Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кр.роб.-orient.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
09.12.2018
Размер:
60.93 Кб
Скачать

Тема 16 Застосування бортових радіолокаційних станцій для навігації.

Завдання на курсову роботу.

Задачі навігації, які вирішуються за допомогою бортових РЛС. Зображення місцевості на екрані РЛС. Застосування РЛС «Гроза» в польоті. Знаходження та обхід грозових хмар за допомогою РЛС. Попередження небезпечних зближень за допомогою бортових РЛС.

Тема 17 Маневрування в районі аеродрому та захід на посадку

Завдання на курсову роботу.

Загальна характеристика етапів заходу на посадки та посадки. Схеми зниження та заходу на посадку з прямої. Захід на просадку по малому прямокутному маршруту. Захід на просадку по великому прямокутному маршруту. Захід на посадку з поворотом на розрахований кут. Захід на посадку з підходом до напрямку посадки під кутом 450. Захід на просадку стандартним розворотом. Захід на посадку з зворотного напрямку.

Тема 18 Розрахунок навігаційних елементів заходу на посадку

Завдання на курсову роботу.

Розрахунок елементів заходу на посадку по малому прямокутному маршруту за відсутності вітру. Розрахунок елементів заходу на посадку по малому прямокутному маршруту з врахуванням дії вітру. Спрощений розрахунок елементів заходу на посадку. Розрахунок елементів заходу на посадку для схем з кутом крену 250 під час розвороту. Розрахунок елементів заходу на посадку з врахуванням впливу вітру для прямокутного маршруту з кутом крену 250 під час розвороту. Контроль виконання 4-го розвороту. Захід на посадку за схемою радіомаяків. Захід на посадку за системою ОСП. Захід на посадку за сигналами РСП. Захід на посадку за допомогою систем директорного управління.

Тема 19 Застосування астрономічних засобів навігації. Визначення курсу літака.

Завдання на курсову роботу.

Загальна характеристика астрономічних засобів навігації. Небесна сфера та її координати. Горизонтальна та екваторіальна системи небесних координат. Залежність між годинниковим кутом світила та географічною довготою. Залежність висоти полюсу світу від географічної широти місця спостерігача. Параллактичний трикутник. Основи визначення курсу астрономічним приладами. Характеристика похибок астрономічних компасів.

Тема 20 Точність автоматизованого літаководіння с застосуванням пнк.

Завдання на курсову роботу.

Методи оцінки точності літаководіння. Структурні схеми точності літаководіння. Оцінка похибок літаководіння аналітичним методом. Оцінка похибки навігації. Оцінка похибки пілотування. Корекція елементів положення та руху літака. Імовірнісні показники точності літаководіння. Оцінка точності літаководіння при комплексному застосуванню засобів навігації.

Тема 21 Похибки інерційних систем навігації.

Завдання на курсову роботу.

Похибки зовнішньої корекції гравітаційних прискорень. Похибки зчислення шляху, які викликані похибками установки координат місця та похибками визначення швидкості. Похибки зчислення шляху, які викликані відхиленнями акселерометрів. Похибки ІНС аналітичного типу. Взаємозв’язок між похибками каналів ІНС напіваналітичного типу.