Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методика расчета.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
02.12.2018
Размер:
750.08 Кб
Скачать

3. Загальні вимоги до оформлення курсової роботи

Курсова робота має бути виконана згідно з чинним стандартом ДСТУ 3008-95. Обсяг роботи: 35-50 друкованих пронумерованих сто­рінок (перша сторінка - титульний аркуш). Текст оформлюють на аркушах формату А4 (210 x 297), комп’ютерний набір - шрифт Times New Roman, 14 кегль, 1,5 міжрядковий інтервал; розмір полів: верхнє і нижнє - 20 мм, праве - 15 мм, ліве - 25 мм. Надання роботи в рукописному варіанті не допускається.

Усі ілюстрації, таблиці і формули нумерують арабськими цифра­ми порядковою нумерацією в межах розділу. Нумерація складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації (таблиці, формули), відокремлених крапкою (наприклад, 2.2 - другий рисунок другого розділу). Номер і назву ілюстрації розміщують під ілюстрацією: «Рис. 2.2. далі назва». Номер і назву таблиці розміщують над таблицею.

Слово «Таблиця ___ » вказують один раз зліва над першою частиною таблиці, над іншими частинами тієї самої таблиці, розміщеної на на­ступних сторінках, пишуть «Продовження табл. ___» із зазначен­ням номера таблиці. Заголовки граф таблиці починаються з великої літери, а підзаголовки - з малої, якщо вони складають одне речення із заголовком. Підзаголовки, що мають самостійне значення, пишуть з великої літери. Заголовки і підзаголовки граф указують в однині. На всі ілюстрації і таблиці, наведені в розділі, мають бути посилання в текстовій частині. Переліки можуть бути наведені всередині пунктів або підпунктів. Перед кожною позицією переліку слід ставити малу літеру української абетки з дужкою (другий рівень деталізації). Переліки першого рівня деталізації друкують малими літерами з абзацного відступу. Другого рівня - з відступом відносно місця розташування пе­реліків першого рівня.

У тексті не дозволяється скорочувати слова, за винятком загально­прийнятих. Необхідно давати розшифровку означень у формулах і вказувати їх одиниці виміру.

Додатки слід розміщувати в кінці роботи і позначати послідовно великими літерами української абетки, наприклад, «Додаток А», «До­даток Б» тощо. Додатки повинні мати спільну з рештою матеріалу на­скрізну нумерацію сторінок.

До захисту курсову роботу слід подавати зброшурованою і підши­тою, з твердими обкладинками або з обкладинками із цупкого паперу.

4. Захист курсової роботи

Завершена курсова робота із заповненим бланком-завданням по­дається студентом на кафедру для рецензування. Подання на кафедру відбувається в термін, передбачений графіком навчального процесу, але не пізніше 10 днів до захисту.

Спочатку виконана курсова робота реєструється лаборантами кафедри та передається науковому керівнику. Викладач ретельно перевіряє роботу, надає рецензію. Термін рецензування - тиждень.

До захисту допускаються курсові роботи, які одержали позитив­ну рецензію. Якщо робота не відповідає темі, завданню та вимогам до курсової роботи, викладач повертає роботу з позначкою „на доопрацювання”, зазначає зауваження та встановлює строки усунення недоліків.

При наявності в роботі певних недоробок, на які вказує рецензент, студент їх ліквідує на окремих аркушах під заголовком „Доопрацю­вання” і додає в кінець курсової роботи. Для повторної перевірки такі роботи не здаються. У разі невідповідності курсової роботи вимогам вищої школи за висновками рецензента студент повинен виконати новий варіант за тією ж темою. При здачі переробленої курсової ро­боти студент зобов'язаний подати також її перший варіант, рецензію на неї і бланк-завдання.

Тільки після доопрацювання викладач пише рецензію і допускає роботу до захисту, про що проставляється відмітка науковим керівником, його підпис та дата на титульному аркуші роботи та у рецензії.

Під час захисту треба мати з собою курсову роботу з рецензією та залікову книжку. Курсові роботи захищають у присутності всіх студентів групи перед комісією, яку призначено кафедрою, у терміни, передбачені розпрядженням по кафедрі. Під час захисту курсової роботи студент має засвідчити глибокі знання з курсу „Економіка і фінанси підприємства”, вміти розкрити в усній доповіді зміст розглянутих у курсовій роботі положень, чітко викладати власні думки, використовувати ілюстративний матеріал і аргументовано відповідати на поставлені членами комісії питання. За результатами захисту комісія оцінює курсову роботу відповідно до її змісту та якості захисту оцінками „відмінно”, „добре”, „задовільно” або „незадовільно” та за шкалою ЕСТ5. У випадку, якщо студент не захистив курсову роботу, він вважається неатестованим з даної дисципліни. Захищені курсові роботи повертаються на кафедру, де зберігаються згідно з вимогами.