Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпори з ІС.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
23.66 Кб
Скачать

30. Автоматизація аналітичного і синтетичного обліку оз.

Комплекс задач з обліку ОЗ. 1)облік наявності і руху ОЗ, 2) облік амортизації та зносу ОЗ

Розв’язання задачі облік наявності і руху ОЗ забезпечує отримання інформації про наявність об’єктів ОЗ за місцем їх зберігання або використання, про надходження, переміщеня і вибуття цих об’єктів в тому числі і по матеріально відповідальним особам за якими вони закріплені.

Задача облік амортизації та зносу ОЗ дозволяє обчислити величину амортизаційних відрахувань та зносу за місяць по структурним підрозділам підприємства. В процесі розв’язання задачі формуються обороти по синтетичним рахункам Амортизація та Знос ОЗ.одним із документів автоматизованого обліку ОЗ є машинограма-інвентаризаційний опис. В ньому міститься : назва об’єкту, інвентарний номер, група та вид ОЗ, рік випуску об’єкту, дата введення в експлуатацію, балансова вартість та сума зносу, код матеріально відповідальної особи.

Опис служить реєстром поточного обліку наявності ОЗ за місцем їх знаходження і використовується при інвентаризації. Інформація про окремі інвентарні об’єкти та їх групування по матеріально-відповідальним особам видається за запитом у будь який час!

.