Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
навчальний комплекс з БД.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
18.12.2018
Размер:
1.13 Mб
Скачать

IV. Технічні умови. Порядок взаємодії сторін

21. Клієнт призначає для зв'язку з Брокером одну чи декілька уповноважених осіб, які несуть цілковиту відповідальність за правильність передачі інформації між Брокером і Клієнтом. Брокер взаємодіє з Клієнтом безпосередньо (як юридична особа) або через регіонального представника, який має довіреність від Брокера.

22. Технічні та інші умови взаємодії сторін оформляються сторонами у Протоколі погодження технічних умов, що є невід'ємною частиною цього договору (Додаток Ф 4).

23. Брокерські записки і повідомлення Брокера, які є формальною підставою для спільної діяльності і мають юридичну силу, засвідчуються керівниками і підкріплюються печаткою.

24. Обов'язковим реквізитом при будь-якому звертанні Клієнта до Брокера є код, який присвоюється Брокером. Клієнт несе відповідальність за схоронність коду з метою забезпечення неможливості користування ним третьою стороною.

25. Записки, повідомлення та інші документи можуть надходити до протилежної сторони за допомогою таких засобів зв'язку:

—кур'єром;

— поштою (рекомендований лист);

— телеграфом (завірена телеграма);

— телетайпом (телекс);

— факсимільним зв'язком (телефакс).

26. Допускається можливість передачі інформації усно по телефону або по мережі комп'ютерного зв‘язку. Юридична сила таких повідомлень застерігається окремим, взаємно погодженим документом.

V. Умови розрахунку і відповідальність сторін

27. Доручення Клієнта з купівлі-продажу цінних паперів, які виконуються Брокером, проводяться за винагороду, що виражається певним відсотком від суми операції щодо конкретного доручення, розмір якого і порядок виплати визначаються сторонами в кожній окремій брокерській записці на операцію.

28. По факту купівлі-продажу цінних паперів Клієнт оплачує роботу Брокера в таких розмірах:

— за підпунктом 9 "а" ___ %

— за підпунктом 9 «б»__ %

— за підпунктом 9 «в» __ %

— за підпунктом 9 «г»:__ %

— за підпунктом 9 «д» __ %

— за підпунктом 9 «е»__ %.

29. За типом доручень, зазначених в п. 7 цього договору, Клієнт оплачує роботу Брокера в таких розмірах:

— за підпунктом 7 «а» ____

— за підпунктом 7 «б» ____

— за підпунктом 7 «в» ____.

  • за підпунктом 7 «г» ____

  • за підпунктом 7 «д» ____

— за підпунктом 7 «е» ___

  • за підпунктом 7 «є» ____

  • за підпунктом 7 «ж» ____

30. Сторони несуть майнову відповідальність за невиконання ними умов цього договору і у разі їх порушення зобов'язані відшкодувати другій стороні всі збитки, що виникли з їхньої вини.

31. Брокер не несе відповідальності за невиконання доручень Клієнта внаслідок кон'юнктури, що склалася, якщо він не припустився порушень.

У разі здійснення Брокером операції за більш вигідною ціною, ніж подана в брокерській записці, Клієнт сплачує Брокеру додаткову винагороду у вигляді відсотку (визначеного у брокерській записці) від суми приросту або суми зменшення операції за брокерською запискою.

32. У разі затримки платежів Клієнт несе відповідальність у розмірі 0,2 відсотка від суми операції за кожний день затримки, але не більше 10 відсотків .

33. Сторони несуть матеріальну відповідальність за недостовірність інформації, що передана іншій стороні, і зобов'язані відшкодувати збитки в разі виникнення таких при її використанні.

34. При відмові Клієнта відшкодувати збитки Брокеру у випадку, передбаченому в п. 20, Брокер має право виставити в банк платіжну вимогу на комісійну винагороду, яка підлягає оплаті в безакцептному порядку, з доданням документів, які підтверджують відмову Клієнта від операції.