Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kontrolna_robota_1_s_otvetami.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
11.11.2018
Размер:
238.59 Кб
Скачать
  1. Розставте події в хронологічному порядку:

а) Брусиловський прорив, в) вступ США у війну,

б) битва на Сомі, г) вступ Болгарії у війну;

Відповідь: г) вступ Болгарії у війну (1915), а) Брусиловський прорив (літо 1916), б) битва на Сомі (червень-листопад 1916) в) вступ США у війну (1917)

  1. Вкажіть визначення, яке правильно розкриває зміст терміна „фашизм”:

а) політика насильницького приєднання Австрії до Німеччини;

б) крайня права течія, яка виникла в 20-ті рр., терористична диктатура, яка використовує насильство і політику підкорення, прагнення до світового панування;

в) повне або часткове знищення будь-якої національної, етнічної, расової чи релігійної групи населення.

Відповідь: б) крайня права течія, яка виникла в 20-ті рр., терористична диктатура, яка використовує насильство і політику підкорення, прагнення до світового панування

  1. Під гаслом відновлення порядку італійські фашисти:

а ) через страйки вимагали від уряду ліберальних реформ;

б ) почали громити робітничі організації;

в) об'єднувалися у комуни з метою налагодження сільського господарства.

Відповідь: б ) почали громити робітничі організації

  1. Лідером національно-визвольної боротьби і головою уряду Туреччини був генерал М. Кемаль. У 1920 р. в боротьбі за вільну Тур­еччину він звертався по допомогу до:

а) США; б) Франції; в) Радянської Росії.

Відповідь: в) Радянської Росії

5. Велика депресія у США розпочалася в:

а)1929 р.; б) 1930 р.; в) 1931 р.; г) 1932 р.

Відповідь: а)1929 р.

6. Дайте поняття «нацизм».

Відповідь: Нацизм – («національний соціалізм») назва фашизму в гітлерівській Німеччині.

  1. Чому саме соціалістичні партії відіграли вирішальну роль у Листопадовій революції 1918 р. у Німеччині?

Відповідь:

  1. До початку 20х рр.. в Німеччині не було такої демократичної партії, яка б об’єднувала всі прошарки населення в єдиний антимонополістичний фронт. Такої зрілої революційної партії робітничого класу не було.

  2. Пролетаріат був розколотий на 3 політичні течії, виразниками яких виступали різні політичні партії. Найбільша з них – СДПН, в післявоєнний період переживала глибоку кризу. Велику роль в німецькому робітничому русі відігравали ліві соціал-демократи, які об’єднались в групу «Спартак».

  3. Значно вплинула на Німеччину Лютнева і особливо Жовтнева революція в Росії. В країні розвернулися масові антивоєнні виступи і великий стачечний рух. В січні 1918р. кількість учасників політичних забастовок в країні перевищило 1 млн. чоловік.

  1. Назвіть державу, яка входила до складу Антанти і політика якої, на ваш погляд, мала найсуттєвіший вплив на хід Першої світової війни. Обґрунтуйте свою відпо­відь:

Відповідь: Події в Росії (російська революція) різко змінила ситуацію на Східному фронті. Демократизація армії, проведена Тимчасовим урядом, створення рад солдатських депутатів привели до масових братань та дезертирства. В такій ситуації Росія не могла виконати обов’язки перед союзниками про продовження війни. Більшовики, прийшовши до влади, фактично вивели Росію з війни. Антанта лишилася свого союзника. Параліч Східного фронту дозволив Німеччині та її союзникам зосередити більшу частину своїх сил на Західному фронті. Вихід з війни Росії важко відбився на ході війни, хоча вступ США у війну визначив її кінець не на користь Троїстого союзу.

Варіант №12

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]