Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
екологія.docx
Скачиваний:
21
Добавлен:
09.12.2018
Размер:
609.13 Кб
Скачать

2.2.Класифікація асортименту

Асортимент косметичних товарів дуже різноманітний за функціональним призначенням. Для їх виготовлення використовуються різні компоненти як природного, так і синтетичного походження. При підборі сировини для складання рецептури його зразки досліджуються на відповідність встановленим вимогам за фізико-хімічними властивостями та утримання різних забруднень.

До основних ознак класифікації косметичних товарів відносяться:

1.Функціональное дію:

- Гігієнічні

-косметичні

-декоративні

-захисні

-лікувально-профілактичні

-спеціальні

2. Консистенція:

-рідкі

-емульсійні

-желеподібний

-мазеподібної

-воскоподібні

-порошкоподібні

3. Тип шкіри, волосся:

-для сухої шкіри (волосся)

-для нормальної шкіри (волосся)

-для жирної шкіри (волосся)

-інші (залежно від засобів)

4. Половозрастной ознака:

-для чоловіків

-для жінок

-для дітей

5. Призначення:

-засоби для догляду за шкірою

-засоби для догляду за волоссям

-декоративна косметика

Класифікація асортименту засобів для догляду за шкірою

1. Засоби гігієнічні (очищають): очищення шкіри полягає у видаленні її забруднень та відділення верхнього рогового шару. До цієї групи відносяться: скраби (для глибокого очищення), креми та маски очищають (для видалення забруднень з поверхні шкіри), лосьйони та тоніки, пінки для вмивання, піни для ванн, гелі для душу, Жида і туалетне мило.

2. Засоби косметичні (для додання красивого виду шкірі шляхом відходу - зволоження, харчування), з урахуванням їх цільового використання:

  • -Засоби для догляду за шкірою обличчя (креми, вершки, гелі, маски, залежно від типу шкіри і часу їх застосування). З косметики для чоловіків: креми і лосьйони до і після гоління, гелі і бальзами після гоління

  • -Засоби для догляду за шкірою тіла: як правило, зволожуючого дії, легкі креми емульсійного типу, молочко, лосьйони

  • -Засоби для догляду за шкірою навколо очей: креми та гелі, мають пом'якшувальною і зволожуючу дію, знімають припухлість, додають шкірі пружність

  • -Засоби для догляду за губами: креми, бальзами, гігієнічні помади, еліксири, призначені для харчування, пом'якшення та захисту

  • Засоби для догляду за шкірою рук: креми, лосьйони, бальзами

  • -Засоби для догляду за шкірою ніг: лосьйони, креми, бальзами, гелі, молочко, ванночки для ніг.

3. Засоби захисні:

  • Сонцезахисні: лосьйони, молочко для засмаги, містять речовини, що є УФ-фільтрами

  • Що захищають від шкідливого впливу факторів середовища: жирні креми, вазелін, масла.

4. Лікувально-профілактичні засоби, мають профілактичної, заспокійливою функцією, рекомендуються при підвищеному потовиділенні, висипу угрів, лупи і т.д.: дезодоранти, антиперспіранти; солі для прийняття ванн; креми і масла для зміцнення і зростання нігтів; мило, креми, лосьйони від висипу угрів; шампуні і бальзами від лупи.

5. Спеціальні засоби: креми для масажу, депілятор, відбілюючі креми і т.д.

Класифікація асортименту засобів для догляду за волоссям і шкірою голови

Засоби для догляду за волоссям і шкірою голови за функціональним призначенням поділяються на такі групи:

  • -Засоби з догляду за шкірою голови: креми, бальзами, маски, масла живлять, стимулюють обмінні процеси в шкірі голови, а також лосьйони, тонізуючое, регулюючі функції сальних залоз;

  • Засоби для миття голови і догляду за волоссям, у залежності від типу волосся і половозрастной ознаки: шампуні, кондиціонери, бальзами, ополіскувачі;

  • Засоби для фарбування волосся:Залежно від походження: натуральні (хна, басма) і хімічні;По стійкості фарби:Нестійкі (змиваються після першого миття) - туш для волосся, лаки, пінки відтінків;Відносно стійкі (змиваються після 6-8 процедур миття) - відтінків фарби, шампуні, бальзами;

  • -Стійкі - фарби.

