Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
M S P Org.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
20.11.2018
Размер:
748.54 Кб
Скачать

Тема 6. Верховний Суд України (2 год.).

Місце Верховного Суду України в судовій системі. Його повноваження, склад та порядок обрання. Пленум Верховного Суду України. Голова Верховного Суду України та його заступники. Порядок обранні та дострокового звільнення з посади Голови Верховного Суду України. Суддя Верховного Суду України. Науково-консультативна рада та офіційний друкований орган Верховного Суду України.

Тема 7. Конституційний Суд України (2 год.).

Правовий статус Конституційного Суду України. Його склад і повноваження. Принципи його діяльності. Підстави для прийняття Конституційним Судом України рішення про неконституційність правових актів. Форми звернення до Конституційного Суду України. Порядок призначення суддів Конституційного Суду України та припинення їхніх повноважень. Особливості статусу судді Конституційного Суду України. Голова Конституційного Суду України та його заступники. Організація роботи Конституційного Суду України. Апарат Конституційного Суду України.

Змістовний модуль 2. Правоохоронні та правозахисні органи України.

Тема 8. Прокуратура України. Галузі прокурорського нагляду (4 год.).

Місце прокуратури в системі органів державної влади. Невідповідність наявної моделі прокуратури Конституції України та міжнародним нормам і стандартам стосовно її ролі в демократичному суспільстві. Принципи організації та діяльності прокуратури. Принцип єдності. Сувора підпорядкованість органів прокуратури по вертикалі. Принцип незалежності. Принцип гласності. Принцип верховенства правового закону. Функції прокуратури. Підтримання державного обвинувачення в суді. Представництво прокурором інтересів громадянина або держави в суді у випадках, визначених законом. Нагляд за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання та досудове слідство. Нагляд за додержанням законів під час виконання судових рішень у кримінальних справах, а також під час застосування інших заходів примусового характеру, пов’язаних із обмеженням особистої свободи громадян. Слідство в органах прокуратури. Система прокуратури та організація її роботи. Акти прокурорського реагування. Кадри органів прокуратури.

Тема 9. Органи внутрішніх справ України (4 год.).

Напрями правоохоронної діяльності органів внутрішніх справ України. Система органів внутрішніх справ України. Кримінальна міліція. Міліція громадської безпеки. Державна автомобільна інспекція. Міліція охорони. Спеціальні підрозділи міліції. Застосування міліцією заходів фізичного впливу, спеціальних засобів і вогнепальної зброї.

Тема 10. Органи досудового слідства (2 год.).

Поняття виявлення та розслідування злочинів. Засади виявлення злочинів. Засади досудового розслідування злочинів. Органи, уповноважені проводити досудове розслідування злочинів. Органи слідства. Органи дізнання. Прокуратура. Начальник слідчого підрозділу, його права та обов’язки. Слідчі та їх повноваження. Порядок призначення на посади в органах попереднього слідства. Вимоги, що ставляться до кандидатів на ці посади. Заохочення та відповідальність слідчих.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]