Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мониторинг по рабочим професиям.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.11.2018
Размер:
33.11 Кб
Скачать

IV. Підстави щодо можливості надання ліцензії та гарантії виконання ліцензійних умов

Відокремлений підрозділ Костянтинівський технікум Луганського національного аграрного університету більше ніж 50 років здійснює підготовку молодших спеціалістів за спеціальностями спорідненими заявленим на ліцензування професіям. Підготовка молодших спеціалістів у ВП «Костянтинівський технікум ЛНАУ» орієнтована на потреби промислових підприємств Донецького регіону у спеціалістах технічного напряму підготовки. Динамічний розвиток промислової інфраструктури міста свідчить про постійно зростаючу потребу у спеціалістах різних кваліфікаційних рівнів – від кваліфікованого робітника молодшого спеціаліста до бакалавра та магістра. Перелік спеціальностей за якими веде підготовку Костянтинівський технікум узгоджується з планами підготовки бакалаврів, спеціалістів та магістрів у Луганському національному аграрному університеті.

Ліцензування підготовки кваліфікованих робітників заявлених професій дасть можливість до залучення фахівців технікуму до навчально-виховного процесу та забезпечить багатоступеневу систему підготовки спеціалістів. Це дасть можливість студентам технікуму опановувати суміжні професії для їх кращої адаптації на ринку праці. Якість надання освітніх послуг у ВП «Костянтинівський технікум Луганського національного аграрного університету» визначається наявністю системи безперервної освіти, провідною ланкою якої стане підготовка кваліфікованих робітників.

Викладачами технікуму планується проведення активної методичної роботи щодо розробки оригінальних методик викладання, підготовці навчальних майстерень, лабораторій, навчально-виробничих дільниць, установлення творчих зв’язків з іншими навчальними закладами.

Таким чином слід зазначити, що існуючий кадровий, навчальний, педагогічний та матеріально – технічний потенціал Костянтинівського технікуму у відповідності до ліцензійних вимог Міністерства освіти і науки України, має всі можливості проводити підготовку фахівців.

З урахуванням потреб Донецького регіону та забезпечення системи безперервної освіти, вважаємо доцільним надання освітньої послуги з професійно-технічної підготовки та перепідготовки кваліфікованих робітників у ВП Костянтинівський технікум у заявленому обсязі за професіями:

4112 – Оператор комп’ютерного набору;

7136 – Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування;

7129 – Монтажник гіпсокартонних конструкцій;

6113 – Квітникар.