Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Aktivna_praktika_II_DV_4_sem.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
22.04.2019
Размер:
138.75 Кб
Скачать

Індивідуальні завдання

1. Проведення спостережень за дітьми.

Практиканти проводять систематично спостереження за однією дитиною, за групою дітей, роблять записи в щоденниках (спостереження і аналіз) і складають характеристику нервово-психічного розвитку дітей.

2.Активна участь в проведенні різних видів виховної роботи.

Студенти-практиканти самостійно працюють з дітьми раннього віку. Готуються і самостійно проводять відкриту розвагу. Конспекти занять і режимних моментів, сценарії розваг перевіряються і затверджуються керівником підгрупи. Для проведення занять студент-практикант підбирає наочні посібники чи самостійно готує їх.

3.Вивчення документації групи і участь в її веденні.

Практиканти знайомляться з планом виховної роботи групи, зошитом прийому, табелем відвідування, формами контролю за розвитком дітей, з історіями їх розвитку, студенти приймають активну участь у складанні плану занять, ігор, самостійної діяльності, звітів показників нервово-психічного розвитку дітей, в аналізі проведеної роботи і веденні іншої документації.

4. Організація роботи з батьками.

За час педпрактики студенти здійснюють роботу з батьками: оформляють виставки, проводять консультації, індивідуальні бесіди. Приймають участь у батьківських зборах, відвідують дітей на дому, змінюють інформаційний матеріал в батьківському куточку тощо.

5. Збір теоретичного і практичного матеріалу для курсової роботи, для тематичного звіту.

Студенти-практиканти в процесі спостерігання і самостійної роботи з дітьми раннього віку ведуть записи в щоденнику-спостережень про хід розвитку дітей, роблять висновки, збирають матеріал з теми курсового дослідження з дитячої психології.

Заняття і екскурсії під час практики

1. З метою отримання більш повного уявлення про дошкільний навчальний заклад студентами здійснюється вивчення матеріальної бази ДНЗ, знайомство з педагогічними кадрами та обслуговуючим персоналом.

В дошкільному навчальному закладі необхідно провести педагогічну раду, на якій завідуюча знайомить практикантів з співпрацівниками, дає коротку характеристику стану навчально-виховної роботи в групах раннього віку і ставить завдання перед вихователями і студентами–практикантами на час проходження практики.

2. Завідуюча ДНЗ, методист, керівники підгрупи студентів проводять екскурсії по дошкільному навчальному закладу, в групи раннього віку, методичний кабінет.

Під час екскурсії по приміщенню ДНЗ студенти аналізують:

  • дотримання гігієнічних вимог у приміщення ДНЗ;

  • план приміщення (групи, методичний кабінет, харчоблок, пральню, господарські приміщення, кабінет завідуючої ДНЗ, музичний зал, методичний кабінет).

Під час екскурсії до методичного кабінету студенти знайомляться з методичною літературою, посібниками, обладнанням для педагогічного процесу в групах раннього віку, бібліотечкою художньої літератури.

Під час екскурсії до кімнат груп раннього віку студенти повинні:

- познайомитись з приміщенням кожної групи, розміщенням всіх кімнат (ігрова-їдальня, спальня, приймальня, туалет);

- визначити наявність, види і призначення меблів і обладнання, розташування їх в групі;

- проаналізувати наявність посібників, іграшок, їх розміщення в групі;

- познайомитись із груповим майданчиком для дітей 2-го і 3-го років життя і його обладнанням;

- вивчити організацію повітряного, температурного, санітарного режиму.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]