Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод_розрах_ФА.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
01.12.2018
Размер:
462.85 Кб
Скачать

2.3. Вимоги до оформлення текстових документів

Текст розрахунково-графічної роботи розділяють на розділи і підрозділи. Розділи мають порядкові номери у межах всієї роботи, позначені арабськими цифрами і записані великими літерами без абзацного відступу по центру (наприклад РОЗДІЛ 1).

Підрозділи мають нумерацію у межах розділу. Номер підрозділу складається із номерів розділу і підрозділу, відокремлених крапкою. Підрозділи складаються з декількох пунктів. У кінці номера пункту ставиться крапка (наприклад: 1.1., 1.2., 1.3. і т.д.). Підрозділи записують з абзацного відступу.

Відстань між заголовком і текстом, виконаним машинописним способом, має дорівнювати 1,5 інтервалам, рукописним - 15 мм. Відстань між заголовками розділу і підрозділу відповідно - 3 інтервали та 8 мм.

Заголовки повинні чітко і стисло відображати зміст розділів, підрозділів. Заголовки слід друкувати (писати) великими літери без крапки в кінці і не підкреслюючи. Переноси слів у заголовках не допускаються. Якщо заголовок складається з двох речень, їх розділяють крапкою.

Кожний розділ розрахунково-графічної роботи рекомендовано починати з нової сторінки.

Текст розрахунково-графічної роботи має бути стислим, чітким і не допускати різних тлумачень. Назва теми розрахунково-графічної роботи на титульному аркуші в основному написі і в разі першого згадування у тексті має бути однаковою.

Відстань між рисунком, таблицею і текстом, виконаним машинописним способом, має дорівнювати 1,5 інтервалам, рукописним - 15 мм.

У роботі застосовують терміни, позначення і визначення, встановлені відповідними стандартами, а за їх відсутності загальноприйняті у науково-технічній літературі.

Номер сторінки ставлять у верхньому правому куті без крапки. Нумерація наскрізна, але на титульному аркуші і змісті номер не ставлять.

Список використаних джерел

  1. Закон України "Про вищу освіту (№2984-Ш). - К.: Соцінформ, 2002. – 69 с.

  2. Класифікатор професій ДК 003-95 (зміни та доповнення № 4) -К.: Соцінформ, 2002.-51с.

  3. Основні вимоги до дисертацій та авторефератів дисертацій // Бюлетень ВАК України. – 2007. – № 6. – С. 9 – 17.

  4. Приклади оформлення бібліографічного опису згідно з вимогами державних стандартів // Бюлетень ВАК України. – 2008.-№3.- С. 9–13.

  5. Білуха М.Т. Основи наукових досліджень: Підручник для студентів економічних спеціальностей вузів/ М.Т. Білуха. - - К.: Вища шк.,1997.-235с.

  6. Бургин М.Н. Кузнецов В.И. Введение в современную точную методологию науки: Структури системи знаний. - М., 1994.

  7. Методика навчання і наукових досліджень у вищій школі: навч. Посіб. /С.У. Гончаренко, П.М. Олійник, В.К. Федорченко [та ін.]; За ред. С.У. Гончаренка, П.М. Олійника. - К.: Вища шк., 2003. - 323 с.

  8. Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах. Наказ МОУ № 161 від 2 червня 1993 р. //Вища освіта України: Нормативно-правове регулювання. - К., 2003. - С. 413-431.

Додаток А

Міністерство аграрної політики України

Дніпропетровський державний аграрний університет

Навчально-науковий інститут економіки

Кафедра фінансів