Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мет. ТКД ДР 2011.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
15.12.2018
Размер:
2.03 Mб
Скачать

Розділ 2 основні складові процесу підготовки та виконання дипломних робіт

2.1. Вибір та затвердження теми дипломної роботи

Виконання дипломної роботи розпочинається з вибору об’єкта дослідження і завершуються її захистом на засіданні ДЕК. Розробка студентом дипломної роботи здійснюється згідно календарного графіка (дод. Б), яким визначено основні етапи виконання роботи.

Винятково важливе значення для успішного виконання дипломної роботи має вибір її теми. Для полегшення вибору теми дипломної роботи студент повинен ознайомитись зі специфікою діяльності обраного об’єкта дослідження (база практики) із наявними науковими роботами, періодичними виданнями, статистичними матеріалами, проконсультуватись із викладачами випускової кафедри, передбачуваним науковим керівником дипломної роботи, спеціалістами – практиками.

Обираючи тему необхідно врахувати її актуальність для організації, можливість одержання підчас проходження переддипломної (виробничої) практики відповідних матеріалів (планових, звітних, статистичних), проведення власних спостережень тощо.

Назва теми має бути достатньо чіткою і стислою, відповідати змісту проблеми, що вирішується, актуальною для об’єкта дослідження, на базі якого виконується дипломна робота.

Виконання дипломної роботи на абстрактну тему без використання та аналізу матеріалів, що характеризують діяльність конкретної організації не допускається. Для конкретизації теми дослідження в круглих дужках зазначається назва об’єкта дослідження на прикладі якого виконується дипломна робота.

Для затвердження обраної теми в термін визначений календарним графіком виконання дипломної роботи (дод.Б) студент подає заяву узгоджену передбачуваним науковим керівником на ім’я завідувача випускової кафедри.

В терміни визначені вищевказаним календарним графіком на засіданні випускової кафедри:

    • обговорюються та узгоджуються теми дипломних робіт студентів-випускників;

    • визначаються наукові керівники дипломних робіт згідно з проблематикою досліджень.

Після цього готується проект наказу по Інституту щодо затвердження тем та керівників дипломних робіт.

Тематика дипломних робіт та склад наукових керівників затверджується наказом ректора ЛІЕТ не пізніше 15 жовтня завершального навчального року.

2.2. Наукове керівництво дипломною роботою

До основних функцій керівника належать:

    • допомога студенту у визначенні теми дипломної роботи, а при потребі – у виборі об’єкта дослідження;

    • орієнтація студента на поглиблене вивчення нормативних і літературних джерел; наукової, методичної спеціальної літератури, що стосується досліджуваної проблеми до початку переддипломної практики;

    • складання за участю студента і подання на випускову кафедру індивідуального завдання на дипломну роботу з визначенням термінів виконання окремих етапів роботи;

    • рекомендації щодо збору необхідної інформації в період переддипломної практики;

    • присутність під час захисту студентом звіту з проходження переддипломної (виробничої) практики та попередньому захисті дипломної роботи;

    • контроль і періодичне інформування випускової кафедри щодо виконання окремих етапів роботи відповідно до індивідуального завдання та календарного графіку;

    • консультації щодо усунення виявлених недоліків роботи, оформлення роботи, підготовки доповіді та демонстраційних матеріалів;

    • складання письмового відгуку про роботу та подача завершеної дипломної роботи на випускову кафедру.

При розробленні науковим керівником за участю студента індивідуального завдання на виконання дипломної роботи необхідно передбачити складання та уточнення робочого плану дипломної роботи, що має відповідати темі дослідження, мати чітку логіку поєднання теоретичного, аналітичного і рекомендаційного розділів. Терміни подання науковим керівником індивідуального завдання на випускову кафедру, його затвердження кафедрою та отримання студентом регламентуються календарним графіком виконання дипломної роботи.