoomru.ru/logic/metody-ocenki-jeffektivnosti-sbytovoj-deyatelnosti/149641.1152342.s4.html

http://www.unitcon.ru/articles/view_int_article.php?id=122

http://www.referat.ru/referat/plan-marketinga-lekarstvennogo-preparata-3220

http://revolution.allbest.ru/marketing/00042627_0.html

http://www.studfiles.ru/preview/1560501/page:2/

http://bibliofond.ru/view.aspx?id=730651

Введение

Содержание

ВВЕДЕНИЕ

1. ОРГАНИЗАЦИЯ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ ПРЕДПРИЯТИЯ НА ПРИНЦИПАХ СЕТЕВОГО МАРКЕТИНГА

1.1 Понятия, цели, задачи, методы сетевого маркетинга

1.2 Специфика сбыта в сетевой компании

2. АНАЛИЗ ИСПОЛЬЗОВАНИЯ МАРКЕТИНГОВЫХ ПОДХОДОВ В ДЕЯТЕЛЬНОСТИ СЕТЕВОЙ КОМПАНИИ НА ПРИМЕРЕ «FABERLIC»

2.1 Основные аспекты деятельности «Faberlic»

2.2 Использование суб-mix комплекса маркетинга сетевой компании «Faberlic»

3. РАЗРАБОТКА РЕКОМЕНДАЦИЙ ПО ПРИМЕНЕНИЮ КОМПЛЕКСА МАРКЕТИНГА В СЕТЕВОЙ КОМПАНИИ «FABERLIC»

3.1 Основные проблемы предприятия и разработка рекомендаций по применению комплекса маркетинга в компании «Faberlic»

Сучасна економіка характеризується тим, що місце виробництва і місце споживання продукту не збігаються за часом. За часом ці процеси також не випливають безпосередньо один за одним. Усунення виникаючих з цієї причини проблем вимагає витрати великих коштів. В окремих випадках ці витрати вимагають до 70% роздрібної ціни споживчого товару.

Задачі розподілу виготовленої продукції виробник повинен розширити раціональним способом. Це дає йому певний шанс виділитися стосовно конкурентів.

Система збуту товарів - ключова ланка маркетингу і свого роду фінішний комплекс у всій діяльності фірми по створенню, виробництву і доведенню товару до споживача. Власне, саме тут споживач або визнає, або не визнає всі зусилля фірми корисними і потрібними для себе і, відповідно, купує або не купує її продукцію і послуги.

Але все-таки збут продукції необхідно розглядати як складовий елемент маркетингу-мікс. Інші складові маркетингу-мікс - це товар, ціна і система просування. Перш ніж здійснювати безпосередній розподіл продукції, треба впевнитися в тому, щоб товар був належної якості, за прийнятною ціною, і була пророблена робота в області заходів просування товару.

Існує кілька причин, що визначають роль збутових систем в економіці. Одна з них - це необхідність. Звичайно, коли мова йде про продаж унікальної спеціалізованої виробничої лінії, то продавець і покупець прекрасно обходяться без спеціальної збутової системи. Але світ живе в епоху масових товарів, і купувати їх біля воріт заводу або фірми сьогодні не зовсім зручно.

Друга з причин - це боротьба за гроші споживача. Життя в умовах достатку привела сотні мільйонів споживачів у всьому світі до переконання, що зручність придбання товару - невід'ємна приналежність нормального способу життя. А це означає, що споживач вимагає гарного ознайомлення з товарним набором; мінімуму часу на придбання товару; максимуму зручностей до, під час і після покупки.

Всі ці вимоги можна виконати, усіляко розвиваючи збутову мережу, наближаючи її кінцеві точки до споживача, створюючи максимум зручностей для нього в цих точках. І якщо фірма зуміла це зробити, вона (за інших рівних умов) залучила до себе покупця й домоглася переваги в ринковій боротьбі.

Наступна причина - це раціоналізація виробничих процесів. Про цю роль збутової мережі писали ще економісти минулого сторіччя. Конкретно йдеться про те, що є ряд фінішних операцій виробництва, які пов'язані більшою мірою не з виготовленням, а з підготовкою товару до продажу (сортування, фасування, упаковка). Всі ці операції доцільно здійснювати вже на етапі «завод - споживач», тобто перед транспортуванням, на складах, в магазинах, в передпродажному процесі; і від своєчасності, якості й раціональності їх виконання істотно залежить збут як такої. Відповідно, система маркетингу певною мірою втягує в себе якусь (іноді досить значну) «технологічну складову». Сказане вище виправдує це: чим ближче і тісніше стикається товар з покупцем, тим більший сенс покласти на службу комерційної та підготовку до продажу.

Четверта причина - це проблеми ефективності ринкової поведінки і розвитку фірми. Найважливіше в пізнанні й задоволенні потреб споживачів - це вивчати їхню думку товари фірми, конкуруючих товарах, проблеми і перспективи життя й роботи споживачів. Хто і де може робити це найбільше ефективно? Відповідь світової практики однозначна: насамперед, це можна робити там, де фірма безпосередньо стикається зі споживачем, тобто в системі збуту. І робити це повинен персонал, зайнятий у цій системі.

В якості одного з найважливіших умов просування своїх співробітників по адміністративній драбині багато фірм називають їх роботу в системі збуту, причому безпосередньо в сфері продажу товарів покупцеві.

Наведених причин цілком достатньо, щоб зрозуміти, як важлива в маркетингу підсистема збуту і чому в умовах рясних ринків її витрачаються величезні кошти.

В Україні система збуту знаходиться на перехідній стадії розвитку, що у великій мірі ускладнює збут на ринку нашої країни. Зазвичай він характеризується такими рисами:

  • слабке управління каналом збуту;

  • неповне виконання зобов'язань у рамках каналу;

  • рішення приймаються по кожній угоді окремо в результаті постійних переговорів;

  • часте порушення «контрактних» зобов'язань.

Головною метою діяльності будь-якої компанії є отримання найбільшого прибутку, максимально можливою в конкретних умовах. Тільки тоді, коли вся вироблена продукція буде реалізована повністю на найвигідніших умовах, цю мету можна буде вважати досягнутою. Завдання не з легких, але цілком вирішувана. Для її виконання на підприємствах створюється спеціальна служба маркетингу. У цій структурної одиниці такі основні функції: Вивчення можливого ринку збуту. Пошук вигідних клієнтів. Пропозиція та укладання договорів на поставку. Реалізація продукції. Доставка товару споживачеві.

Основною в цьому списку вважається реалізація виробленої продукції, або, іншими словами, питання збуту. Тому збутова політика є основоположною для вирішення поставлених завдань. Її розробка дуже важлива для будь-якої організації, будь то виробництво, торгівля або сфера послуг. Кожна з них намагається привернути пильну увагу до свого товару (послузі) найбільшого числа споживачів і продати його з максимальною вигодою для свого підприємства. Збутова політика відображає найближчі і довгострокові перспективи, дає їм оцінку і визначає основні шляхи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]