Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовий проект-3.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
21.11.2018
Размер:
348.67 Кб
Скачать

2.2. Система утримання птахів (4-5 с.)

В цьому розділі необхідно запропонувати найбільш ефективну систему і спосіб утримання птахів у відповідності до виду і технології виробництва. Далі необхідно описати яке в цьому випадку застосовується технологічне. опалювально-вентиляційне і освітлювальне обладнання і їхні техніко-технологічні характеристики. Крім цього слід подати нормативи щільності посадки поголів'я, параметри температурно-вологісного режиму і режиму освітлення (за величиною тривалості світлового дня й інтенсивністю освітлення). Описати систему видалення посліду, нормативи вмісту шкідливих газів у атмосфері пташника і об'єми вентиляції.

2.3. Годівля с.-г. Птахів (5-6 с.)

В ньому розділі необхідно описати оцінку поживності кормів для с.-г. птахів, систему нормування поживних речовин в раціонах, особливості годівлі статево-вікових груп птахів. Звернути увагу на ліміти включення в раціони й обмеження деяких кормових засобів та їх причини. Крім цього слід обчислити річну потребу в кормах для виробництва відповідної кількості продукції, яка була розрахована у другому розділі цього проекту (Технологія виробництва продукції птахівництва).

Необхідно включити:

  • раціони годівлі певного виду птахів;

  • розрахунок потреби в кормах.

2.4. Переробка продукції птахівництва у господарстві (4-5 с.)

Зміст підрозділу з переробки продукції птахівництва має відповідати темі роботи і виду пахів, які є об’єктом досліджень та використовуються у господарстві для виробництва основної продукції.

Якщо тема курсового проекту присвячена технології виробництва харчових яєць, технології виробництва інкубаційних яєць у яєчному підприємстві, а також технології роботи племінного птахівничого заводу яєчного напряму, то у даному підрозділі слід охарактеризувати технологічні операції первинної обробки харчових яєць (миття, дезінфекція, сортування, маркування, пакування, зберігання), а також технологічні операції глибокої переробки яєць (виробництво сухих або морожених яєчних продуктів та їх зберігання). Виходячи з індивідуального завдання, потрібно розрахувати обсяги виробництва яєчного меланжу або яєчного порошку за рік у господарстві. Слід вказати вимоги діючих стандартів щодо якості яєць і яєчних продуктів, які виробляють у птахівничому господарстві. Необхідно коротко охарактеризувати технологію переробки відходів забою птахів, відходів інкубації, утилізації посліду.

Якщо здійснюється розробка проекту племінного репродуктора з виробництва інкубаційних яєць м’ясних курей, качок, а також підприємства з виробництва м’яса бройлерів, качок або гусей, то слід вказати послідовність і охарактеризувати технологічні операції забою і обробки тушок молодняку (або дорослих птахів, вибракуваних із родинного стада), вказати режими і терміни зберігання м’яса птахів. Необхідно коротко охарактеризувати технологію переробки відходів забою птахів, відходів інкубації, утилізації посліду. Слід подати вимоги діючих стандартів щодо якості м’яса птахів, яке будуть виробляти у господарстві, що проектується.