  • Окрему групу складають кошти для знебарвлення волосся - фарби для блондірованія (освітлення) і мелірування волосся (фарбування тонкими пасмами);

  • Засоби для укладання волосся та збереження зачіски. Призначені для укладання, моделювання, збільшення обсягу, фіксації зачіски: муси, пінки, гелі, воски, спреї, лаки.

Асортимент декоративної косметики в залежності від призначення підрозділяють на наступні групи:

1. Засоби для обличчя, призначені для того, щоб зробити шкіру обличчя гладкою, рівною, приховати дрібні недоліки:

  • Основа під макіяж, дозволяє зволожити шкіру і створити умови для нанесення тонального крему, пудри і рум'ян;

  • Пудра, рум'яна, тональний крем, для додання шкірі кольору і матовості;

  • -Маскуючі олівці, маскують почервоніння і дефекти шкіри.

2. Декоративна косметика для губ:

  • -Контурний олівець,

  • -Блиск для губ, призначений для захисту губ, догляду за ними, поліпшення їх природного кольору;

  • Губні помади, поділяються на стійкі (не залишають слід від дотику) і звичайні (м'які, зволожуючі і ін)

3. Засоби для очей:

  • -Тіні для вік, різні за кольором, відтінків; матові, блискучі і перламутрові;

  • -Олівець і рідка підводка для очей, що дозволяють підкреслити або змінити форму очей;

  • Туш для вій: водостійка, що надає об'єм, що подовжують, різних кольорів.

4. Декоративні засоби для нігтів: лак основа, кольоровий лак, закріплювач лаку, лак лікувальний, рідина для зняття лаку, розчинник лаку, засоби для видалення кутикули.

До засобів для догляду за шкірою відносяться креми і лосьйони.

Креми і лосьйони забезпечують очищення, живлення, зволоження шкіри, захист від шкідливих зовнішніх дій.

Одним з видів косметичних товарів є косметичні креми – це ароматизовані мазеподібні або рідкі речовини, призначені для пом’якшення, живлення, зволоження і захисту шкіри.

Креми класифікуються за такими ознаками:

  • за консистенцією – густі (мазеподібні) і рідкі (містять до 92 % води); рідкі креми добре очищують і зволожують;

  • за складом поділяються на жирові, безжирові, емульсійні;

  • за призначенням.

Креми для щоденного користування дуже рідко бувають жировими через косметичну неефективність (чисті жири практично не всмоктуються шкірою) та комедогенності (вони утворюють плівку на поверхні шкіри і спричиняють закупорку пор). Тому до цього типу належать в основному спеціальні препарати: захисні креми, олії для засмаги, креми та олії для масажу, вазелін.

Косметичні засоби на емульсійній основі найбільш розповсюджені на косметичному ринку, що обумовлено такими причинами:

  • косметичні переваги (легко всмоктуються, легко наносяться на шкіру тощо);

  • можливість уведення в них як жиророзчинних, так і водорозчинних біологічно активних речовин (БАР), що підвищує ефективність препарату;

  • можливість отримувати препарати різної консистенції (від рідких до напівтвердих);

  • екструзивністю емульсійних засобів, тобто здатністю легко видалятися з туб чи флакону.

Креми класифікуються за наступними ознаками:

  • по консистенції — густі (мазеподібні) і рідкі — містять до 92% води, тому є такими, що живильно-очищають — для зняття макіяжу, замість умивання. Рідкі креми добре очищають і зволожують (злегка тонізують);

  • по складу: жирові, безжирові, емульсині.

Жирові креми мають незначне розповсюдження. Вони мають жировоскову основою з різними добавками, «не містять води, тому погано вбираються в шкіру. За призначенням вони частіше захисні (Березовий), захищають шкіру від обвітрення і обмороження.До спеціальних жирових відносять креми, які залежно від складу можуть бути від веснянок і пігментних плям, для профілактики вугрового висипу, для загару і від загару.

