Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Менеджмент социальной работы.doc
Скачиваний:
39
Добавлен:
10.06.2018
Размер:
762.88 Кб
Скачать

Семінарсько-практичне заняття №9

Тема:Захист проектів

Мета:набути вміння публічного захисту творчої роботи.

Хід заняття:

  1. Виступ зі стендовою доповіддю(презентація навчального проекту).

  2. Обговорення навчальних проектів у процесі круглого столу.

Література: [4, 8, 15, 17]

4 Методичні рекомендації до виконання індивідуальної роботи

Мета здійснення індивідуального науково-дослідного завдання полягає в подальшій систематизації, засвоєнні та поглибленні теоретичних знань з даного курсу, а також у набутті досвіду реалізації умінь зі здійснення управління в соціальній сфері.

Одним з найважливіших надбань, що набувають студенти, є розвиток навичок самостійного пошуку оптимальних рішень з урахуванням сучасних суспільних вимог, використанням досягнень вітчизняного й зарубіжного досвіду керівництва в соціальних установах, а також засвоєння загальних методів й технологій управління в соціальній сфері.

ІНДЗ з дисципліни «Менеджмент соціальної роботи» є реферат та навчальний проект. Тему роботи студенти обирають самостійно (додаток Г, Е).

4.1 Підготовка студентів до індивідуальної роботи з викладачем

Індивідуальна робота з викладачем є важливим складником підготовки майбутнього фахівця соціально-педагогічного профілю у навчальному процесі ВНЗ. В процесі індивідуальних занять реалізовується важливий шлях соціального виховання молоді, що є запорукою подолання труднощів і негараздів, які можуть виникати в процесі аудиторної роботи (лекційно-семінарських занять).

Основними формами індивідуальних занять виступають: консультації, тематичні опитування, перегляд відео матеріалів з обов’язковим їх обговоренням, бесіди-роз’яснення, написання самостійних та модульних контрольних робіт тощо.

Індивідуальні консультації призначаються студентам під час підготовки індивідуальних науково-дослідних завдань (написання рефератів, підготовка навчальних проектів) з метою корекції під час вибору теми дослідження, порад з приводу відбору літературних джерел, пошуку додаткової інформації, а також управління навчально-творчою діяльністю студентів. Окрім цього, консультації можуть здійснюватися викладачем у разі потреби студентів під час підготовки навчальних матеріалів до семінарсько-практичних занять.

Індивідуальні заняття дають можливість студентам відпрацювати пропущені аудиторні заняття. На таке заняття студент має підготуватися усно за методичними рекомендаціями до виконання самостійної роботи відповідного пропущеного заняття та принести усі види письмових завдань на перевірку викладачеві.

У разі відсутності на занятті, де демонструвалися відео матеріали, з поважної причини студент може ознайомитися з ними під час індивідуального заняття, час якого має призначити викладач.

Написання самостійних і модульних робіт, які було пропущено з поважної причини, а також корекція отриманих оцінок можуть відбуватися у формі індивідуальних занять, до яких студент має підготуватись за відповідними питаннями до тематичних розділів курсу.

Час проведення індивідуальних занять у певній групі визначає викладач, враховуючи розклад власного навчального навантаження та навчального навантаження студентів, що фіксується в журналі індивідуальної роботи згідно з вимогами програми навчальної дисципліни.