Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпори з ІС.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
23.66 Кб
Скачать

26. Організація робіт зі створення іс.

Створення та впровадження ІС обліку може виконуватися за різних умов : інф. система:1) створюється з нуля, 2) створюється на основі вже діючої ІС іншого призначення 3) пристосовується до змін у законодавстві чи виробництві 4) поповнює функції створюється на новій технічній або програмній основі.

Під час створення нових інф систем проектні роботи виконуються на основі готових типових програмних засосів, що орієнтовані на деяку предметну область. Програмні засоби можуть продаватися розробником. Для визначення придатності для використання придбаних програмних засобів проводять експертизу. Якщо готові програмні засоби адаптуються до особливостей конкретного об’єкта то роботи починаються з обстеження після чого вносяться зміни до робочої документації і система вводиться в експлуатацію.

Зміни до існуючої ІС можуть вноситися під час її супроводження у такому разі в робочому порядку вносяться зміни до програми та системної документації складається акт про виконані роботи.

Так само як до ІС вносяться зміни можуть поповнюватися її функції. Для організації робіт у такому разі потрібно укласти договір з організ. Яка вноситиме зміни, у договорі обумовлюються етапи виконання та документація на підставі якої виконані роботи здаються замовнику.

27 документація на розробку ІС містить: 1) звіти про обстеженя ІС, звіти з НДР, технічне завдання, ескізний проект, і робочий проект.

Звіти про обстеження, НДР та ескізний проект складається у довільній формі, їх структура та зміст можуть бути погоджені між замовником та розробником систем.

Технічне завдання є основним документом, який визначає вимоги та порядок її створення або модернізації.

Ескізний проект містить перелік функцій ІС форми документів структури інформаційних масивів, алгоритм розрахунків.

Технічний проект складається з опису постановки задачі, алгоритму інформаційного програмного технічного та організаційного забезпечення.

Робочий проект складається з різних документів, які мають використовуватися під час експлуатації системи.

28. Задачі арм бухгалтера з обліку оз.

Автоматизований облік ОЗ повинен забезпечити: - інформацію про наявність рух і вибуття ОЗ по підприємству в цілому і в розрізі його підрозділів. - систематичний контроль за збереженням кожного об’єкту ОЗ. – щомісячне нарахування амортизаційних відрахувань на ОЗ.- виявлення величини зносу ОЗ на будь яку оперативну дату.- інформацію про ступінь використання окремих об’єктів ОЗ, виявленя надлишкових. – Визначення результатів від ліквідації ОЗ збитків від вибуття не повністю амортизованих. – формування звітних показників в системі рахунків бухгалтерського звіту та його реєстрів.

29. Підготовка даних з обліку оз, для обробки на еом.

Підготовка первинної інформації складається з : 1) формування та перевірки правильності первинної облікової та нормативно-довідкової інф. 2) введення первиної облікової інф. в комп’ютерну інформаційну базу. 3) контроль правильності введення. 4) виправлення помилок

Основні типові форми первинної документації з обліку ОЗ. акт прийому передачі ОЗ, накладна на внутрішнє переміщення ОЗ, акт прийому передачі відремонтованих реконструйованих та модернізованих об’єктів, інвентарні картки, індивідуального та групового обліку ОЗ, перелік інвентарних карток, картки обліку руху ОЗ, інвентарний список ОЗ за місцем їх заходження, або експлуатації

Довідники нормативно довідкової документації з обліку ОЗ: 1) назв та видів ОЗ, 2) норм амортизаційних відрахувань, 3) нормативних термінів служби основних виробничих засобів 4) класифікації обладнання 5) рядків звітності.

інформ. Масиви для автоматизованого обліку ОЗ, 1) наявність та назва ОЗ, створюється на дату впровадження автоматизованої системи, 2) рух ОЗ, створюється для визначення щомісячних показників руху ОЗ і корегування першого масиву.