Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Экзамен Казначейство.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.03.2019
Размер:
44.78 Кб
Скачать

1. Основні порушення, що зустрічаються при перевірці касових та банківських операцій.

1)перевищення ліміту касової готівки;2)зниження обсягів реалізації за готівку,несвоєчасність здачі виручки структурним підрозділам до каси або касою-до б-ку;3)порушення правил розрахунків готівкою з каси п-ва(виплата за неналежно оформленими док-ми;виплата з готівкової виручки ЗП та дивідендів);4)наявність протиправних підроблених док-ів про виплати з каси ЗП,депонованої ЗП(фіктивні док-ти,додаткові платіжні відомості про подвійну оплату);5)завищення обсягів видатків готівки з каси на непогашення заборгованості із ЗП за минулий час,за звіт.місяць;6)неправомірні бух.записи на рах-ах БО.

2. Об’єкти контролю і джерела інформації операцій з основними фондами

Об’єкти контролю і ревізії включають у себе інвентарні об’єкти основних

засобів, їх збереження, облік основних засобів, нормування зносу та

амортизації основних засобів.

Джерелами інформації операцій з основними засобами є: - Положення, (стандарт) бухгалтерського обліку 7 "Основні засоби", баланс (форма 1); - акт введення в експлуатацію; - звіт про фінансові результати та їх використання (форма 2); - звіт про фінансово-майновий стан підприємства (форма 3); - 03-2 "Акт приймання-здавання відремонтованих реконструйованих і модернізованих об'єктів"; - 03-6 інвентарна картка обліку основних засобів; - 03-3 "Акт на списання основних засобів"; - 03-4 "Акт на списання автотранспортних засобів"; - картка руху основних засобів; - 03-9 інвентарні списки за місцем надходження основних засобів та їх експлуатації; - акт ліквідації основних засобів; - акт інвентаризації та розрахункові таблиці результатів (порівняльна відомість); - інші звітні форми.

Блок тестових завдань.

1. Зовнішній контроль за діяльністю бюджетної установи здійснюється:

а) відповідальним міністерством;

б) Рахунковою палатою;

в) власний варіант відповіді.

2. Ревізія за ініціативою ДФІУ може проводитись з періодичністю:

а) 2 рази на рік;

б) не частіше 1 разу на 2 роки;

в) не частіше 1 на рік.

3. Об’єктами контролю і ревізії касових та банківських операцій є

г) всі відповіді правильні.

4. Результати ревізії оформляються:

г) актом з підписом керівника ревізійної групи, керівника підприємства і головного бухгалтера підприємства.

Блок практичних завдань

Практичне завдання №1

   У відділі обслуговування виробництва обліковується підйомний пристрій ПП-1 балансовою вартістю 4500грн. Перевіркою формування первісної вартості встановлено, що до розміру суми первісної вартості включено вартість брокерських послуг на суму 500грн., в тому числі ПДВ 83,33 грн. Інвентарна картка № 3520 була заповнена бухгалтером Ропало І.В.

Встановити порушення та описати.

Перевіркою встановлено що до суми первісної вартості підйомного пристрою ПП-1 безпідставно включено вартість брокерських послуг у розмірі 500 грн, у тому числі ПДВ у розмірі 83,33 грн

(чи є на картці підпис відповідальної особи?)

Практичне завдання №2.

Встановити порушення та описати.

перевіркою встановлена неправильність відображення ТМЦ за ІІ кв.2013р., а саме те, що прийняті складом за актом на відповідальне зберігання від 10.02.12, Прийняті складом за приходною накладною № 049 від 01.07.13., Прийняті складом за договором поставки №65 від 01.03.13р. Оскільки ці ТМЦ були прийняті за датами, що не відповідають ІІ-му кв., то це є порушенням.

Варіант №5

Блок теоретичних питань