Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_vkaz_kurs.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.12.2018
Размер:
135.68 Кб
Скачать

1.1.1. Структура теоретичної частини курсової роботи

Теоретична частина представляється на захист у вигляді пояснювальної записки.

Пояснювальна записка повинна містити: титульний аркуш, зміст, вступ, основну частину, висновки, список використаних джерел, додатки.

Титульний аркуш дисертації (додаток Б) повинен містити найменування вищого навчального закладу, де виконана курсова робота; назву теми курсової роботи; прізвище та ініціали автора; прізвище та ініціали керівника курсової роботи; місто і рік.

Зміст повинен містити найменування та номери початкових сторінок усіх розділів, підрозділів та пунктів (якщо вони мають заголовок), зокрема вступу, загальних висновків, додатків, списку використаної літератури та ін.

У вступі необхідно зазначити основну мету та ідею сайту, що розробляється. Об’єм вступу – 1÷2 сторінки.

Основна частини повинна складатися з трьох розділів. Об’єм – 20÷25 сторінок.

У першому розділі: 1) визначається стиль сайту, в залежності від особливостей той аудиторії, на яку розрахований даний сайт; 2) обґрунтовується вибір користувальницького інтерфейсу сайту; 3) обґрунтовується вибір структури сайту.

В другому розділі повинні бути представленні: 1) розробка файлової структури та навігаційної схеми сайту; 2) лістінги HTML кодів та сценарії JavaScript кожної Web-сторінки з детальним поясненням.

Третій розділ повинен містити: 1) розрахунки швидкості завантаження кожної сторінки; 2) заходи щодо оптимізації розміру сторінок, використаної графіки, тощо.

У висновках викладають характеристику етапів розробки Web-сайту.

Список використаних джерел слід розміщувати в порядку використання інформаційних ресурсів.

У додатки необхідно включити зображення всіх Web-сторінок сайту.

1.1.2. Структура практичної частини курсової роботи

Сайт повинен складатися з головної сторінки; зі сторінки, що містить форму для введення інформації та не менше ніж з 13-ти інших сторінок. Всі Web-сторінки повинні бути зв’язані з головною сторінкою (обов’язково) та одна з одною (якщо в цьому є потреба), за допомогою гіперпосилань.

1.2. Послідовність етапів розробки Web-сайта

Послідовність етапів розробки Web-сайта може бути довільною, однак краще все-таки дотримуватися технології, яку використовують професійні Web-дизайнери і яка в більшості випадках гарантує успішне завершення проекту. Основні кроки на шляху втілення творчого задуму в реальний продукт є:

– визначення загальної концепції і призначення публікації. Вибір загальної концепції і призначення публікації ( чи буде це інформаційний, розважальний сайт чи, наприклад, електронний магазин) впливає на архітектуру, інформаційне наповнення і стильове оформлення сайту. Тому процес розробки повинний починатися зі спроби класифікувати майбутній проект, тобто визначити ту роль, яку він повинний відігравати в інформаційному наповненні Інтернету.

– визначення категорій потенційних відвідувачів сайта. Для відвідувачів сайта однаково важливе як його інформаційне наповнення, так і обрана автором форма подачі матеріалу. З огляду на різноманіття відвідувачів Інтернету, важко розраховувати на те, щоб підібрати таку форму подачі матеріалу, яка задовольнила б усіх відвідувачів. Саме тому другим кроком у проектуванні публікації є визначення особливостей тієї аудиторії, на яку розрахована публікація.

– вибір загального стилю публікації. Стиль публікації визначається не тільки візуальним оформленням сторінок сайта, але також стилем викладення його вмісту і засобами взаємодії відвідувача з цим вмістом. Усе разом це формує користувальницький інтерфейс сайта, що повинний мати такі властивості, як природність, дружність, погодженість і т.д.

– розробка структури публікації. При розробці структури публікації слід попередньо створити “паперовий” варіант файлової структури (рис.1) і розробити навігаційну схему сайту (рис.2).

– розробка головної сторінки. Головна сторінка – це «обличчя» сайта. У зв'язку з цим при проектуванні головної сторінки найбільшою мірою повинні враховуватися всі ті вимоги, які пред'являються до сайту в цілому. Це відноситься і до структурної організації інформації, і до вибору візуальних атрибутів, і до стилю викладення матеріалів, що виносяться на цю сторінку.

– розробка інших сторінок публікації. Проектування структури Web-сторінок істотно відрізняється від проектування друкованих документів. Розроблюючи формат сторінок вузла, ви не можете повною мірою керувати їхніми візуальними атрибутами, оскільки читач сам встановлює розмір видимої частини вікна броузера, ширину текстового стовпця, параметри шрифтів і т.д.

– розміщення публікації в мережі і реєстрація в пошукових системах.

Рис.1. “Паперовий” варіант файлової структури сайту

Рис.2. Навігаційна схема сайту

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]