Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекции Инвестиционное кредитование.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
2.53 Mб
Скачать
  1. Строк і порядок звернення стягнення на предмет застави

3.1. Звернення стягнення на предмет застави (у повному обсязі чи у відповідних частинах) за цим Договором відбувається відповідно до згоди Сторін, якої досягнуто Сторонами з укладенням цього Договору. Відповідно до ст. 61 Цивільного кодексу України ця згода набирає чин­ності, а права та обов'язки Сторін щодо звернення стягнення на пред­мет застави виникають у момент настання будь-якого з наступних ви­падків таким чином:

— при неповерненні, повному або частковому, у встановлений згід­но з п. 2.2 Кредитного договору строк суми кредиту — щодо повного обсягу предмета застави;

— при несплаті, повній або частковій, у встановлені згідно з Кредит­ним договором строки сум відсотків за користування кредитом — щодо відповідних за вартістю частин предмета застави;

— при несплаті, повній або частковій, у встановлені згідно з Кредит­ним договором строки сум штрафних санкцій — щодо відповідних за вартістю частин предмета застави;

— при реорганізації у будь-який спосіб або ліквідації Заставника — щодо повного обсягу вартості предмета застави.

3.2. Сторони погоджуються, що укладення (підписання) додаткових документів для підтвердження звернення стягнення на предмет застави, виходячи з викладених вище положень цього пункту Договору, не по­трібне.

3.3. Реалізація предмета застави відбувається поступання вимогою, яка здійснюється Заставником і Заставоутримувачем. Згідно зі ст. 61 Ци­вільного кодексу України та домовленістю Сторін, якої досягнуто між ними з укладенням цього Договору, поступання вимогою щодо предме­та застави (в обсязі, в якому здійснено стягнення на предмет застави) набирає чинності, а права та обов'язки Сторін з поступання вимогою, які передбачені ст. 197—200 Цивільного кодексу України, виникають одразу після звернення стягнення на предмет застави згідно з положен­нями п. 2.1 цього Договору.

3.4. З моменту здійснення поступання вимогою Заставоутримувач отримує всі права кредитора (у відповідних обсягах) по договорах, зо­бов'язання за якими являють собою предмет застави, зокрема, право безпосереднього отримання відповідних сум коштів від боржників за цими договорами.

  1. Відповідальність Сторін

4.1. У разі невиконання чи неналежного виконання зобов'язань, пе­редбачених цим договором, винна Сторона відшкодовує іншій Стороні всі завдані у зв'язку з цим збитки.

У випадку надання недостовірної інформації, яка стосується умов цього Договору та/або процесу його виконання, Заставник сплачує Заставоутримувачу штраф у розмірі __________________(_____________) гривень.

  1. Строк дії Договору

5.1. Цей Договір набуває чинності з моменту його підписання уповноваженими представниками Сторін та діє до виконання зо­бов'язань за Кредитним договором та будь-якими додатковими уго­дами до нього.

  1. Інші умови

6.1. Цей Договір набирає чинності з моменту його підписання і діє до повного виконання зобов'язань Заставником за Кредитним догово­ром. У випадку продовження строків зобов'язань, що випливають з Кредитного договору (шляхом укладення додаткових угод до нього),

дія застави, передбаченої цим Договором, зберігається до повного по­гашення вказаних зобов'язань.

6.2. Зміни та доповнення до цього Договору (зокрема при частковій чи повній зміні предмета застави) можуть бути внесені за згодою Сто­рін, що повинна бути оформлена у письмовій формі.

6.3. Усі повідомлення між Сторонами здійснюються у письмовій формі шляхом направлення рекомендованих листів або телеграм.

6.4. У разі часткового виконання Заставником зобов'язань за Кредит­ним договором застава зберігається в початковому вигляді.

6.5. З усіх питань, що стосуються предмета, умов та/або процесу виконання цього Договору, але прямо не врегульовані положеннями цього Договору, Сторони мають керуватись чинним законодавством України.

6.6. Цей Договір складений у 2-х оригінальних примірниках, що мають однакову юридичну силу: один — для Заставника, другий — для Заставоутримувача.