Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пример диплома специалиста / ! Read_Me_Спец / ! Стандарт Кафедры Специалист.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
28.03.2016
Размер:
813.57 Кб
Скачать

В і д з и в на дипломний проект спеціаліста на тему:

Розробка програмного забезпечення підсистеми формування

Звітної бухгалтерської документації підприємства “Укртелеком” студентки групи пз-97 Смірнової Альони Михайлівні

1 Мета дипломного проекту –автоматизація вводу, збереження, обробки інформації та складання звітності за станом розрахунків за зроблені послуги різними структурними підрозділами ДД ОАО “Укртелеком”.

2 Обрана тема актуальна через те, щоформування необхідних звітів про фінансову діяльність ДД ОАО “Укртелеком” потребує удосконалення, оскільки вузьким місцем є збір отриманих за допомогою електронної пошти звітів у форматі MS Excel та конвертація у формат БД MSSQLServer7.0.

3 Тема дипломного проекту безпосередньо пов’язана з об’єктом діяльності спеціаліста фаху 8.080403 Програмне забезпечення автоматизованих систем – проектуванням та розробкою програмного забезпечення.

4 Задачі дипломного проекту (розробка технічного завдання,проектування та розробка програмного забезпечення, програмної документації) віднесені в освітньо-кваліфікаційній характеристиці фахівця до класу евристичних, вирішення яких основане на знаково-розумових уміннях фахівця.

5 Оригінальність технічних рішень полягає устворенні інтерфейсу поміж поштовим сервером та сервером баз диних для автоматизації процесу вводу, збереження, обробки інформації та складання звітності.

6 Практичне значення результатів проектування полягає у суттєвому підвищенні надійностіта продуктивності праці економістів ДД ОАО “Укртелеком”.

7 Працездатністьрозробленої підсистеми підтверджують проведені тестування, експлуатаційні випробування та Акт впровадження.

8 Оформлення пояснювальної запискита програмної документації до дипломного проекту виконано здеякими відхиленнями від стандартів.

9 Ступінь самостійності виконання дипломного проекту задовільна.

10 Дипломний проект в цілому заслуговує оцінки“добре”.

11 Зниження оцінки пояснюється наявністю таких недоліків:

  •  прогалинами в застосуванні знань з основпроектування програмних засобів, що не дозволило автору оптимізувати і раціонально висвітлити запропоновані технічні рішення врозробленій підсистемі;

  •  відхилення оформлення проекту від стандартів ЕСПД.

12шПропозиції щодо удосконалення підготовки спеціалістів фаху8.080403 Комп'ютерні науки:

  •  підсилити фахову підготовку у опануванні додаткових функцій фахівців спеціальності у рамках інженерії програмного забезпечення– архітектурного проектування, верифікації, тестування та атестування програмного забезпечення;

  •  за рахунок лекційного навантаження студентів практичну підготовку з прототипування програмних систем та складання формальних специфікацій програмного забезпечення;

  •  посилити дидактичну сторону методичного забезпечення самостійної роботи студентів для висвітлення методів застосування знань з основ архітектурного проектування та моделювання;

  •  удосконалити інформаційне забезпечення за рахунок використання локальної мережі кафедри, доступності для студентів електронних видань кафедри;

  •  переглянути номенклатуру та тематику курсового проектування з метою забезпечення послідовності професійної підготовки студентів;

  •  посилити методичне забезпечення економічної частини дипломного проекту з урахуванням типових економічних задач спеціалістів фаху.

Керівник дипломного проекту,

п

(назва)

роф. кафедриМ.О. Алексєєв

(підпис)

Додаток В

Приклад рецензії зовнішнього фахівця

Соседние файлы в папке ! Read_Me_Спец