Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Німецька мова І курс Заочне 2010 .doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
889.86 Кб
Скачать

Міністерство фінансів України

Дніпропетровська державна

фінансова академія

НІМЕЦЬКА МОВА

Навчально-методичний посібник

Дніпропетровськ – 2010

Міністерство фінансів України

Дніпропетровська державна фінансова академія

Центр заочного навчання та дистанційної освіти

КАФЕДРА ІНОЗЕМНИХ МОВ

НІМЕЦЬКА МОВА

Навчально-методичний посібник

для студентів І курсу

заочної форми навчання

за галуззю знань 0305 «Економіка та підприємництво»

за напрямами підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит»,

6.030505 «Управління персоналом і економіка праці”,

6.030504 “Економіка підприємства”

Дніпропетровськ – 2010

Д - 13

81.2 Нім

Давидова М.К. Німецька мова. Навчально-методичний посібник для студентів І курсу заочної форми навчання які навчаються за галуззю знань 0305 «Економіка і підприємництво» з напрямів 6.030508 «Фінанси і кредит», 6.030504 «Економіка підприємства», 6.030505 «Управління персоналом і економіка праці». – Дніпропетровськ: Дніпропетровська державна фінансова академія, 2010. – 65с.

Мета посібника – допомогти студентам раціонально розподілити й засвоїти програмний навчальний матеріал, правильно організувати самостійну роботу, в тому числі під час виконання індивідуальних завдань.

Автор – укладач: М.К. Давидова – старший викладач кафедри іноземних мов Дніпропетровської державної фінансової академії

Рецензенти: І.М. Клименко – старший викладач кафедри іноземних мов Дніпропетровської державної медичної академії

Т.Ф. Котельникова старший викладач кафедри іноземних мов Дніпропетровської державної фінансової академії

Відповідальний за випуск: Н.М.Кучина - завідувач кафедри іноземних мов Дніпропетровської державної фінансової академії

Розглянуто та схвалено

Вченою радою

факультету управління персоналом і економіки праці

Протокол № 2 від 12.10.2010

Розглянуто та схвалено

на засіданні кафедри

іноземних мов

Протокол № 1 від 30.08.2010

ЗМІСТ

Вступ ………………………………………………………………………….

4

1. Програма навчальної дисципліни ………………………………………...

6

2. Розподіл балів, що присвоюються студенттам……………………..........

9

3. Методичні рекомендації до самостійної роботи ………………………...

10

4. Методичні рекомендації до практичних занять .………………………...

29

5. Методичні рекомендації до виконання індивідуальних завдань ……….

32

6. Методичні рекомендації і зразок завдань домашньої контрольної роботи…………………………………………………………………………..

47

7. Підсумковий контроль……………………………….................................

53

8. Список рекомендованої літератури ………………………………………

61

Вступ

Навчально-методичний посібник призначений для студентів, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра у галузі знань 0305 «Економіка та підприємництво», за напрямами підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит», 6.030504 «Економіка підприємства», 6.030505 «Управління персоналом і економіка праці». Посібник складено у відповідності до програми навчальної дисципліни « Іноземна мова», затвердженої ректором ДДФА у 2010 році, зокрема, тієї її частини, що стосується І етапу навчання.

Мета навчально-методичного посібника – допомогти студентам раціонально розподілити й засвоїти програмний навчальний матеріал, правильно організувати самостійну роботу, ефективно застосовувати набуті знання й навички під час виконання індивідуальних завдань творчого характеру, удосконалити й розвити іншомовні комунікативні компетенції студентів, що забезпечать їх ефективну мовленнєву поведінку в обмеженому колі академічних і професійно спрямованих ситуацій на рубіжному рівні «незалежного користувача» (В1 за міжнародною класифікацією)1.

На першому етапі навчання студенти оволодівають загальноекономічною лексикою й термінологією та опановують основні поняття економіки і бізнесу. Упродовж цього періоду студенти знайомляться з економікою України та країни, мова якої вивчається, з деякими компонентами макроекономіки, з основними фінансовими установами і міжнародними фінансовими інституціями, з деякими аспектами ведення бізнесу, з основами ділового спілкування.

Цілком очевидно, що досягнення поставленої мети вимагає не тільки належної підготовки і проведення кожного практичного заняття, раціональної організації самостійної роботи студентів над програмним матеріалом, кваліфікованої допомоги у виконанні ними індивідуальних завдань, але й обізнаності студентів щодо системи оцінювання їх досягнень.

Навчальний процес організовується впродовж 2 семестрів у вигляді аудиторних практичних занять, самостійної та індивідуальної роботи студентів.

На аудиторних практичних заняттях увага студентів зосереджується на виділенні й систематизації матеріалу для самостійного опрацювання, засобах розвитку й удосконалення окремих мовленнєвих умінь читання, говоріння, аудіювання, письма.

Самостійна робота студентів забезпечується підручниками, методичними рекомендаціями, фонозаписами навчальних матеріалів. Самостійну роботу студентів можна виконувати в бібліотеці, лінгафонному кабінеті, а також у домашніх умовах.

Індивідуальні завдання спрямовані на розвиток індивідуальних здібностей студентів, які проявляються під час написання особистого резюме та складання бізнес-плану.

Протягом усього курсу навчання здійснюються різні види контролю.

Поточний контроль має місце на практичних заняттях та у процесі виконання студентської самостійної роботи. Його мета – забезпечення зворотнього зв’язку у навчальному процесі, тобто одержання викладачем оперативної інформації про хід діяльності студентів.

У відповідності до навчального плану студенти повинні виконати одну домашню контрольну роботу. Домашня контрольна робота охоплює найважливіші розділи навчального матеріалу. Домашня контрольна робота виконується у письмовій формі.

Зразок завдання домашньої контрольної роботи наведений у методичних рекомендаціях до виконання домашньої контрольної роботи.

У міжсесійний період студенти можуть отримати консультації викладачів. Консультації та індивідуальні заняття проводяться згідно з графіком, затвердженим деканом заочного факультету.

Послідовна та цілеспрямована робота з навчально-методичним посібником забезпечує вирішення основних задач, що стоять перед студентами, які вивчають іноземну мову.