Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тема 9 (_нф.заб).doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
208.9 Кб
Скачать

Функції тоуоз(територіальний орган управління охорони здоров'я):

  • забезпечення оперативно-чергово діяльності ТОУОЗ в УІАС НС;

  • збирання, реєстрація, накопичення та аналітична обробка інформації. що надходить до ТОУОЗ;

  • передача інформації за встановленою формою та у визначені терміни до вузла МОЗ України та керівництву ТОУОЗ;

  • збирання й накопичення інформації, створення баз даних, постійне їх оновлення та збереження;

  • підтримка постійного зв’язку та обміну інформацією з вузлом МОЗ України, черговими РТМО та МТМО в УІАС НС, керівництво ТОУОЗ, оперативними службами управлінь із надзвичайних ситуацій і цивільного захисту відповідальної адміністративної території;

  • подання оперативної та аналітичної інформації щодо медико-санітарних наслідків НС, загроз їх виникнення та ліквідації медико-санітарних наслідків НС до вузла МОЗ України, керівництва ТОУОЗ.

Функції ртмо, мтмо:

  • забезпечення оперативно-чергово діяльності РТМО, МТМО в УІАС НС;

  • збирання, реєстрація й передача інформації за встановленою формою та у визначені терміни щодо НС, їх медико-санітарних наслідків та їх ліквідацію до вузлів ТОУОЗ та місцевих органів виконавчої влади;

  • підтримка постійного зв’язку та обміну інформацією з вузлом ТОУОЗ, місцевими органами виконавчої влади, закладами охорони здоров’я в т.ч. відомчими закладами ДСМК та медики санітарними частинами об’єктів на території району (міста).

На заклади охорони здоров’я покладені наступні функції:

збирання, реєстрація й передача інформації за встановленою формою та у визначені терміни щодо НС, їх медико-санітарних наслідків та їх ліквідацію черговому РТМО або МТМО та місцевого органу виконавчої влади;

постійного зв’язку та обміну інформацією з черговими РТМО та МТМО (відповідно підпорядкуванню), місцевими органами виконавчої влади, іншими закладами охорони здоров’я території району (міста).

1.2.2. Організація інформаційної діяльності функціональної підсистеми моз України в межах Урядової інформаційно-аналітичної служби з питань надзвичайних ситуацій

Наказом МОЗ України від 03.08.2000 р. № 189 «Про затвердження Регламенту надання інформації в функціональній підсистемі МОЗ України в межах Урядової інформаційно-аналітичної служби з питань НС» затверджені терміни подання інформації про виникнення (загрозу виникнення) НС та їх медико-санітарні наслідки залежно від її рівня.

Інформація про виникнення (загрозу виникнення) НС та її медико-санітарні наслідки загальнодержавного та регіонального рівнів повинна надійти до центрального ат резервного вузлів УІАС НС негайно.

Інформація про виникнення (загрозу виникнення) НС та її медико-санітарні наслідки місцевого та об’єктового рівнів повинна надійти до центрального та резервних вузлів УІАС НС протягом 2-х годин. Тобто, всі ланки ланцюга передачі інформації про виникнення НС загальнодержавного та регіональних рівнів повинні отриману інформацію передавати вузлам вищого рівня без затримок, якнайшвидше. Це можливо лише при копіткій підготовці усіх оперативних чергових та при використанні сучасних електронних засобів зв’язку. Враховуючи те, що допускається часовий інтервал затримки інформації при виникненні НС та її медико-санітарні наслідки місцевого та об’єктового рівнів до центрального та резервних вузлів УІАС НС до двох годин, наказ МОЗ України регламентує можливу затримку цієї інформації в вузлах закладів охорони здоров’я не більше 15 хвилин, а в вузлах РТМО та МТМО не більше 30 хвилин, а в вузлах ТОУОЗ до 1 години, а у вузлі МОЗ України – не більше 2-х годин із моменту виникнення НС.