Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кур. пр. ОКС.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
26.11.2018
Размер:
803.84 Кб
Скачать

2.4.2 Обгрунтування вибору елементної бази.

Однієї з важливих задач є вибір елементів схеми, що найбільше повно відповідають пред'явленим вимогам до їхньої швидкодії, енергоспоживанню, завадостійкості навантажувальної здатності. Крім цих показників у розрахунок також приймають функціональний склад елементів, конструктивне оформлення, стійкість елементної бази до зовнішніх впливів і їх надійність.

      1. Опис принципу роботи схеми електричної принципової

В цьому розділі необхідно дати призначення елементів схеми та їх функцію яку вони виконують в дані схемі

3 Вимоги до оформлення курсового проекту

Пояснювальна записка виконується на аркушах папера формату А4 (297х210 мм). Розміри полів на сторінці: ліве поле - 5 мм, праве - 3 мм, верхнє - 10 мм, нижнє - 10 мм.

Зміст записки включає розділи і підрозділи, пункти і підпункти; їхні порядкові номери позначаються цифрами наприклад: 3, 3.4, 4.6.1, 2.4.1 (не нумерують розділи: реферат, зміст, список прийнятих скорочень, уведення, висновок, список літератури, додатки).

Кожен розділ варто починати з нової сторінки, з лівої сторони. Найменування розділу повинно бути коротким, відповідати змісту і записуватися у виді заголовка прописними буквами.

Переноси слів у заголовках не допускаються. Крапку наприкінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з пропозицій, то їх розділяють крапкою. Відстань між заголовком і текстом повинна дорівнювати 15 мм. Підкреслювати заголовки не потрібно.

Пункти, підпункти починають з абзацу лівої сторони нового рядка і з прописної букви.

Сторінки записки нумерують. На титульному листі номер не ставлять, а на наступних сторінках його проставляють у правому верхньому куті без крапки. Рисунки, креслення, таблиці, графіки, розташовані на окремих аркушах записки, включають у загальну нумерацію сторінок. Ілюстрації позначаються словом "Рисунок" і нумеруються послідовно в межах розділу.

Формули в записці нумерують у межах розділу з правої сторони листа на рівні формули в круглих дужках. Для вибору літерних позначень електричних величин використовують ДСТУ 120-95.

Над лівим верхнім кутом таблиці поміщають напис "Таблиця" із указівкою номера таблиці та після тире назва таблиці.

Номер ілюстрації, формули, таблиці повинні складатися з номера розділу і відділеного крапкою номера в розділі, наприклад, друга формула (ілюстрація, таблиця) четвертого розділу має номер (4.2), (Рисунок 4.2), (Таблиця 4.2).

У тексті варто застосовувати стандартні терміни (ДСТУ 2815-94, ДСТУ 2843-94). Перелік нестандартних скорочень, позначень, символів, одиниць і термінів оформляється на окремій сторінці і міститься між змістом і введенням.

У тексті записки потрібно давати посилання на використану літературу, відповідно ДО ДЕРЖСТАНДАРТУ, вони містять номер літературного джерела і у необхідних випадках, номер сторінки, укладені в квадратні дужки: наприклад "[118]". "[26,с.5]". Якщо посилання приводяться на дані, отримані раніше у своїй роботі, то вони полягають у круглі дужки і містять скорочене слово "дивися" і посилання на сторінку, рисунок і т.п., наприклад: "(див. с.21)".

Додаток оформляють як продовження записки на наступних її аркушах. Посилання на додаток дають у тексті записки, а в змісті перелічуються всі додатки. Додаток повинен мати тематичний заголовок, починатися з нового листа з вказівкою в правому верхньому куті слова "Додаток"; кілька додатків нумерують так "Додаток 1". "Додаток 2" і т.д.

Графічна частина курсового проекту повинна виконуватися на аркушах форматів, установлених стандартом. Вибір форматів студент обирає сам з урахуванням достатнього заповнення листа.