Безжирові креми — це креми, що не містять жиру, на медово-гліцериновій або іншій основі. Наприклад, гелевидний крем для жирної шкіри, Оксамитові ручки — гель для рук, Карина.

Емульсійні креми найпоширеніші. Вони є прямою (зворотну) емульсією, де найдрібніші частинки жиру розподілені у воді або найдрібніші частини води рівномірно розподілені в жировій основі, тому ці креми легко і швидко вбираються шкірою, не залишаючи жирного сліду. До складу емульсійних кремів входять жировоскова основа, вода, аромат і різні добавки, вид яких залежить від призначення крему і його функцій.

Емульсійні креми можуть бути двох типів:

  • «Вода — жир» — це частки води, емульговані в жирі. Призначені в основному для сухої шкіри.

  • «Жир — вода» — це частинки жиру, емульговані у воді. Вони містять менше 45% жиру. Призначені в основному для жирної і нормальної шкіри, добре регулюють водний баланс.

Емульсійні креми залежно від складу можуть бути:

  • Звичайні — без корисних і лікувальних добавок. Найбільш дешеві, наприклад Ланоліновий, Спермацетовий — це кращі креми для сухої шкіри, вони містять підвищену кількість однойменних речовин, дуже добре зволожують шкіру. Підходять для будь-якого віку.

  • Гідратні (що зволожують) — містять багато води, регулюють водний баланс шкіри, наприклад: Гармонія, Роса, Ворожка, Мусон, Сандра, Ольга, Волошка, Ромашка. В основному це денні креми.

  • Біокреми — містять біологічно активні речовини у великій кількості, наприклад біокрем для обличчя Лісова німфа. Такі креми рекомендується особам старше 30-35 років. Різновидом біокремів є гормоно місткі креми — найефективніші, добре омолоджують, розгладжують шкіру. Але їх треба застосовувати дуже обережно, оскільки|тому що| вони можуть викликати порушення внутрішнього обміну речовин, підсилити зростання волосся на обличчі. Точний склад кремів виробники не повідомляють.

  • Пілінг - креми залежно від складу підрозділяють на хімічні пілінги (кератолики) і препарати, що викликають набухання кератину. Хімічні пілінги діляться на фруктові і ензимні. Фруктові пілінги виробляються частіше на основі гліколевої кислоти (5— 10-15%), яка діє на самий верхній роговий шар епідермісу, розчиняючи речовину, що зв'язує клітини між собою, і відмерлі клітини віддаляються з поверхні шкіри.

Скраби у вигляді гелю, емульсії, пінистого крему призначені для механічного очищення шкіри. Вони містять тверді частинки, які при   втиранні  в  шкіру  сприяють  механічному  відлущуванню відмерлих клітин рогового шару. Також використовується дрібний пісок, глинисті частинки, крем'янисті водорості, губка, мілко подрібнені частинки шкаралупи волоського горіха, мигдалю, оливкових кісточок. Останнім часом замість шкаралупи до складу скрабів| частіше вводять дрібні округлі поліетиленові кульки, частинки воску (наприклад, жожоба), парафін та інші.

За призначенням креми підрозділяються на:

Креми для рук — залежно від складу і призначення вони можуть бути:ахисні, наприклад Силікон, Оксамитові ручки —в їх склад входять кремнійорганічні з'єднання, створюючи на шкірі захисну плівку.  Вони оберігають від шкідливої дії лугів, кислот, солей. Захищають шкіру від висушуючої дії води, товарів побутової хімії (піномиючих засобів, пральних порошків, різних розчинників, а також забруднень різної природи).

поживні, наприклад Велюр — чудовий засіб для пом'якшення і живлення шкіри рук, що піддаються частому миттю і несприятливому впливу вітру, сонця, дощу і снігу. Завдяки вмісту таких цінних компонентів, як оливкова олія, високоякісні жирові компоненти, вітамін Г і ментол, крем має м'яку консистенцію, легко наноситься на шкіру, приємно її охолоджуючи. Екстракт ромашки володіє протизапальною дією, сприяє швидкому загоєнню  дрібних  тріщин. 

