Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Навч.посіб.(ЦО)ФПО.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.11.2018
Размер:
674.3 Кб
Скачать

52. Державний нагляд і контроль у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру організовуються ... ?

а. Потенційно-небезпечними підприємствами.

б. державними адміністраціями.

в. Спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади. до компетенції якого віднесено питання захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, іншими уповноваженими на це центральними органами виконавчої влади.

Згідно Закону України «Про захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру» від 08.06.2000р. №1809-III.

Обґрунтуйте свою відповідь.

53. Чим визначається кількість та чисельність частин і підрозділів військ Цивільної оборони?

а. Кількість і чисельність частин і підрозділів військ цивільної оборони визначаються з урахуванням потреб і особливостей регіону призначення.

б. Кількість і чисельність частин і підрозділів військ цивільної оборони визначаються з екологічного та економічного стану регіону.

в. Кількість і чисельність частин і підрозділів військ цивільної оборони визначаються з урахуванням потреб та побажань регіону призначення.

Згідно Закону України «Про Цивільну оборону України» від 03.02.1993 р. №2974-ХII.

Обґрунтуйте свою відповідь.

54. Радіаційний і хімічний захист включає ... ?

а. Заходи щодо виявлення та оцінки радіаційної і хімічної обстановки.

б. Заходи контролю, виявлення та оцінки пожежної безпеки.

в. Заходи контролю, виявлення та оцінки безпеки матеріалів для життя і здоров’я людей та довкілля.

Згідно Закону України «Про захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру» від 08.06.2000р. №1809-III.

Обґрунтуйте свою відповідь.

55. Місця розташування на території України військових з’єднань, частин і підрозділів Цивільної оборони визначаються ... ?

а. Кабінетом Міністрів України за поданням керівника центрального органу виконавчої влади з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи та відповідною місцевою державною адміністрацією або органом місцевого самоврядування.

б. Кабінетом Міністрів України за поданням керівника центрального органу виконавчої влади з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи і за погодженням з Генеральним штабом Збройних Сил України.

в. Кабінетом Міністрів України за поданням керівника центрального органу виконавчої влади з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи і за погодженням з Генеральним штабом Збройних Сил України та відповідною місцевою державною адміністрацією або органом місцевого самоврядування.

Згідно Закону України «Про війська Цивільної оборони України» від 24.03.1999 р. №556-ХIV.

Обґрунтуйте свою відповідь.

56. Згідно з чим здійснюється комплектування військ Цивільної оборони?

а. Комплектування військ цивільної оборони здійснюється на підставі Закону України «Про загальний військовий обов’язок і військову службу», а також за контрактом.

б. Комплектування військ цивільної оборони здійснюється на підставі Закону України «Про війська цивільної оборони», а також за контрактом.

в. Комплектування військ цивільної оборони здійснюється за контрактом.

Обґрунтуйте свою відповідь.

Згідно Закону України «Про Цивільну оборону України» від 03.02.1993 р. №2974-ХII.