Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод по курсов з б.о..doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.05.2019
Размер:
246.27 Кб
Скачать

9. Додатки

Оформленню додатків у курсовій роботі слід приділити увагу, оскільки їх кількість та якість свідчать про те, наскільки глибоко та конкретно студент вивчив практичні та теоретичні матеріали з обраної теми, як старанно підібрав ці матеріали і наскільки ґрунтовно підтверджено висновки та пропозиції, відображені у курсовій роботі.

Додатки оформлюють як продовження курсової роботи на наступних її сторінках або у вигляді окремої частини, розміщуючи їх у порядку появи посилань у тексті курсової роботи. Кожен додаток повинен починатися з нової сторінки. Додаток повинен мати заголовок надрукований угорі малими літерами з першої великої симетричної відносно тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкується слово «Додаток ____» і велика літера, що позначає додаток. Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Г, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь, наприклад додаток А, додаток Б. Один додаток позначається як додаток А. При оформленні додатків окремою частиною на титульному аркуші друкують великими літерами слово «ДОДАТКИ». При написанні курсової роботи з бухгалтерського обліку студенти можуть виносити в додатки форми фінансової звітності (баланс, звіт про фінансові результати, звіт про рух грошових коштів, звіт про власний капітал, примітки до фінансової звітності), відомості, а також таблиці і рисунки, які займають сторінку.

10. Захист курсової роботи

Захист курсової роботи проводиться, як правило, комісією із 2–3 – х викладачів кафедри обліку та аудиту. Захист роботи є публічним, тобто відбувається у присутності інших студентів даної групи, роботи яких допущено до захисту, та інших зацікавлених осіб. Усі присутні можуть задавати питання автору, виступати із приводу захисту тощо. Захист відбувається на передодні курсового іспиту із бухгалтерського обліку згідно із навчальним розкладом.

До захисту курсової роботи студент повинен підготувати виступ, для якого надається 7-10 хвилин. За цей час потрібно логічно викласти тези теми, відповісти на запитання членів комісії і присутніх. Виступ студента починається з наступних слів «Шановні присутні до Вашої уваги пропонується курсова робота на тему……». В кінці виступу студент повинен сказати «Дякую за увагу».

11. Оцінювання курсової роботи

Для студентів спеціальності «облік і аудит», «економіка підприємства» та «фінанси» передбачене написання курсової роботи з курсу «бухгалтерський облік». Виконання курсової роботи вважається самостійною роботою студентів зі вказаного курсу. Виконання та захист курсової роботи оцінюється в 100 балів. Виконання курсової роботи оцінюється в 70 балів, а захист – 30 балів.

Якість виконання та захист курсової роботи оцінюється за такими критеріями

Оцінка якості виконання роботи

Бали

Оцінка якості захисту роботи

Бали

Визначення актуальності теми

5, 10, 15

Виступ студента

5, 10, 15

Стиль і логіка виконання

5, 10, 15,

Відповіді на поставлені питання

0, 5, 10, 15

Науковий рівень

0, 5, 10

Оформлення

5,10

Ступінь розкритості теми

5, 10, 15

Здача курсової роботи в терміни

0, 5

РАЗОМ

70

РАЗОМ

30

Для студентів різних спеціальностей написання курсової роботи відбувається в різні семестри. Студенти, які пишуть курсову роботу в І семестрі повинні показати науковому керівнику план курсової роботи до 15 жовтня звітного року. Також студент протягом написання курсової роботи може частинами (або по розділах) приносити напрацювання на перевірку керівнику. Написана курсова робота має бути подана на кафедру обліку та аудиту до 15 грудня звітного року для написання науковим керівником рецензії.

Студенти, які пишуть курсову роботу в ІІ семестрі повинні показати план курсової роботи до 1 квітня звітного року. Науковий керівник має погодити план курсової роботи, або повернути на доопрацювання. Написана курсова робота має бути подана на кафедру до 15 травня звітного року для написання науковим керівником рецензії.

Не допускається до захисту курсова робота написана з одного підручника, переписана з Іnternet, а також зі застарілим нормативно-правовим забезпеченням. Така курсова робота буде повернута студенту на доопрацювання.