Креми для ніг- враховують особливості шкіри ніг. Наприклад Крем для ніг виробництва. Основний склад: ланолін, гліцерин і оливкова олія.Ці речовини пом'якшують і живлять шкіру ступень, запобігають утворенню тріщин. Ментол і календула знімають відчуття втоми і напруги в ногах, покращують кровообіг.

Креми для тіла - випускаються у великій розфасовці. Вони володіють розслаблюючою дією, роблять шкіру м'якою, кажуть ранозагоювальну і протизапальну дію. Натуральні рослинні олії, що входять до їх склад, забезпечують інтенсивне зволоження шкіри. Крем наноситься на тіло після купання.

Креми для губ — відмінний засіб для пом'якшення шкіри губ (замість гігієнічної помади).

Креми для вік. Шкіра вік вимагає особливого догляду, оскільки тонка і відрізняється великою розтяжністю. До кремів пред'являють особливі вимоги. У їх складі не повинно бути речовин, дратівливих очі. Вони не містять так званих олій, що розтікаються, таких, які могли б потрапити в очі.

Креми для нігтів живлять і зволожують шкіру навколо нігтя і під нігтьовою пластинкою, що покращує зростання нігтів без вростання і інших порушень.

Креми для обличчя за призначенням і складу діляться на:захисні; зволожуючі, очищаючі (для зняття макіяжу, пілінг-креми і скраби);поживні (звичайні по складу, з добавками, ліфтинг-креми, креми-маски, біокреми);  спеціальні (від веснянок і пігментних плям, для профілактики від вугрового висипу, для загару і від загару, антицеллюлитні|).

Креми для обличчя випускаються з урахуванням типу шкіри:

  • для сухої шкіри;

  • для жирної і нормальної шкіри;

  • для будь-якого типу шкіри (але якщо шкіра дуже суха — краще не застосовувати).

Ліфтинг-креми (креми для шкіри, що в'яне) — рекомендуються для жінок після 25 років. Функції цих засобів зводяться в основному не до розгладження зморшок (всупереч рекламним зверненням, а до попередження їх передчасної появи або до зменшення їх видимості за рахунок підвищення пружності і еластичності шкіри.

На основні причини старіння шкіри — генетичну і імунну — косметика вплинути не в силах, проте дія зовнішнього середовища — вплив вільних радикалів — косметика здатна пом'якшити або звести до мінімуму.

До таких засобів відносяться креми, що містять вітаміни А, Е в ліпосомах; вітаміни групи В, що містяться в дріжджових екстрактах, продуктах бджільництва, паростках пшениці. Назви: Полідерм, Карина (з ліпосомами), Калодерма, Магія, Лайн, Крем від зморшок.

Класифікація косметики за віком.

Від 1 до 15 років.

Який саме крем, шампунь або лосьйон Ви виберете, залежатиме від Ваших власних смаків, від індивідуальних особливостей шкіри малюка.До складу різних видів дитячої косметики, як правило, входять пом'якшувальні речовини, вітаміни (A, D, Е, З ), а також натуральні рослинні екстракти і масла. Такий набір компонентів дозволяє дитячій косметиці не тільки виконувати захисну функцію, але і володіти протимікробною і протизапальною дією.Слід звернути особливу увагу на склад засобів, треба щоб в складі були відсутні штучні фарбники і ароматизатори.Продукція для дітей - це високоякісні засоби особистої гігієни і ароматичних масла з терапевтичними властивостями для Вас, Вашого немовляти або старшої дитини. Кожен продукт бездоганно чистий, без будь-яких домішок, не містить ароматизаторів і консервантів, не містить шкідливих інгредієнтів.Для догляду за шкірою новонароджених фахівці рекомендують використовувати дитячий крем, масло, молочко, пінку для купання, тальк, коли малюк підросте, можете поповнити цей список дитячим милом і шампунем.Очищаючі гелі застосовуються при купанні малюка, деякі гелі можна використовувати для миття не тільки тіла, але і голови дитини. Варто звернути увагу на наявність у складі гелю спеціальної формули для захисту очей. До складу гіпоалергенних дитячих очищаючих гелів входять рослинні екстракти, що надають протимікробну і протизапальну дію, а також спеціальні компоненти, що утримують вологу і пом'якшувальні шкіру.

