Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пример диплома специалиста / ! Read_Me_Спец / ! Стандарт Кафедры Специалист.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
28.03.2016
Размер:
813.57 Кб
Скачать

5ПУзагальнена тематика кваліфікаційних робіт

5.1 Дослідження, розроблення та побудова автоматизованих систем переробки інформації й управління.

5.2 Дослідження, розроблення та впровадження баз даних і передових інформаційних технологій у загальнодержавних та корпоративних (відомчих) автоматизованих комп'ютерних системах і мережах, включаючи Інтернет.

5.3 Дослідження, розроблення та впровадження інструментальних засобів для побудови універсальних та спеціалізованих автоматизованих комп'ютерних систем і мереж, включаючи системи дистанційної освіти.

5.4 Системний аналіз, дослідження й розроблення архітектур та принципів побудови багаторівневих, територіально роззосереджених комп'ютерних систем і мереж із розподіленими базами даних, зокрема комерційного призначення.

5.5 Розроблення програмного забезпечення для комп'ютерних мереж і систем розподіленої обробки даних.

5.6 Розроблення методів контролю, класифікації, кодування й забезпечення достовірності інформації, математичне моделювання похибок у трактах обміну даними інформаційно-телекомунікаційних мереж.

5.7 Моделювання предметних галузей інформаційних систем (аналітичне, імітаційне, інфологічне, об'єктно-орієнтоване тощо).

5.8 Розроблення інформаційно-пошукових і експертних систем обробки інформації для прийняття рішень.

5.9 Розроблення і дослідження автоматизованих систем технічної діагностики, геоінформаційних систем, інформаційних технологій для економічного моніторингу, комп'ютерних аспектів електронного бізнесу.

5.10 Розроблення архітектури, методів й алгоритмів автоматизованих інформаційно-пошукових телекомунікаційних систем і мереж та засобів технічного оснащення бібліотек, музеїв та архівів (електронні каталоги, автоматизовані робочі місця, комп’ютерна бібліографія, національна бібліографія, системи автоматизованого доставляння документів тощо).

5.11 Дослідження й розроблення методів і алгоритмів підвищення надійності, живучості та достовірності інформаційних систем і процесів.

6 Вимоги до тематики, змісту завдань і складу кваліфікаційних робіт

6.1 Загальні положення

6.1.1 При визначенні виду кваліфікаційної роботи (дипломний проект або дипломна робота) слід виходити з того, що діяльність фахівця з вищою освітою пов’язана з технологічними процесами різних етапів циклу існування об’єкту діяльності (проектування, виготовлення, експлуатація, відновлення, утилізація).

6.1.2 Дипломний проект – кваліфікаційна робота, що присвячена вирішенню виробничих задач, переважна більшість яких віднесено в ОКХ до проектної та проектно-конструкторської професійних функцій. Передбачається виконання технічного завдання, ескізного та технічного проектів, робочої, експлуатаційної, ремонтної документації тощо.

6.1.3 Дипломна робота – кваліфікаційна робота, що присвячена вирішенню виробничих задач з організації технологічного процесу (технічна підготовка, забезпечення функціонування, контроль) і управління (планування, облік, аналіз, регулювання) організацією та саме технологічним процесом. Програми дипломних робіт регламентуються певними професійними функціями та задачами згідно з ОКХ відповідних освітньо-кваліфікаційних рівнів.

6.1.4 Бакалаври і спеціалісти виконують дипломний проект або дипломну роботу. Магістри виконують дослідницьку дипломну роботу.

6.1.5 Кваліфікаційна робота може бути комплексною (кафедральна, міжкафедральна, міжвузівська) і виконуватись декількома студентами.

6.1.6 Кваліфікаційна робота вважається реальною за виконанням однієї з умов:

  • тема роботи запропонована підприємством, виконується в його інтересах, а результати роботи прийняті до реалізації;

  • по темі роботи існують публікації автора, патент, рішення про публікацію, подана заявка на винахід;

  • до роботи прикладені документи про впровадження результатів.

Соседние файлы в папке ! Read_Me_Спец