Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фундаменты_11.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
835.58 Кб
Скачать

2.2Визначення кількості паль і розташування їх у розтверку.

Орієнтовну кількість паль, необхідно для сприйняття навантаження на фундамент, розраховують за формулою:

де – найбільше вертикальне розрахункове навантаження на рівні підошви розтверка;

К – коректувальний коефіцієнт, який враховує вплив згинального моменту; приймається К=1,11,4 в залежності від співвідношення Рmaxmin.

Палі можна розташувати в рядовому і шахматному порядку. Відстань між осями забивних висячих паль на рівні нижніх кінців повинна бути не менше 3d (де d – діаметр круглого або сторона прямокутного поперечного перерізу стовбура палі), для похилих паль на рівні підошви ростверка не менше 1,5d. Відстань між стовбурами бурових і набивних паль або оболонок повинна бути не менше 1м.

Палі і оболонки на рівні підошви ростверка треба розтавляти одна відносно іншої на відстані, достатний для розташування необхідної арматури розтверка, можливості якісного бетонування і зручної забивки паль і оболонок. Відстань від краю розтверка до ближньої палі або оболонки повинна бути не менше одного метра.

Палі і оболонки на рівні підошви ростверка треба розставляти на відстані одна від іншої необхідної арматури ростверка, можливості якісного бетонування і забивки паль і оболонок.

Залізобетонний ростверк треба армувати на основі результатів розрахунку залізобетонної конструкціі. При цьому біля підошви ростверка укладають у кожному проміжку між рядами паль у двох взаемно перпендикулярних напрямках.

Бетонний ростверк в його нижній частині армується конструктивно.При цьому площу поперечного перерізу стержня арматури вздовж і поперек осі моста необхідно прймати не менше 10 см2 на 1 м довжини.

Для палі №1 Для палі №2

2.3Визначення розрахункового вертикального навантаження на палю

Розрахункове навантаження на максимально навантажену палю треба визначити для найгірших сполучень навантажень з найбільшим значенням Рмах формулою

Nф, Мхy,- відповідне розрахункове стискувальне зусилля , розрахункові згинальний момент відносно головних центральниф вісей Х і Y плану паль у підошві ростверка Хi і Yi –відстань від головних вісей до осі кожної палі Хмах і Yмах

відстань від головних вісей до осі кожної палі ,для якої обчислюється навантаження

2*4*(0,772+2,32)=117,66м2

2*10*(0,72+2,12+3,52+4,92+6,32)=646,8м2

Gсв=0,1256*18*25*1,1=62,17Кн

2.4 Визначення заказаної довжини паль

Для фундаменту опор мостів голови паль і оболонок треба жорстко замурувати в ростверк на довжину яка назначається розрахунком і приймається не менше 2d

Допускається замуровування паль у ростверк за допомогою повздовжніх випусків арматури , яка визначається розрахунком але не менше 30 d стержнів для арматури періодичного профілю і 40 d стрижнів для арматури гладкої. При цьому палі у ростверк повинні бути заведені не менше ніж на 10 см.

Довжина палі Lp+2*d= 16+0,8=16,8м.Треба прийняти типову палю довжиною Lт= 18м з заглиблені її в другий на 6м і розміщенням нижнього кінця ( без урахування вістря палі ).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]