Від 15 до 20 років.

У молодому віці шкіра має високі регенеративні іадаптаційні здібності. 

Знабільше турбують акне і веснянки. Косметичні дефектишкіри змушують молодих дівчат випробовувати на своїй,шкірі різноманітні очищаючі засоби, до складу якихвходять агресивні ЛІГШИ і розчинники (аж до ацетону), атакож використати багато декоративної косметики, якаіноді залишається на обличчі всю ніч. Така методикапризводить до посилення вироблення шкірного сала, утворення комедонов, запальних процесів на шкірі.Програма догляду за шкірою у молодому віці включаєм'яке очищення шкіри (м'який пілінг), захист від діїшкідливих чинників, головним з яких є УФ-излучение, атакож специфічну противоугревую терапію. Важливим єтакож правильний вибір декоративної косметики, яка немає бути комедогенной, тобто не повинна викликати закупорки сальних залоз і освіти.

Очищення шкіри. Очищення шкіри проводиться раз натиждень пилинг-кремами, які містять м'які абразивніматеріали, такі, як скорлумин (на основі яєчноїшкаралупи), дрібно подрібнена шкаралупа абрикосовихкісточок і кедрових горіхів і тому подібне. Можназастосовувати креми з низьким вмістом фруктових кислот- яблучною, лимонною або їх сумішей, а такожнатуральних екстрактів з фруктів. Хороші очищаючівластивості має яєчний білок, який збирає з шкіри часткипилу і інших забрудників. У юності особливо благотворнудію на шкіру має косметика по "бабусиних рецептах" маски з розтертих овочів, фруктів і ягід, дріжджового тіста,меду, картопляного пюре, вівсяної каші, яєчного жовтка зсоняшниковою олією, протирання особи березовимсоком і відваром з трав і так далі. З так званимипідлітковими лосьйонами потрібно бути обережним, оскільки в їх складі можуть виявитися агресивні ЛІГШИ ірозчинники (спирт, ацетон)

Декоративна косметика і проблема акне. Зазвичайпідлітки, акне, що страждають, використовують багатодекоративної косметики. Проте не усі знають, щодекоративна косметика може містити речовини, здатнівикликати закупорку сальних залоз і утвореннякомедонов. Механізм дії комедогенных речовин нецілком ясний. Відомо, що комедогенность проявляютьвільні жирні кислоти і деякі їх похідні, а також рядканцерогенних 

речовин. Іноді досить одного інгредієнта,щоб зробити косметику комедогенной.  Комедогенность косметики це не вирок. Це лишездатність викликати утворення комедонов у людей,схильних акне. Швидше за все, пригнічуюча частинаспоживачів користуватиметься такою косметикою безнаслідків. Проте при підвищеній схильності до утворенняакне слід віднестися до декоративної косметикиуважно.

ВІд 20 до 30 років.

Профілактичний догляд за шкірою треба починати все-таки якомога раніше з 20-25 років і користуватисявідповідно косметикою для молодої шкіри. Якщо жінкапрагнути в зрілому віці мати доглянуту і здорову шкіруобличчя, то потурбуватися про це краще з молодості.Якщо у вас є час на регулярні візити до косметолога - намаску, пілінг, масаж і інші процедури, відповідні за віком,то це буде кращою профілактикою зморшок, чим самийкращий крем.  Більшість кремів і препаратів від зморшок діють, алелише невеликий час після їх застосування. До складутаких кремів входять спеціальні добавки: активнізволожуючі компоненти, олії, спеціальні клеї, якісприяють розгладженню шкіри, зменшенню кількостідрібних зморшок. Жоден крем впоратися зі зморшками,що вже з'явилися, не в змозі, але попередити і згладитипояву нових може.  Останні дослідження лабораторій за якістю косметикиговорять, що креми проти зморшок дійсно уповільнюютьпроцеси старіння.

ВІд 30 до 40 років.

