Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TIM - НЬЮ методичка самост_new.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
6.98 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Харківський національний

університет радіоелектроніки

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДО самостійної роботи З ДИСЦИПЛІНИ

«ТЕХНОЛОГІЇ ІНФОРМАЦІЙНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ»

для студентів всіх форм навчання спеціальності

8.000012 – Консолідована інформація

ЗАТВЕРДЖЕНО

кафедрою СІ

Протокол № 4

від 13 жовтня 2008

Харків 2008

Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни “Технології інформаційного менеджменту” / Упоряд. П.Ф. Павлов  Харків: ХНУРЕ, 2008.  61 с.

Упорядники: Павлов п.Ф.

Рецензенти: Українець О.Г., ст. викл. каф. СІ ХНУРЕ

Вступ

Досягнення в галузі комп'ютерної техніки зробили можливим перехід від ручного пошуку інформації серед паперів до сучасних комп’ютеризованих засобів інформаційного пошуку.

Сучасне виробництво зробило комп'ютери буденною, навіть побутовою технікою. Тепер просто і недорого створити Web-сервер або базу даних. Це роблять мільйони людей (користувачів комп’ютерів). Ці користувачі не хочуть бути просто операторами комп'ютерів. Вони очікують можливості створення нових програм майже без зусиль – менталітет plug-and-play. Користувачі очікують появи автоматизованого управління з інтуїтивно зрозумілими графічними та звуковими інтерфейсами для вирішення задач адміністрування, опрацювання та проектування. Після побудови і впровадження бази даних, користувачі очікують можливості доступу до простих і потужних засобів пошуку, аналізу і візуалізації даних.

Можливо, найбільш складною проблемою є розуміння (інтерпретація) даних. Не так уже важко забезпечити оперативний доступ до більшої частини даних - оскільки збереження даних у комп'ютерах коштує недорого і зберігати дані в комп'ютерах зручно. Реальною проблемою є така організація цих великих масивів даних, яка б дозволила користувачам легко знаходити потрібну їм інформацію.

Дисципліна "Технології інформаційного менеджменту" є зведенням найсучасніших методів опрацювання даних: реляційних та об'єктно-реляційних СУБД, інтелектуального аналізу даних (Data Mining), видобування знань з баз даних (Knowledge Discovery from Databases) та інших. Викладання дисципліни спирається на знання отримані студентами при вивчені теорії баз даних, теорії ймовірностей та математичної статистики.

Дані методичні вказівки містять мету і задачі курсу, робочу програму дисципліни, характеристику підручників та посібників, а також методичніц вказівки до самостійної роботи, виконання практичних задач та лабораторного практикуму.

1 Мета і задачі курсу

1.1 Мета викладання курсу

Метою викладання дисципліни «Технології інформаційного менеджменту» є формування у студентів систематизованого наукового підходу до процесу консолідації інформації, знання сучасних методів інформаційного менеджменту.

1.2. Програма знань і умінь

За результатом вивчання дисципліни студенти повинні:

  • ЗНАТИ:

  • методи видобування знань з даних;

  • організацію та засоби управління базами даних та сховищами даних;

  • методи статистичного аналізу даних;

  • методи побудови корпоративних інформаційних систем;

  • методи імітаційного моделювання;

  • інструментальні засоби створення звітної інформації.

  • ВМІТИ:

  • використовувати методи видобування знань з даних;

  • використовувати СУБД для організації баз даних;

  • використовувати засоби статистичної обробки даних;

  • використовувати інструментальні засоби створення звітної інформації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]