Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТдля практікантив.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
270.85 Кб
Скачать

Заходи, що проводяться підприємством з охорони навколишнього середовища

На території підстанції „Черкаси” виявлено викиди в атмосферу шести забруднюючих речовин від трьох стаціонарних джерел викиду.

Джерела утворення забруднюючих речовин наведену табл. 1.

Таблиця 1.

№ п/п

Джерело утворення забруднюючої

речовини

Виробництво

Етапи технологічного процесу

Забруднюючі речовини

1

Акумуляторні батареї -1шт

Акумуляторна дільниця

Аварійне енергопостачання

Сірчана кислота

2

Зварювальний апарат-1шт

Пост зварювання

(неорг.дж)

Зварювання металу

Оксид заліза, оксид марганцю

3

Фарбопульт-4 шт

Фарбування технологічного

обладнання

(неорг.дж)

Фарбування технологічного

обладнання

Ксилол,

уайт-спірит,

аерозоль лакофарбових матеріалів

Забруднюючі речовини

  1. Сірчана кислота

  2. Марганець і його з’єднання

  3. Оксид заліза

  4. Ксилол

  5. Уайт-спірит

  6. Аерозоль лакофарбових матеріалів (ЛФМ)

Акумуляторна

На дільниці загальностанційного пункту управління Черкських МЕМ

розміщена акумуляторна з акумуляторною батареєю СК -6(110 елементів), що призначена для живлення систем управління, зв'язку в нормальних та аварійних умовах. Акумуляторна батарея закритого типу та працює в режимі постійного підзаряду.

Призначення АБ - живлення пристроїв релейного захисту, кіл управління вимикачами, електромагнітного блокування, аварійного освітлення.

В аварійних випадках при розряді батареї та планово (1 раз на рік) проводиться дозаряд акумуляторної батареї протягом не менше 6 годин. Напруга підзаряду складає 2,2 ± 0,05 В на елемент. Під час проведення дозаряду в приміщення випаровується сірчана кислота, яка видаляється за допомогою вентилятора. Під час роботи акумуляторної батареї в режимі постійної підзарядки у справних акумуляторах теоретично не повинно бути газовиділення. Але тому, що практично в АБ завжди є елементи з тим або іншим ступенем сульфатації (як правило кінцеві елементи), то навіть за правильного ведення режиму підзарядки є слабке газовиділення. Тому вентиляція включається періодично (1 година на добу) для видалення кислотних парів.

Маслогосподарство

На території розташований склад трансформаторного масла з двох стаціонарних ємностей по 84м3 та однієї -1,5м3.

Маслонаповнене обладнання не є джерелом викидів в атмосферне повітря, оскільки має високу температуру початку кипіння (360oС) і не випаровується при температурі навколишнього середовища.

Зварювальний пост

Біля приміщення майстерні на відкритому майданчику розміщений зварювальний пост, який є неорганізованим джерелом викидів в атмо­сферне повітря оксиду заліза та оксиду марганця.

Фарбування технологічного обладнання

Здійснюється відповідно до затверджених графіків проведення ремонтних і профілактичних робіт 1 раз за 4-6 років .Забруднюючими речовинами є ксилол, уайт-спірит, аерозоль ЛФМ .

Зварювальний пост та фарбопульти є неорганізованими джерелами викидів в атмо­сферу шкідливих речовин. Значення концентрації вищеперелічених забруднюючих речовин, їх клас небезпеки розраховані та вказані в екологічному паспорті підприємства, та є допустимими для даного виду робіт.

Нормативна документація:

-(ГОСТ 17.2.3.02-78 "Охрана природы. Атмосфера. Правила установлення допустимих выбросов вредных веществ промышленными предприятиями)

-Сан Пин 4946-89 "Санитарные правила по охране атмосферного воздуха населенных мест".

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]