Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пример диплома специалиста / ! Read_Me_Спец / ! Стандарт Кафедры Специалист.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
28.03.2016
Размер:
813.57 Кб
Скачать

Р е ц е н з і я на дипломний проект спеціаліста на тему:

Розробка програмного забезпечення підсистеми формування

Звітної бухгалтерської документації підприємства “Укртелеком” студентки групи пз-97 Смірнової Альони Михайлівні

Залучення нових користувачів ПК у різних сферах праці найчастіше вимагає створення відповідних програмно-апаратних інтерфейсів. Тому досить цікавим із погляду реалізації і програмних рішень бачиться розробка програмної підсистеми, що здійснює взаємодію між поштовим POP-сервером і сервером баз даних.

Вдалим можна вважати використання RAD-засобу Delphi для розробки програми, що на основі списку форм у базі даних сортує пошту в поштовій скриньці користувача, використовуючи ім'я і пароль для доступу до поштового сервера, що знаходяться в тій же таблиці, що і список форм. Також використовується той факт, що ця таблиця містить IP адресу машини користувача, для якого цей лист призначений, і IP адресу шлюзу, через який можна одержати доступ до машини користувача. Сортування відбувається зі змінюваною періодичністю (за замовчуванням 30 хв.).

Вважаю завдання й зміст дипломного проекту цілком відповідними для перевірки ступеня підготовленості автора за фахом 7.080403 Програмне забезпечення автоматизованих систем.

Список літератури, наведений у роботі, яка рецензується, нараховує 29 джерел, що говорить про здатність автора працювати з літературою й іншими джерелами інформації. Виклад матеріалу осмислений й зв'язний.

У роботі присутні заключні висновки, які дозволяють судити про здатність автора формулювати різні положення й одержувати практичні результати в процесі творчої роботи над поставленою задачею.

Якість оформлення дипломного проекту можна визнати гарним, оскільки він супроводжується достатньою кількістю ілюстрацій (36 рис.) зі змістовними підписами до них та 6-ю таблицями. Оформлення програмної документації в цілому відповідає вимогам ЕСПД.

Загальне враження від розглянутої праці: рівень практичної й теоретичної підготовки автора; логіка та стиль викладання матеріалу; свідомість викладання компілятивного матеріалу та його ув'язування з результатами власної роботи відповідають кваліфікаційним вимогам.

Впевнений, що автор дипломного проекту заслуговує оцінки “відмінно” та присудження кваліфікації інженер-програміст.

Доцент кафедри АКС,

канд. техн. наук І.М. Співак

(підпис)

Додаток Г

Приклад Акту впровадження

ЗАТВЕРДЖУЮ

Начальник ЦІТ і ТЗ

ДД ВАТ “Укртелеком”

_______________Коваленко О.А.

_____”_______________2004р.

А к т впровадження в дослідно-промислову експлуатацію програмної підсистеми

Обробка даних про платежі, що надходять (перераховуються)

На прибутковий рахунок дд ват “Укртелеком”

Ми, які підписалися нижче, члени комісії у складі:

Начальник сектора ЦІТ і ТЗ

Губар С.І.

Провідний інженер зв’язку

Часник Т.Г.

Провідний економіст ЦИТ і ТЗ

Топча Л.В.

Інженер-стажер

Смірнова А.М.

Склали цей акт про те, що у травні 2004 р. інженер-стажер Смірнова А.М. впровадила програмну підсистему “Обробка даних про платежі, що надходять (перераховуються) на прибутковий рахунок ДД ВАТ “Укртелеком”.

Означена підсистема входить до комплексу програм інформаційної системи “Обробка даних платників” та призначена для автоматизації процесу обробки інформації зі структурних підрозділів ДД ВАТ “Укртелеком”, що підвищує продуктивність та поліпшує якість роботи економістів.

Протягом березня 2004 р. підсистема була впроваджена та протестована в економічному відділі ЦІТ і ТЗ, а також проведене навчання користувачів, перевірена відповідність вимогам технічного завдання, одержані вихідні форми згідно технічного завдання.

Рішення комісії:

  1. Вважати програмну підсистему “Обробка даних про платежі, що надходять (перераховуються) на прибутковий рахунок ДД ВАТ “Укртелеком” прийнятою в дослідно-промислову експлуатацію.

Начальник сектора ЦІТ і ТЗ

/ Губар С.І. /

Провідний інженер зв’язку

/ Часник Т.Г. /

Провідний економіст ЦИТ і ТЗ

/ Топча Л.В. /

Інженер-стажер

/ Смірнова А.М. /

Володимир Олександрович Салов,

Михайло Олександрович Алексєєв,

Григорій Михайлович Коротенко,

Леонід Михайлович Коротенко

Соседние файлы в папке ! Read_Me_Спец