Шкіра ще у відносно хорошій формі — звичайно, якщо її не зіпсували курінням і надмірним захопленням загаром. У будь-якому випадку, турбуватися про глибокі зморшки ще рано, а ось невеликі складки і пігментні плямочки вже можуть з'явитися. Крім того, в цьому віці круги і синяки під очима інколи набувають хронічного характеру, а на щоках висипають так звані рожеві угрі (або розацеа), що найчастіше приголомшують жінок після 30. Уранішній догляд. Після умивання шкіру треба зволожити легким лосьйоном з вмістом сонцезахисних речовин, щоб ослабити шкідливий вплив ультрафіолету на весь день. Якщо на шкірі є почервоніння, вибирайте крему з вмістом піретрума дівочого — рослини, що бореться з червоністю і роздратуванням. А прибрати синяки і мішки допоможуть холодні компреси із зеленим чаєм або крем з кофеїном; обидва екстракти сприяють звуженню судин і стягують шкіру, роблячи припухлість менш помітною. На ніч. Легкий зволожуючий крем з аргініном або ретинолом. 

Від 40 до 50 років.

Найчастіша напасть цього періоду — зморшки в куточках рота і очей. Рівні естрогену в організмі жінки падають, разом з ними з шкіри випаровується і колаген, і в результаті вона стає тоншою і втрачає еластичність. Плюс, якщо раніше ви були схильні до появи веснянок, зараз вони можуть почати зростати і не зникнуть з настанням осені.  Уранішній догляд. Після умивання обов'язково мастіть особу зволожуючим кремом з сонцезахисним чинником (SPF): ультрафіолет руйнує в шкірі її природний захист і заставляє старіти швидше, ніж належить. До того ж, вибирайте засіб з вмістом антиоксидантів, щоб утримати утворення пігментних плям.  На ніч. Ваш нічний крем повинен містити ретинол, який прискорює відлущування відмерлих кліток шкіри і тим самим полегшує її оновлення. Такий же засіб можна застосовувати для зони довкола очей. Але не забувайте — це місце потребує додаткового зволоження, оскільки шкіра тут дуже тонка і погано подпітиваєтся зсередини; отже сюди підуть додаткові зволожувачі на зразок термальної води або лосьйону з безсмертником.

Від 50 і далі.

Зморшки неминуче стануть глибші, шкіра довкола очей ще більше потоншає і «просяде», синяки стануть помітніші. Додатково, в період менопаузи шкіра стає набагато сухішою і чутливішою, легко тріскається і через нестачу вологи набуває вигляду пергаментного паперу. Уранішній догляд. Тепер замість лосьйону потрібний живильний крем (він «важче» і як правило жирніший) з вмістом антиоксидантів, SPF і керамідамі, поліпшуючими зволоження. Зону довкола очей обробляйте засобами з вітаміном До: нещодавнє дослідження показало, що завдяки цій речовині дрібні капіляри, що просвічують крізь тонку шкіру вік, стають не такими помітними.  На ніч. Головне завдання — знову ж таки зволожити. З цим добре справляється вже знайомий вам ретинол і такі компоненти, як екстракт масляного дерева, наприклад. 

Як правильно обирати косметику для обличча.

знаєте ви, що косметика може завдати шкоди красі та здоров'ю вашої шкіри?

Кожна доглядає за собою жінка знає, що краса - це серйозна робота, щоб зберегти її якомога довше, ми займаємося фітнесом, відвідуємо салони краси, уважно стежимо за тим, які продукти харчування вживаємо в їжу.

Ще одним з найважливіших способів збереження молодості і краси є, звичайно ж, використання косметичних засобів. У цій статті ви знайдете кілька простих порад, як вибрати в магазині правильний засіб для догляду за шкірою.

Порада № 1

Використовуйте лише натуральними косметичними засобами.

Перед тим , як купити черговий натуральний крем, поцікавтеся, чи є на упаковці знак, який свідчить про те, що продукт пройшов сертифікацію контролюючою організацією. Прикладом такого знака може бути символ BDIH.

BDIH підтверджує факт відповідності продукту європейським стандартам якості натуральної косметики. Основою такої косметики є рослинна сировина, яка вирощується в контрольованих біологічних сільських господарствах. Крім того, вона не містить синтетичних інгредієнтів, тобто канцерогенів - небезпечних, токсичних речовин, які можуть викликати злоякісні пухлини.

