Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zagot_Laba#1.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
308.22 Кб
Скачать
  1. Стиснення інформації. Програма-архіватор WinRar.

Архівний файл — це файл або група файлів, записаних у стисненому вигляді в єдиний файл, з якого їх можна добути у початковому вигляді.На початку архівного файла розташовується його зміст, який містить: ім'я файла, відомості про вихідну папку, розмір вихідного файла до і після архівації, код контролю файла для перевірки цілісності архіву.

Програми для архівації реалізують такі основні функції: запис файлів в архів у стисненому вигляді та добу­вання їх з архіву у початковому вигляді, додання, відновлення, переміщення і перейменуван­ня файлів архіву, вилучення файлів з архіву, перегляд змісту. Для стиснення інформації найчастіше користуються програмою-архіватором WinRAR.

Програма WinRAR є 32-розрядною версією архіватора RAR для ОС Windows і забезпечує: повну підтримку архівів RAR і ZIP, високий ступінь стиснення, керування архівами форматів CAB, ARJ і LZH, підтримку неперервних архівів, підтримку багатотомних архівів, створення звичайних і багатотомних архівів, що роз­паковуються (SFX, від англ. SelF-eXtracting), підтримку додаткових функцій (шифрування, додання архівних коментарів та інше).

Створення архівних файлів. Для архівації файлів необхідно:

  1. Завантаживши програму WinRAR знайти і виділити необхідні файли.

  2. Виконати команду з меню “Команды–Добавить файлы в архив” або клацнути мишею на кнопці «Добавить» панелі інструментів.

  3. У діалоговому вікні «Имя и параметры архива» ввести ім'я архіву та вказати додаткові параметри: формат архіва, метод стиснення, розмір тома та інші.

Добування файлів з архіву. Для добування файлів з архіву необхідно:

  1. Завантажити WinRAR та виділити файли і папки, які необхідно вибрати;

  2. Виконати команду з меню “Команды–Извлечь файлы из архива” або клацнути мишею на кнопці «Извлечь» панелі інструментів.

Добування файлів здійснюється у поточну папку. Щоб витягти файли у потрібну папку, треба виконати команду “Команды–Извлечь в другую папку. У діалоговому вікні, що з'явиться на екрані, слід позначити потрібну папку. У разі виникнення помилок з'явиться вікно діагностичних повідомлень.

Послідовність виконання роботи

  1. Знайшов 3 файли з відео, зображенням,та файл miсrosoft

  2. Виділив один з файлів та зробив архіви з win-rar та win-zip

  3. Точно таке ж з робив з іншими двома файлами

4.Результати заніс в таблицю1.1

Табличка 1.1 - Результати архівації

Тип файлу

Розмір до архівації, Кбайт

Розмір після архівації, Мбайт

WinRAR

WinZIP

1

Windows Media (.wmv)

9834

9813

9793

2

Документ Microsoft Word

5797

4975

5007

3

Рисунок JPEG (.jpg)

1120

1113

1110

7

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]