Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Комплексная методичка ФО 2.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
08.11.2018
Размер:
1.55 Mб
Скачать

Вимоги до виконання індивідуальної роботи

Індивідуальні завдання є однією з форм організації навчального процессу у вищих навчальних закладах освіти, які передбачають створення умов для реалізації творчих можливостей студентів і мають на меті поглибнення, узагальнення та закраплення знань, які студенти одержують в прцесі навчання.

Індивідуальна робота повинна відповідати вимогам зі структури і оформлення. Виконуючи індивідуальну роботу студенти закріплюють набуті знання з обраної теми курсової роботи та повинні володіти такими питаннями:

    1. Сутність об’єкту дослідження.

    2. Процес документування операцій з обліку об’єкта дослідження.

    3. Аналітичний і синтетичний облік об’єкту дослідження.

    4. Порядок відображення обраного об’єкту обліку у обліковій політиці та звітності підприємства.

    5. Вимоги П(С)БО, МСБО (МСФЗ) щодо обраного об’єкту обліку.

    6. Облік обраного об’єкту дослідження за умов існування інформаційних технологій.

Індивідуальна робота студентів деної форми навчання виконується за результатами курсової роботи. Структура індивідуальної роботи:

  1. Титульний аркуш

  2. Актуальнність теми

  3. Рисунки та таблиці

  4. Первинні документи, облікові, регістри, форми звітності (додатки).

  5. Висновки.

Оформлення і захист індивідуальної роботи

Індивідуальна робота друкується на стандартних аркушах паперу (формат А 4) на одній сторінці листа та має бути зброшурована. Оформлення титульного листа наведено у додатку А. Розмір шрифту – 12, міжрядковий інтервал – 1,0. Береги при розміщенні тексту на сторінці: верхній – 2 см, лівий – 2,5 см, нижній – 2 см, правий – 1см.

Захист виконаної індивідуальної роботи відбувається у термін, зазначений у графіку захисту індивідуальної роботи.

Критерії оцінювання знань студентів за результатами виконання індивідуальної роботи

Важливим елементом навчального процесу при вивченні дисципліни «Фінансовий облік ІІ» є контроль рівня знань за результатами виконання індивідуальної роботи студентів, що свідчить, про засвоєння вивченого матеріалу, рівень підготовки студентів для виконання передбачених завдань, поточний контроль здійснюється шляхом опитування студентів для виконання передбачених завдань. Контроль здійснюється шляхом перевірки повноти і правильності виконаних завдань, обгрунтування студентами розв’язаних завдань.

Оцінювання поточного контролю дозволить врахуватии таку оцінку в загальну підсумкову оцінку рівня засвоєння студентами відповідній дисципліні. Це є одним з важливих моментів викладання дисципліни, що дозволяє стимулювати студентів на добросовісність вивчення матеріалу, виконання практичних завдань та їх захисту протягом семестру.

За результатами виконання індивідуальна робота оцінюється від 0 до 10 балів:

  • 10 балів отримує студент, який своєчасно виконав і захистив виконану роботу без зауважень;

  • від 1 до 9 балів отримує студент, якщо робота виконана і захищена своєчасно, але містить незначні помилки.

  • 0 балів отримує студент при несвоєчасній здачі контрольної роботи та при наявності значних помилок при складанні бухгалтерських проводок та при проведенні відповідних розрахунків.

4. КОНТРОЛЬНА РОБОТА СТУДЕНТІВ ЗАОЧНОЇ ФОРМИ НАВЧАННЯ ТА ФПО

Контрольна робота є однією з форм організації навчального процессу у вищих навчальних закладах освіти студентів заочної форми навчання, яка передбачає створення умов для реалізації творчих можливостей студентів і має на меті поглибнення, узагальнення та закраплення знань, які студенти одержують в прцесі навчання.

Контрольна робота представлена у вигляді 25-и варіантів та передбачає виконання студентами відповідно до їх варіанту. Контрольна робота охоплює такі теми «Облік власного капіталу», «Облік оплати праці і відрахувань на соціальне страхування», «Облік доходів, витрат і фінансових результатів»«, «Облік розрахунків і зобов’язань». Цифровий матеріал має умовний характер.