Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TYeMA_8.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
26.11.2018
Размер:
130.05 Кб
Скачать

6. Стан економіки і перспективи розвитку Причорноморського економічного регіону.

Причорноморський економічний район займає південну, причорноморську частину України. Район контактує на півночі з Центральним та Подільським соціально-економічними районами, на північному сході – з Придніпровським соціально-економічним районом. На заході район має вихід до державного кордону з Молдовою та Румунією; ця риса географічного положення досить активно використовується.

Причорноморський район складається з: Одеської, Миколаївської та Херсонської областей, АР Крим і м. Севастополя. Його площа 113 тис. км2 (18,7% площі України), населення – 6,9 млн. осіб (14% населення України). За адміністративно-територіальним поділом до складу району входить 77 районів, 54 міста, 137 смт та 1223 села.

Провідні галузі господарства Причорноморського району – машинобудування і металообробка, харчова та легка галузі промисловості, курортно-туристичне господарство.

Щільність населення району - 68 чол./км2, що нижче за середньо український показник. Міське населення району становить 4,4 млн. осіб (64,3% населення району), сільське – 2,5 млн. осіб (35,7%). Міське населення проживає в 54 містах та 140 селищах міського типу. Серед них були 44 малих та середніх міста, 2 великих (Керч, Євпаторія), 4 надвеликих (Миколаїв, Севастополь, Херсон і Сімферополь) і одне найбільше (Одеса). Рівень урбанізованості складає 64%. У галузях суспільного виробництва зайнято 3,2 млн. осіб, з яких 25,6 – у промисловості, 33,2% – в сільському господарстві, 28% – у невиробничій сфері. 2002 рік.

Поряд із рекреаційними, провідну роль у природно-ресурсному потенціалі району відіграють земельні ресурси. Цінні чорноземи займають більшість площі району. Інші ресурси досить обмежені і суттєво не впливають на формування спеціалізації господарства. Мінеральні ресурси, за винятком нафти і газу Південноукраїнської провінції, залізної руди Керченського родовища, йодобромних солей у районі Сивашу, представлені численними, поширеними по території родовищами сировини будівельних матеріалів. Дуже обмежені ресурси прісних вод. І опади, і поверхневий стік тут незначні, тому основну роль у прісних водних ресурсах відіграє транзитний стік річок Дніпра, Дністра, Південного Бугу. Особливо напружений водний баланс у Криму.

Величезне народногосподарське значення має Чорне море. Тут здійснюється промислова ловля риби. За останні роки зменшилась кількість та видова різноманітність рибних ресурсів.

Лісові ресурси зосереджені у Криму, в балках та ярах Північної і Центральної частини Причорномор’я. У Причорномор’ї, Південному районі в цілому лісистість дуже низька і становить приблизно 5%, майже всі ліси мають природоохоронне і рекреаційне значення.

У Причорноморський район ввозиться продукції більше, ніж вивозиться. На характер зв’язків Причорноморського району з іншими економічними районами країни накладає відбиток недостатня його забезпеченість багатьма видами природних ресурсів. Тому сюди надходять електроенергія, вугілля, лісоматеріали, а також машини і технологічне обладнання, продукція легкої промисловості тощо. У свою чергу з Причорноморського району до інших районів країни відправляють виноград, вина, фрукти, агломерат, тракторні причепи, трояндову і лавандову олію, устаткування для харчової промисловості, рибу і рибні консерви тощо.

Розрахунки показують, що комплексне освоєння рекреаційних ресурсів району може забезпечити значні фінансові надходження. Причорноморський соціально-економічний район має всі умови для розвитку курортно-рекреаційного господарства. Але, незважаючи на процвітання окремих курортів і туристичних центрів, у цілому галузь перебуває у занепаді. Розвиткові перешкоджає низка проблем: низький життєвий рівень населення України, величезні масштаби безробіття, високі ціни на санаторно-курортні послуги, збільшення транспортних тарифів тощо. Причорноморський соціально-економічний район має велике значення у вирішенні постачання нафти в Україну. Для забезпечення стійкої роботи річкового транспорту треба реконструювати судноремонтно-суднобудівного завод, збудувавши сучасну ремонтно-експлуатаційну базу флоту на Дунаї. Поряд з певними зрушеннями в економіці питання щодо основних засад екологічної політики в Причорноморському соціально-економічному районі вирішуються незадовільно.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]