Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КР-УКР-Готель-методичка1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
07.11.2018
Размер:
137.73 Кб
Скачать

Національний авіаційний університет

Інститут АЕРОПОРТІВ

Факультет архітектури та дизайну

к а ф е д р а а р х і т е к т у р и

М е т о д и ч н і в к а з і в к и

до виконання курсової роботи

до проекту

« Курортного (спортивного, туристичного, транзитного, загальноміського...) готелю (флотелю) на 300 місць »

для студентів ІV курсу ФАД

спеціальності 200103

Дизайн архітектурного середовища”

Київ – НАУ – 2011

Укладач : Семироз Н.Г.

Рецензент ____________________

Затверджено на засіданні

методично-редакційної ради ІМГ

„ ____” __________2011_р.

протокол №

Методичні вказівки до виконання курсової роботи до проекту для студентів ІV курсу ФАД, спеціальності – 120103 „Дизайн архітектурного середовища” / Укладач: Семироз Н.Г.,– Київ: НАУ, 2011_.– 7 с.

З М І С Т

  1. Вступ

  2. Загальні положення

  3. Вимоги до готелів різної категорії

  4. Вимоги до організації теріторії ділянки розміщення готелю.

  5. Об`ємно-планувальне рішення

  6. Вимоги до розташування та нормування приміщень

  7. Архітектурно-художня виразність комплексу.

  8. Основні техніко-економічні показники

  9. Склад проекту.

  10. Рекомендована література.……………….

Вступ. Загальні положення

Дисципліна “Архітектурне проектування” спрямована на послідовну підготовку студентів на опанування практичних навиків у проектуванні. Набуття знань та умінь студентів здійснюється під час виконання ряду проектів житлових та громадських споруд різного призначення, визначених затвердженою навчальною програмою вивчення дисципліни.

Формою визначення рівня отриманих студентами знань та умінь є модульна - рейтингова система оцінювання. Склад модулів система підрахунків отриманих студентами балів та визначення оцінок, організація та проведення модульного контролю враховує специфіку і необхідність виконання графічних робіт та наявне навчально-методичне забезпечення.

Положення контролю відзначає “Тимчасовому положенню про організацію навчального процесу для кредитно –модульного системного в умовах педагогічного експерименту НАУ”, кафедральному положенню про МРС навчальним і робочим програмам , вивчення дисципліни “Архітектурне проектування” мінімальності 6.120100 “Архітектурного середовища” затвердженого у 2004 навчальному році.При оцінюванні знань та умінь, студент отримує поточну модульну рейтингову оцінку за стадіями : клаузура – ескіз – проект (максимум 50 балів) та контрольно модульну рейтингову оцінку в балах. При виконанні підсумкової оцінки студентам можуть нараховуватись заохочуючі бали за активну роботу, участь в олімпіадах з дисципліни , доповіді на конференціях та ін.

1.1.Класифікація готелів.

Готель- підприємство призначене для тимчасового проживання .

Класифікація готелів базується на комплексі вимог до :

  • Матеріально технічного забезпечення

  • Номенклатури і якості послуг

  • Рівня обслуговування

Категоріі готелів позначають символом *(зірка). Готелі класифікують за п’ятьма категоріями – від нижчої (одна зірка) до вищої (п’ять зірок).

2.Вимоги до готелів різної категорії.

2.1.Готель повинен мати зручні під’їзди, облаштовану ділянку. На фасаді готеля повинена бути його назва, позначення його категорії та інша інформація.

Готель, який займає частину споруди, повинен мати окремий під”їзд, вхід та їх позначення.

2.2 Безпека життя, здоров”є гостей і їх майно повинні бути захищенні.

Споруда повинна мати аварійни виходи, сходи; оснащена системами протипожежного захисту. В приміщеннях повинен бути створенний відповідно до правил і норм санітарно – гігієнічний режим.

2.3. Готель повинен бути оснащений необхідними інженерними системами, які забезпечують:

  • Водопостачання та водовідведення

  • Опалення з необхідним рівнем температурного режиму

  • Вентиляцію житлових, службових та інших приміщень

  • Радіомовлення, телебачення, телефонний та інший зв’язок

  • Аварійне обслуговування житлових і службових приміщень та інженерних систем

У відповідності до сучасних вимог планування конструктивні рішення готелю повинні забезпечувать обслуговування людей з обмеженими фізичними можливостями.

3.Вимоги до організації теріторії розміщення готелю.

Споруда готелю повинна розміщуватись на ділянці з урахуванням визначених червоною лінією забудови і не виходити за її межі.Головний вхід(під’їзд) до споруди передбачається з боку головної вулиці або площі.Перед головним входом слід передбачити відкриту та облаштовану парадну територію, на якій розміщуються ліхтарі освітлення . лави для відпочинку. Водойми та водні пристрої , інші малі форми архітектури.До адмістративногосподарської зони , ресторану, розвантажувальних споруд доцільно передбачити окремий господарський під’їзд з майданчиком розгрузки. В межах ділянки неоьхідно передбачити відкриті площадки для стоянки легкових автомобілів і автобусів із розрахунком : 1 легковий автомобіль на 3-4 місця в готелі ,1 автобус на 100-150 місць в готелі.Площа стояночного місця приймається з розрахунку 25 м2 на 1 автомобіль, 50 м2 на 1автобус.Ділянка готелю повинна бути озеленена , освітлена, облаштована малими формами архітектури. Площа зелених насаджень н аділянці готелю повинна складати не менше 50% площі ділянки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]