Порада № 2

Уважно читайте склад косметичного засобу, який ви маєте намір придбати.

Звичайно, людині, не має спеціальної освіти хіміка, складно розібратися в довгих латинських словах, однак буде дуже корисно все-таки запам'ятати кілька назв, які, на думку організації BDIH, ні в якому разі не повинні мати можливість потрапити на вашу шкіру, оскільки вони небезпечні не тільки для вашої краси, а й для здоров'я:

  • -синтетичні консерванти (заборонені BDIH, оскільки можуть мати канцерогенну ефектом): Butylparaben (бутилпарабен), Ethylparaben (етілпарабен), Isobutylparaben (ізобутілпарабен), Methylparaben (ефір метиловий параоксибензойної кислоти), Phenoxyethanol ( феноксиетанол), Propylparaben (ефір пропіловий параоксибензойної кислоти);

  • синтетичні розчинники: Butylene Glycol (бутиленгліколь), Propylene Glycol (пропіленгліколь) та інших речовин, що мають у назві слово Glycol або glycol);

  • інші синтетичні речовини, збільшують дегідратацію (зневоднення) і знижують бар'єрну функцію шкіри, (за висновком BDIH є найчастішою причиною вугрів і алергічної висипки; в крайніх випадках подібні алергічні реакції можуть приводити навіть до артриту, мігрені, епілепсії та діабету: Mineral oil (мінеральне масло), Paraffin (парафін) та інші продукти переробки нафти.

Порада № 3

Перед тим, як купити те, чи інше косметичний засіб, поцікавтеся, яким чином воно зроблено.

На відміну від звичайних засобів по догляду за шкірою, які не проникають в глибокі шари епідермісу, косметика, вироблена з використанням біонаносом, наприклад, виявляється у багато разів ефективніше, оскільки всі натуральні корисні інгредієнти присутні в кремі "упакованими" в натуральні мікрокапсули (вони ж біонаносоми), які завдяки своїм маленьким розмірам легко проходять між клітинами шкіри, досягають її глибоких шарів і там розчиняються, вивільняючи всі активні інгредієнти, Таким чином, шкіра отримує необхідні їй корисні речовини "зсередини".

Використання звичайного крему. Активні корисні компоненти залишаються на поверхні. Використання косметики з технологією NanoSolves. Активні корисні компоненти проникають глибоко в шкіру, надаючи максимально ефективну дію.

Шкідливі звичкі протии краси

 

Отже, чого не можна робити:

 

1. Не змивати перед сном косметику. Тональний крем закупорює шкіру і не дає їй дихати. Так що не дивуйся, якщо у помсту вона нагородить тебе прищиками на самому видному місці. Засипати з тушшю на очах теж украй небажано - шкідливо і для очей, і для вій!

 

2. Видавлювати прищі. Так-так, ми розуміємо, що тим самим ти сподіваєшся швидше їх позбутися. Але по факту, ти тільки збільшуєш ризик запалення. Краще протирай їх засобами, що містять саліцилову кислоту.

 

3. Вищипувати пінцетом врослі волоски. Так можна занести бруд і викликати запалення. У результаті замість ідеально гладкої шкіри, ми отримуємо висип і роздратування. Краще частіше користуватися скрабами або жорсткими мочалками - це допоможе видалити омертвілі клітини шкіри і скоротить появу врослого волосся. Крім того, бритвою слід користуватися регулярно, щоб шкіра до неї звикла.

 

 4. Захоплюватися ефектом мокрого волосся. Варто зовсім трошки переборщити з засобами для укладання, і волосся з супергарного перетворюється на супербрудне!

 

5. Занадто сильно вищипувати брови. Тоненькі, трохи помітні ниточки були у моді так давно, що ніхто вже про це і не пам'ятає!

 

6. Ніжитися у ванні під час місячних. У цей час ти особливо чутлива до різних бактерій. Краще обмежитися душем.

 

7. Часто фарбувати волосся. Волосся стане ойклими, сухим і ламким. А ми начебто прагнемо зворотного ефекту.