Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт по ПСП Дмитрівка.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
10.12.2018
Размер:
66.97 Кб
Скачать

Розділ 6. Розрахунок економічної ефективності системи управління персоналом

За результатами проведеної дослідної роботи можна зробити наступні висновки:

- при виконанні роботи було опрацьовано достатню кількість літературних джерел, монографій, наукових статей, навчальних посібників, публікацій з питань управління персоналом підприємства. У теоретичній частині роботи був розроблений алгоритм дослідження організації управління персоналом підприємства;

- у роботі проведено детальний аналіз використання трудових ресурсів підприємства, зокрема, розраховане ціле коло показників використання персоналу підприємства, запропонована методика бальної оцінки персоналу підприємства, за допомогою якою було вибірково оцінено якість робітничого персоналу підприємства. Завдяки цьому намічено основні шляхи покращення використання персоналу ПСП «Дмитрівка».

- у роботі розроблена система інформаційного забезпечення для організації управління персоналом підприємства. При побудові інформаційного забезпечення використовували як специфічне програмне забезпечення для виконання функцій управління так, і програмні додатки загального призначення. Було обраховано затрати підприємства на впровадження нової інформаційної системи. Також було запропоновано відповідні кадри для виконання управлінських функцій.

Поспілкувавшись з працівниками господарства «Вікторія», і оцінивши весь реальний стан, системи управління персоналом і підприємства в цілому, я хотів би дати декілька порад з управління персоналом:

- Я вважаю, що керівник повинен поводитися з підлеглими, як досвідчений керівник, відбираючи в команду ініціативних і енергійних працівників. Менш активних можна деякий час тримати на «лавці запасних»., але потім потрібно рішучо запропонувати їм вийти із команди і переміститися на лавку для глядачів.

- Ефективність праці працівників, прямо залежить від їх індивідуальних можливостей і професіоналізму. Тому так важливо здійснювати в компанії систематичне і планове навчання.

Що стосується пропозицій то вони такі:

ПСП «Дмитрівка» необхідно:

- постійно коригувати цілі і програми в залежності від стану ринку, змін зовнішнього середовища;

- орієнтуватися на досягнення запланованого кінцевого результату діяльності підприємства;

- використовувати сучасну інформаційну базу для різноманітних розрахунків при прийнятті управлінських рішень;

- здійснювати управління на основі гнучкості рішень;

- проведення глибокого економічного аналізу кожного управлінського рішення;

У ході здійснюваної радикальної реформи економічних відносин виникла необхідність привести у відповідність сучасними вимогами організацію підвищення кваліфікації і перепідготовки робітників і фахівців господарства, що має свої особливості. Вивчення тільки теорії не досягає своєї мети, тому що лише вказуючи загальні шляхи вирішення проблем, воно не дає рецептів рішення задач у кожній конкретній виробничій обстановці. Тому в навчальному процесі при підвищенні кваліфікації керівників і фахівців необхідно давати мінімум теоретичних знань на найсучаснішому рівні, досягнутому наукою, і максимум даних про передовий досвід. Навчальний процес у системі підвищення кваліфікації повинний сполучити проблемні лекції з акцентуванням уваги на проблемах, висунутих економічною реформою, з навчанням практичним прийомам дії керівника і фахівця в умовах ринкової економіки, виробляючи в них нові методи, нові підходи до практичної діяльності.

У трудовому колективі ПСП «Дмитрівка» повинна діяти ефективна система обліку, узагальнення і реалізації пропозицій слухачів. Рівень виробничо-економічного навчання сьогодні повинен відповідати найвищим вимогам. Він повинен забезпечувати формування сучасного ініціативного, творчо мислячого працівника.

Таблиця 5.1