Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Экзамен Казначейство.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.03.2019
Размер:
44.78 Кб
Скачать

1. Амортизації підлягають:

-витрати на придбання основних засобів, нематеріальних активів та довгострокових біологічних активів для використання в господарській діяльності;  -витрати на самостійне виготовлення основних засобів вирощування довгострокових біологічних активів для використання в господарській діяльності, в тому числі витрати на оплату заробітної плати працівникам, які були зайняті на виготовленні таких основних засобів;  -витрати на проведення ремонту, реконструкції, модернізації та інших видів поліпшення основних засобів, що перевищують 10 відсотків сукупної балансової вартості всіх груп основних засобів, що підлягають амортизації, на початок звітного року;  -витрати на капітальне поліпшення землі, не пов'язане з будівництвом, а саме іригацію, осушення та інше подібне капітальне поліпшення землі;  -капітальні інвестиції, отримані платником податку з бюджету, у вигляді цільового фінансування на придбання (створення) об'єкта інвестування (основного засобу, нематеріального активу) за умови визнання доходів пропорційно сумі нарахованої амортизації по такому об'єкту

-сума переоцінки вартості основних засобів - вартість безоплатно отриманих об'єктів енергопостачання, газо- і теплозабезпечення, водопостачання, каналізаційних мереж, побудованих споживачами на вимогу спеціалізованих експлуатуючих підприємств згідно з технічними умовами на приєднання до вказаних мереж або об'єктів; 

- вартість основних засобів, визначена на рівні звичайної ціни

2. Предмет, об’єкт та суб‘єкт ревізії.

Предмет ревізії-документарно відображена в системі обліку екон.діяльність,що вивчається шляхом застосування спец.методів з позиції її законності,достовірності,доцільності.

Об’єкт – це різноманітні здійснені на п-ві господарські та фінансові операції, факти, які формують певні господарські процеси та знайшли відповідне документарне відображення, активи п-ва, оборотні і необоротні засоби, залучені засоби, джерела їх формування тощо.

Суб’єкти:зовн.і внутр.органи контролю

Блок тестових завдань

1. Об’єктом ревізії є:

г) здійснені на підприємстві господарські операції.

2. Записи в касовій книзі проводяться:

а) щодня;

3. Для отримання готівки в банку підприємство використовує:

а) грошові чекові книжки;

4. Ревізія операцій із грошовими коштами на рахунках у банку передбачає:

г) всі відповіді правильні.

Блок практичних завдань Практичне завдання №1.

 Написати вступну частину акта ревізії ПП «Мрія». Перевіряємий період з 01.09.10р. по 31.02.12. Попередня ревізія фінансово-господарської діяльності підприємства проведена за період з 01.07. 09р.  по  31.08.10р. (3 бала) Практичне завдання №2.

Виписка з картки аналітичного обліку матеріалів,грн.

Визначити правильність руху матеріалів.

Перевіркою встановлено такі порушення:

1)неправильний розрахунок залишку жовтої фарби на 01.05.13, фактичний залишок становить: 200+1100-830=470(грн)

2) Невірний розрахунок усього білої фарби = 500+600+300= 1400 грн

2)неправильний розрахунок залишку білої фарби на 01.05.13, фактичний залишок:

60+1400-1150=310(грн)

Варіант №6

Блок теоретичних питань