Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міністерство освіти і науки України.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
03.12.2018
Размер:
42.96 Кб
Скачать

3.1. Збір емпіричних даних

Проаналізувавши клієнтський запит ми визначили, що найбільш підходящий стиль керівництва для керівника групи військових людей є демократичний тип керівника.

Представлення результатів дослідження за методикою дослідження стилю керівництва трудовим колективом А.Л. Журавльова.

3.2. Аналіз та інтерпретація отриманих даних

Кількісний і якісний аналіз результатів дослідження проводиться за ключем до методики визначення стилю керівництва трудовим колективом. Результати дослідження показали, що: досліджуваному №1 досліджуваному притаманай ліберальний стиль керівництва відрізняється відсутністю розмаху в діяльності, безініціативністю і постійним очікуванням вказівок зверху, небажанням приймати на себе відповідальність за рішення і їх наслідки. Керівник-ліберал мало втручається у справи підлеглих і не виявляє достатньої активності, виступає в основному в ролі посередника у взаємовідносинах з іншими колективами; досліджуваному №2 притаманний демократичний стиль керівництва на відміну від автократа, прагне надання підлеглим самостійності відповідно до їх кваліфікації і функцій, які вони виконують, залучає їх до таких видів діяльності, як визначення цілей, оцінка роботи, підготовка та прийняття рішень, створює необхідні для виконання роботи передумови і справедливо оцінює зусилля, з повагою ставиться до людей і турбується про них; досліджуваному №3 притаманний автократичний стиль такий керівник догматичний, прагне підпорядкувати весь колектив своїй волі, не виносить заперечень і не прислуховується до думки інших, часто втручається в роботу підлеглих і жорстко контролює їх дії, вимагає пунктуального виконання своїх вказівок.

ІV. ЗВІТНО ПІДСУМКОВИЙ ЕТАП

П.: Я провела дослідження стилю керівництва з претендентами яких ви відібрали на посаду керівника військовими людьми. У процесі аналізу результатів ми визначили що найбільш підходящою для вас кандидатурою на посаду керівника буде досліджуваний №2 таму, що йому притаманний демократичний стиль керівництва.

К.: Як саме ви визначили що саме цей стиль керівництва буде найкращим для того хто буде посідати цю посаду.

П.: Проаналізувавши Ваш запит, орієнтуючись на опис якостей якими повинен володіти той хто буде займати цю посаду. Саме демократичний тип є найкращим для керівника, тому що керівник який володіє таким стилем керівництва прагне надання підлеглим самостійності відповідно до їх кваліфікації і функцій, які вони виконують, залучає їх до таких видів діяльності, як визначення цілей, оцінка роботи, підготовка та прийняття рішень, створює необхідні для виконання роботи передумови і справедливо оцінює зусилля, з повагою ставиться до людей і турбується про них, особисто займається тільки найбільш складними і важливими питаннями, надаючи право підлеглим вирішувати усі інші.

К.: При виборі кандидатури на посаду керівника я можу спиратись на результати вашого дослідження.

П.: Так, але 100% гарантії не може дати жодна методика.