Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика_bes.DOC
Скачиваний:
8
Добавлен:
29.10.2018
Размер:
173.57 Кб
Скачать

Водопостачання

Оскільки будівництво адмінкорпуса ведеться на території Черкаського Обленерго , джерелом водопостачання для господарських та протипожежних потреб є існуюча водопровідна мережа.

Пожежегасіння передбачено від існуючого пожежного гідранту, який розташований на відстані не більше 150 м.

В відповідності до кількості води, її якості на площадці забудови проектується об`єднана господарчо-побутова та протипожежна система водопроводу.

Каналізація.

В відповідності з умовами видалення стічних вод на площадки запроектована господарчо-побутова каналізація.

Кількість стічних вод (розрахункова) складає – 1,75 м3/добу.

Каналізація запроектована поверхневого типу з влаштуванням стічних приямків.

В відповідності з технічними умовами на проектування водопроводу і каналізації господарчо-побутові води відводяться в зовнішню каналізаційну мережу – в існуючу мережу каналізації.

Постійна мережа каналізації буде змонтована після зведення каркасу будівлі.

Вентиляція.

В споруді запроектована змішана система вентиляції – приплив повітря як натуральний так і механічний, витяжка механічна. Для відтоку повітря передбачено встановлення кондиціонерів.

Вентиляційне обладнання підібране з розрахунку необхідної кількості видалення повітря з необхідним тиском.

Електротехнічна частина.

Проектом передбачено робоче, аварійне та евакуаційне освітлення. Світильники аварійного освітлення виділяються із числа світильників робочого освітлення. Кількість світильників та потужність ламп в них прийняті за умови забезпечення освітленості не нижче нормованої.

Проектом передбачено автоматичне відключення вентиляції при пожежі.

Для захисту обслуговуючого персоналу від ураження електричним струмом проектом передбачено заземлення та занурення металевих корпусів електрообладнання та установка на групових лініях, що живлять штепсельні розетки диференційних вимикачів, які служать для захисту від ураження струмом при безпосередньому дотику до струмоведучих частин та захисту електричних мереж від пожежі, причиною якої є витікання струму на землю.

На вводі електромережі проектом передбачено повторне заземлення нульового проводу, опір якого не повинен перебільшувати 4 Ом.

Пожежна сигналізація.

Для своєчасного знаходження місця пожежі та видачі сигналів тривоги проектом передбачена установка в кімнаті охорони приймально-контрольного пожежного приладу на 16 шлейфів типу СА-64.

Робоче живлення приладу здійснюється від мережі змінного струму 220В.

2 Управління будівництвом.

Управління будівництвом – це безперервний ціленаправ-лений соціально-економічний та організаційний процес, який здійснюється за рахунок методів та засобів для досягнення максимального ефекту.

Принципи управління – це найголовніші складові, які формують структуру та функціонування системи управління будівництвом. Принципами управління будівництвом є закон планового ведення господарства, підбір та розстановка кадрів, колегіальність прийняття рішень, сполучення територіально-галузевого управління, контроль виконання рішень.

Метод управління – це спосіб за допомогою якого досягаються цілі, реалізуються принципи управління будівництвом та виконується управлінська діяльність. Методи управління будівництвом діляться на економічні, соціально-психологічні та адміністративно-організаційні.

Економічні методи діляться на економічні (прямий метод) та господарчо-розрахункові.

Прямі методи – це планове завдання по будівництву, виробництву, фінансуванню та кредитуванню.

Господарчо-розрахункові – прибуток, фонди економічного стимулювання, заробітна платня. Господарчо-розрахунковий метод займає у відношеннях прямих економічних методів підконтрольне положення та виступають засобами реалізації прямого впливу.

Адміністративно-організаційний метод виконується в положеннях в даній організації про відношення її з організаціями, які стоять вище, правилами внутрішнього розпорядку, різними нормативними документами, наказами.

Правові методи управління виконуються за допомогою використання деяких санкцій, які по характеру діляться на матеріальні, дисциплінарні, кримінально-правові.

Ефективна управлінська діяльність в будівництві відбувається за рахунок комплексного використання основних методів господарювання, в якому велике значення мають економічні методи.

Функції управління в будівництві діляться на загальні, спеціальні та допоміжні функції управління.

Загальні функції – планування, диспетчеризація, облік та контроль.

Спеціальні функції – організаційно-технологічна підготовка будівництва, система контролю якості будівництва, організація ремонтної служби.

Допоміжні функції – діло виробництво, господарче обслуговування, охорона, експедиція, архівна справа.

Структура управління – це форма розподілу праці в управлінні, яка закріплює розподіл його на функції. Структура управління будівництва складається із її елементів та їх зв’язків. Елементами в цьому випадку є органи управління їх підрозділи, окремі працівники. В будівництві виділяють три типи структури управління: лінійна, функціональна та комбінована.

