Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Экзамен Казначейство.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.03.2019
Размер:
44.78 Кб
Скачать

2. Основні напрямки контролю касових та банківських операцій-це...

— дотримання встановленого ліміту залишку готівки в касі

— відповідність записів касової книги підприємства про суми, одержані з банку і здані в банк, даним самого банку. У разі розходження між даними банку і записами в касовій книзі з'ясовуються причини цих розходжень; — дотримання встановлених строків і порядку здавання грошової виручки, своєчасність повернення в банк невитрачених сум заробітної плати та інших сум. У разі виявлення порушень з'ясовується, протягом якого часу і яка сума не здавалась до банку і з якої причини; — правильність витрачання готівки, одержаної в банку, на цілі, зазначені в чеку; — правомірність витрачання готівки з виручки; — правильність ведення касової книги і своєчасність обліку в ній надходжень і видач готівки.

Блок тестових завдань

1.Основні виробничі фонди - це:

а) матеріальні активи, які призначаються для використання у власній господарській діяльності;

2.Який методичний прийом застосовує ревізор для перевірки повноти оприбуткування

запасів:

б) камеральна перевірка;

3.Джерелом інформації при ревізії основних засобів є:

а) інвентарні картки;

4. До якого розміру зарплати може бути застосована податкова соціальна пільга

в 2014р.:

б) сума якої не перевищує 1710 грн.;

Блок практичних завдань

Практичне завдання №1.

До складу основних засобів ТОВ «Альфа Україна» було зараховано безоплатно отриманий сканер, призначений для використання в офісі. Отриманий сканер було віднесено до 4-ї гр. основних засобів. При обчисленні амортизації вартість такого обладнання було включено до балансової вартості основних фондів.

Встановити порушення та описати

Розвязок: перевіркою встановлене неправильне віднесення отриманого сканера до ІІІ групи основних засобів, оскільки він має бути віднесений до ІV групи основних засобів.

Практичне завдання №2.

Скласти робочий план проведення ревізії фінансово-господарської діяльності підприємства на ЗАТ «Омега». Перевіряємий період з 01.01.10 по 01.01.2012р.

Варіант №8

Блок теоретичних питань

1.Основні завдання та принципи ревізії.

Основні завдання ревізії:1)здійснення держ.контролю за витрачанням матер.цінностей,їх збереження;2)перевірка стану і достовірності БО і звітностів Міністерствах,фондах,Держ.Комітетах,а також організаціях та п-вах.3)розробка пропозиції щодо усунення виявлених недоліків і порушень та їх запобігання в майбутньому.Принципи: -Принцип раптовості- застосування засобів і способів перевірки в момент, коли підконтрольні особи цього не чекають. -Принцип послідовності -кожна наступна ревізія починається з моменту закінчення попередньої. Ревізії проводяться безперервно з моменту організації підприємства і до моменту його ліквідації.-Принцип гласності -про проведення ревізії після пред'явлення повноважень ревізорами широко оголошується. -Принцип оцінки факторів, виявлених ревізією-дає можливість ревізору вільно висловлювати свою думку щодо причин виявлених недоліків і, незалежно від мотивів зацікавлених осіб, самостійно оцінювати ті чи інші факти, законність та обґрунтованість дій зацікавлених осіб.-Принцип ревізійної безпосередності забезпечує такий порядок використання доказів, при якому в основі висновків про розглянуті за сутністю факти лежать дані про них, які особисто сприймаються ревізором і документально встановлюються ним в межах існуючих норм.-Принцип виховної дії. – у кожному конкретному випадку виключалась можливість повторення помилок та порушень в майбутньому.-Принцип активності ревізії полягає в тому, що ревізор за своєю ініціативою застосовує дозволені йому прийоми та способи для вивчення реального стану справ.-Принцип безперервності ревізії полягає в тому, що розпочаті ревізійні дії повинні вестись активно і безперервно до повного виявлення фактів порушень, відшкодування виявленої матеріальної шкоди, притягнення винних осіб до відповідальності.-Принцип повноти полягає у виявленні та детальному вивченні всіх фактів, що мають значення для ревізії.-Принцип об'єктивності та всебічності ревізії.-Ревізор повинен дати об'єктивну оцінку діяльності підприємства з документальним обґрунтуванням фактів, обов'язковим виявленням причин та зв'язків між ними