Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lab03(Обч.техніка_АД-0901).doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
10.11.2018
Размер:
436.22 Кб
Скачать

5. Хід роботи:

5.1. Вивчити необхідний теоретичний матеріал.

5.2. Включіть комп’ютер та почекайте завантаження Windows. За допомогою пункту Выполнить... виконайте програму з відомою назвою, а саме: cmd.exe.

Натисніть на кнопку Пуск. Виберіть пункт Выполнить... У текстовому полі (де миготить курсор) введіть назву програми cmd (можна без ехе) і натисніть на кнопку ОК. На екрані з’явиться інформаційне вікно. Введіть назву програми – chkdsk d:. Перегляньте інформацію про диск D: і занотуйте її у звіт. З позиції мигаючого курсору введіть назву іншої програми – systeminfo. Перегляньте інформацію про систему. Занотуйте у звіт назву та версію операційної системи та інформацію про процесор. Закрийте вікно програми.

5.3. Відшукайте папку за відомою назвою, а саме: папку з назвою Students.

Виберіть пункт Пуск → Найти → Файлы и папки. Введіть назву students і виберіть диск, на якому шукатимете папку. Натисніть кнопку Найти. Якщо папку знайдете, то на екрані побачите її назву і властивості. Відкрийте папку (клацніть один раз або двічі на назві). Перепишіть у звіт місцезнаходження цієї папки. Закрийте усі вікна. Якщо папки на диску немає, побачите напис: Поиск результатов не дал, — повторіть пошук на іншому диску.

5.4. Викличте Панель управления за допомогою пункту Настройка. Перевірте правильність дати і показів годинника.

Запустіть програму Дата/Время (двічі клацніть на піктограмі Дата/Время), виконайте потрібні дії і закрийте усі вікна. Щоб змінити покази годинника, клацніть у полі годин чи хвилин і введіть потрібне значення або клацайте на кнопках-штовхачах. Перепишіть часовий пояс, дату і час у звіт.

5.5. Виясніть, якими мовами володіє ваш комп'ютер і яка комбінація клавіш перемикає розкладку клавіш на іншу мову.

Викличте панель керування, запустіть програму Язык и региональные стандарты і розгляньте закладку Язык. У вікні, що з’явилося, на закладці Языки натисніть кнопку Подробнее…. З дозволу викладача додайте, а потім обов'язково вилучіть ще одну розкладку клавіатури для деякої мови на свій вибір. Знайдіть інформацію про комбінацію клавіш, що застосовується для переключення мови.

5.6. Виконайте програму Язык и региональные стандарты і виясніть, який символ (крапка чи кома) використовується для розмежовування цілої і дробової частини числа та формат дати і часу, що використовує ОС.

    1. За допомогою пункту Настройка → Панель задач и меню Пуск подивіться вкладку Панель задач і занотуйте у звіт її настройки. Також розгляньте вкладку Меню „Пуск” та з'ясуйте які опції обрано. Відповіді занотуйте у звіт.

    1. Помандруйте по довідковій системі Windows.

В меню виконайте пункт Справка и поддержка і здійсніть пошук довідки по очищенню корзини. Для цього в області Поиск, введіть ключове слово Корзина і натисніть кнопку пошуку. Знайдіть інформацію, що стосується очищення кошика і занотуйте її у звіт Закрийте вікно довідки.

5.9. Змініть оформлення ОС Windows.

Увійдіть у меню Пуск → Настройка → Панель управления → Экран. Встановіть тему – Класическая, Фоновый рисунок – нет, Цвет – голубий.

5.10. Закінчіть роботу. Оформіть звіт.

Звіт повинен містити:

  • номер та назву роботи;

  • мету роботи;

  • хід виконання роботи;

  • висновки по роботі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]