Лінійна структура управління має одну вищу та нижчу інстанції. В лінійній структурі чітко виділяється залежність одної ланки іншій. Функціональне управління виконується спеціалізованими органами управління, плановими, фінансовими, кошторисно-договірними, виробничими. В функціональній структурі підконтрольність виконується тільки за функціями управління.

Комбінована структура схожа на лінійну, але при кожній ланці організовується штаб (функціональна структура). Підготовлені штабом управлінські рішення затверджуються керівництвом та направляються до функціональних органів в нижні інстанції. Управління будівельним виробництвом в основному відбувається по комбінованій схемі.

Основним господарчо-розрахунковим об’єднанням будівництва є ПП „Надія” – це комплексна виробничо-господарча одиниця, в яку входять загально будівельні та спеціалізовані будівельно-монтажні відділи, відділи по матеріально-технічному забезпеченню та виробничо-технічній комплектації, транспортниф відділ.

Структура управління.

За характером договірних відношень будівельні організації діляться на генпідрядні та субпідрядні; за видом виконаної роботи на загальнобудівельні та спеціалізовані. Генпідрядник заключає генеральний договір із замовником на виконання всього комплексу робіт та несе відповідальність за ввід об’єкту в експлуатацію. Для виконання спеціальних робіт він залучає спеціалізованого субпідрядника.

Директор будівельної організації має право затверджувати та змінювати розміри заробітної платні в межах фонду заробітної платні. В компетенцію директора входить право прийому на роботу та звільнення підлеглих йому працівників, яке він реалізує згідно з трудовим законодавством України. Начальник будівельної організації керує також плановим відділом, бухгалтерією та відділом кадрів. Керівництво іншими відділами та службами він виконує через своїх замісників, які за його розпорядженням виконують доручення та несуть повну відповідальність за цю роботу.

Головний інженер відповідає за виконання технічної політики в організації. В його обов’язки входять залучення у виробництво досягнень науки та техніки, модернізація технології. Він також керує виробничими та технічними відділами, відділом головної механіки, направляє роботу по охороні праці.

Замісник директора організовує матеріально-технічне постачання, транспорт, господарче обслуговування виробництва, а також комунальне-побутове обслуговування колективу фірми.

Виробничий відділ виконує підготовку виробництва, направляє систематично контролює та регулює виробничу діяльність будівельної організації та учасників для своєчасного вводу в експлуатацію об’єктів, в відповідності з технологічною залежністю пов’язує терміни виконання робіт субпідрядними організаціями, складає графік будівництва та забезпечення його матеріально-технічними ресурсами.

Головний механік є замісником головного інженера по питанням механізації робіт. В його обов’язки входять організація та контроль за експлуатацією свого та орендного парку машин, механізмів та обладнання, забезпечення своєчасного та правильного оформлення наряд-заказів та відповідною проектною та кошторисною документацією субпідрядним організаціям механізації та контроль за їх роботою на об’єкті, контроль за роботою ремонтно-механічних майстерень, залучення нових машин та обладнання.

Бухгалтерія виконує бухгалтерський облік господарської діяльності, контроль за правильним витратами матеріальних цінностей та грошових ресурсів.

Виконроб є безпосереднім керівником та організатором будівельного виробництва. Він як перший головний начальник на дорученій йому ділянці несе відповідальність за всі сторони виробничої діяльності. До основних обов’язків виконроба відносять: виконання затверджених показників плану робіт; забезпечення якісного виконання робіт; раціональне використання трудових та матеріальних ресурсів.

Для виконання цих обов’язків виконроб повинен детально вивчити проектно-кошторисною документацію та технологічну документацію. Своєчасно скласти або прийняти участь в складання заявок на матеріали, механізми, обладнання; разом з плановим відділом підготовити завдання на місяць, забезпечити підготовку фронту робіт, складання майстрами нарядів та прийомку робіт, заповнення журналу робіт та необхідних документів (акти на приховані роботи, акти прийоми робіт), виконувати необхідну роботу по охороні праці, техніці безпеки та пожежної безпеки на своєму об’єкті. Виконроб має право переставляти працівників на ділянці, затверджувати наряди, представляти до заохочення та стягненню з робочих, а також вносити пропозиції про зміни місцевих норм та розцінок.

Майстер повинен забезпечити виконання планів будівельно-монтажних робіт, виконання робіт у встановлені терміни та в суворій відповідності з проектами організації робіт. Робочими кресленнями і технічними умовами на виробництво та прийом будівельних і монтажних робіт; забезпечення завдань по підвищенню продуктивності праці робітників і зниженню собівартості робіт.

Бригадир – безпосередній керівник низової виробничого колективу. Бригадою вважається колектив працівників чисельністю 10 чоловік та більше на загальному будівництві та з 6 чоловік – на спеціальних роботах. Колективи меншого складу називається ланкою. Бригадир є одночасно працівником свого колективу і тому основну роботу виконує робітничу, але у визначений період часу він займається керівництвом бригади.

Бригадир приймає від майстра наряди, перевіряє готовність фронтів робіт, розподіляє між членами бригади та забезпечує якісне виконання завдань.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]