Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
attachment (1).doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
22.12.2018
Размер:
513.54 Кб
Скачать

Висновки

В даному курсовій роботі проводилося комплексне обґрунтування логістичних рішень для всіх сфер діяльності підприємства.

Об’єктом дослідження для моєї курсової роботи є підприємство з пошиття одягу та текстильних виробів «Каштан».

На підприємстві працює значна кількість персоналу, як виробничого, так і допоміжного, також функціонує добре розвинутий дослідницько-дизайнерський відділ, який надає змогу підтримувати дані про конкурентів та останні тенденції моди на вищому рівні. За рахунок того підприємство може вчасно і гнучко реагувати на зміни тенденцій моди і завжди залишатися в пріоритеті в порівнянні з іншими виробниками.

Основною пріоритетною ціллю для підприємства є максимізація прибутку, відповідно мінімізація витрат на транспортування, складування. З цією метою буде створено центральний склад, який забезпечить безперешкодний зв'язок між усіма магазинами, постачальниками та виробництвом. Хоча, як основною метою неможна відкинути і те, що підприємство намагається виробляти продукцію з мінімальним рівнем запасів.

Підприємство вигідніше виробляти такі складові як: тасьму, ґудзики, мереживо, фурнітуру, шкіргалантерею, оскільки вони життєво необхідні для подальшого виробництва. А купує: блискавки, хутро, тканину, нитки для вишивання, нитки звичайні.

Третій (комбінований) варіант у виборі технологічного часу (375 хв.) є найоптимальніший, тому що досягається відповідна концентрація вільного часу на окремих технологічних операціях.

Оптимальна величина партії складає 13000 шт.

Підприємство «Каштан» напряму співпрацює з постачальниками частин, без посередників і з посередниками, а також напряму із клієнтами. Ця співпраця забезпечує тісні зв’язки між ними, дружні стосунки, при цьому передбачає різні знижки, як постійному клієнту, відстрочки в платежах та інше.

Визначення оптимальної величини партії за різними моделями показує, зростання або зменшення витрат при цьому, враховуючи різні показники зовнішнього середовища.

Отже, завданням логістики і є прийняття оптимальних рішень стосовно реалізації найефективнішого компромісу між конфліктуючими цілями, зокрема між оптимальним розміром партії і витратами щодо неї.

Використана література:

1. Є.Крикавський. Економічний потенціал логістичних систем. - Львів, ДУ "Львівська політехпіка", 2003. - 170с.

2. Крикавський Є. Логістика: Навч. посібник. - Львів: Видавництво Державного універ­ситету "Львівська політехніка", 2001. - 305 с.

4. www.wikipedia.com.ua

5. www.google.com.ua

29

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]