Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_OOP_DP.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
07.05.2019
Размер:
1.15 Mб
Скачать

1 Загальні відомості щодо структури, змісту та оформлення розділу

Охорона праці” дипломних та магістерських наукових робіт

Розділ „Охорона праці” є самостійною (спеціальною) частиною випускних кваліфікаційних робіт з відповідним титульним аркушем (див. додаток А). Як і всякий завершений документ, містить такі елементи: зміст, вступ, основну частину, висновки, перелік посилань, додатки (за необхідності).

Приклади оформлення змісту наведено у пунктах 2 і 3 даних методичних вказівок.

Вступна частина розділу (вступ) висвітлює загальні питання обраної теми розділу і зазвичай має обсяг не більше двох сторінок. Якщо вступна частина має обсяг в одну сторінку, то вона повинна бути заповненою не менш ніж на 4/5. При обсязі у дві чи більше сторінок, останню сторінку бажано заповнити більше ніж на 1/3.

Як правило, вступна частина завершується реченням, що лаконічно характеризує зміст даного розділу кваліфікаційної роботи, що показано у нижче наведених прикладах.

Приклад 1.1:

В даному розділі дипломної (магістерської наукової) роботи на основі законодавчих, нормативно-правових документів та літературних джерел розглянуто медичні профілактичні заходи щодо збереження здоров’я та підвищення працездатності користувачів комп’ютерів.

Приклад 1.2:

В даному розділі частині дипломної (магістерської наукової) роботи виконано аналіз умов праці на робочих місцях відділу адміністрування програмних комплексів індивідуального бізнесу МФ Приватбанку та запропоновані заходи щодо їх покращення.

Приклад 1.3:

В даному розділі дипломної (магістерської наукової) роботи розглянуті питання державного контролю за дотриманням вимог нормативно-правових документів щодо забезпечення безпечних та здорових умов праці користувачів комп’ютерів.

Основна частина розділу складається із декількох пунктів (зазвичай трьох-чотирьох), котрі можуть мати відповідні підпункти. Нумерація пунктів та підпунктів виконуються відповідно до методичних вказівок [1].

Якщо основна частина містить ілюстрації (креслення, рисунки, графіки, схеми і т.ін.) цифровий (статистичний) матеріал у вигляді таблиць, формули та відповідні розрахунки, вони так саме наводяться з урахуванням вказівок [1].

Висновки по даному розділу кваліфікаційної роботи містять конкретні відомості з виконаної роботи, власне ставлення відносно проблемних питань охорони праці, результати розрахункових робіт, висновки стосовно стану умов праці на певних робочих місцях та заходи, в разі необхідності, щодо їх покращення. За стилістикою висновки оформлюються аналогічно висновкам з основної частини кваліфікаційної роботи у вигляді пронумерованої арабськими цифрами або виділеною абзацами логічно визначеною текстовою послідовністю.

Зазвичай обсяг розділу „Охорона праці” кваліфікаційних робіт складає 12...15 сторінок (при використанні шрифту Times New Roman текстового процесору MS Word розміру пунктів з полуторним міжрядковим інтервалом або використанні шрифтів іншого текстового редактора з висотою літер і цифр не менш ніж 1,8 мм).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]