Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
35Курсове_проектування_МВК_зс_11МЕК.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
65.02 Кб
Скачать

Тема 2. Підготовча стадія розробки курсового проектування

Логіка процесу стратегічного планування на підготовчій стадії проекту. Поняття стратегії. Основні етапи стратегічного планування: оцінка загального стану підприємства, визначення місії, формування цілей діяльності підприємства, аналіз стратегічних альтернатив і вибір стратегії.

Оцінка сприятливих зовнішніх можливостей та загроз для бізнесу. Визначення зовнішніх чинників. Виявлення сильних та слабких сторін підприємства. Поняття та сутність SWOT-аналізу.

Аналіз стратегічних ініціатив і вибір стратегії.

Тема 3. Характеристика структури курсового проектування

Структура курсового проектування. Чинники, що визначають зміст та обсяг курсового проектування. Загальні вимоги до змісту курсового проектування.

Логіка розробки курсового проектування. Вимоги до стилю написання та оформлення курсового проектування. Функціональне призначення та правила оформлення змісту. Додатки, орієнтований перелік матеріалів, що виносяться у додатки, правила оформлення.

Змістовий модуль 2. Інструментарій розробки курсового проектування

Тема 4. Розробка цілей та напрямків організаційного розвитку підприємства

Цілі та структура організаційного плану. Організаційна форма бізнесу. Фактори, які вливають на вибір форми організації бізнесу. Потреба в персоналі. Менеджмент в організації бізнесу. Кадрова політика та її стратегія.

Тема 5. Організаційний план

Цілі та структура організаційного плану. Головні завдання організаційного плану. Обґрунтування переваг обраної організаційної форми бізнесу, характеристика головного управлінського персоналу фірми. Послідовність етапів розробки організаційного плану. Структура організаційного плану проекту.

Тема 6. Планування маркетингових заходів

Елементи стратегії маркетингу, які мають бути розглянути в бізнес-плані.

Галузь, фірма та її продукція. Конверсія, диверсифікація. Конкурентоспроможність продукту. Дослідження ринку. Сегментація ринку. Позициювання товару чи послуги.

Мета та логіка розробки маркетинг-плану. Стратегія маркетингу: товар, ціна, розподіл та просування товарів. Фактори, які враховуються при визначенні ціни продукції. Передбачувані обсяги продаж.

Тема 7. Виробничий план

Головне завдання та складові блоки виробничого плану, обґрунтування. Зміст виробничого плану. Проектна потужність виробництва. Собівартість продукції та її зниження. Потреби бізнесу у виробничих та невиробничих приміщеннях. Зовнішні фактори, на які треба звернути увагу в процесі розробки даного розділу курсового проектування.

Тема 8 Фінансовий план

Значення та технологія розробки фінансового плану. Особливості фінансового плану відносно інших розділів курсового проектування. Структура фінансового плану. План грошових надходжень та виплат. Баланс.

Розрахунок крапки беззбитковості обраного проекту курсового проектування. Розрахунок фінансових коефіцієнтів, які мають бути наведені в проекті бізнес плану.

Тема 9. Оцінка та страхування ризиків

Сутність підприємницького ризику. Типи ризиків, що найчастіше розглядаються в бізнес-плані. Мінімізація ризиків. Засоби реагування на загрози бізнесу. Види страхування. Які види ризиків і чому доцільно страхувати.