Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.7. Повітряна навігація.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
12.07.2019
Размер:
270.34 Кб
Скачать

А) візуальний етап польоту при заходженні на посадку, який виконується за наземними орієнтирами та призначений для виводу повітряного судна в положення для посадки.

б) візуальний етап польоту при заходженні на посадку, який виконується за наземними орієнтирами та призначений для виводу повітряного судна в точку прийняття рішення.

в) етап польоту при заходженні на посадку, який виконується за правилами польотів за приладами з контролем заходження по візуальним наземним орієнтирам.

г) етап польоту за приладами при заходженні на посадку, який виконується за наземними орієнтирами та призначений для виводу повітряного судна в точку прийняття рішення.

13. Дати визначення поняттю: «маршрут обслуговування повітряного руху».

а) визначений маршрут, призначений для спрямування потоку руху з метою забезпечення обслуговування повітряного руху. Зазначене поняття використовується для повітряної траси, контрольованого чи неконтрольованого маршруту, умовного маршруту, маршруту прибуття або вильоту тощо.

б) маршрут, призначений для забезпечення обслуговування повітряного руху. Зазначене поняття використовується для повітряної траси, контрольованого чи неконтрольованого маршруту, умовного маршруту, маршруту прибуття або вильоту тощо.

в) маршрут, на якому забезпечується радіолокаційне диспетчерське обслуговування повітряного руху. Зазначене поняття використовується для повітряної траси та контрольованого маршруту.

г) частина повітряного простору, в межах якої у визначені періоди часу забезпечується районне диспетчерське обслуговування повітряного руху.

14. Головна функція навігації:

а) дозволити пілотові завжди знати точне місце розташування літака стосовно земної поверхні.

б) привести до мінімуму ризик зіткнення між літаками, що перебувають в одній зоні або на тім же самому маршруті.

в) забезпечення безпеки літака й пасажирів.

г) спростити процес планування найбільш короткого маршруту з використанням ортодромії.

15. Дати визначення поняттю: «зональна навігація».

а) метод навігації, який дозволяє повітряним суднам виконувати політ за будь-якою бажаною траєкторією в межах зони дії радіомаячних навігаційних засобів, або в межах, що визначаються можливостями автономних засобів, або їх комбінації.

б) метод навігації, який дозволяє повітряним суднам виконувати політ по за будь-якою бажаною траєкторією за межами зони дії радіомаячних навігаційних засобів, або в межах, що визначаються можливостями автономних засобів

в) метод навігації, який дозволяє повітряним суднам виконувати політ в контрольованому повітряному просторі поза межами зони дії радіомаячних навігаційних засобів.

г) метод навігації, який дозволяє повітряним суднам виконувати політ за правилами візуальних польотів поза межами контрольованого повітряного простору.

16. Назвати види маршрутів зональної навігації.

а) фіксовані маршрути, резервні маршрути, довільні маршрути.

б) фіксовані маршрути, резервні маршрути, які проходять в контрольованому повітряному просторі класів А та В.

в) до маршрутів зональної навігації відносяться всі маршрути, які визначаються за допомогою VOR.

г) до маршрутів зональної навігації відносяться всі маршрути, які проходять в контрольованому повітряному просторі класів А та В.

17. Дати визначення поняттю: «фіксовані маршрути RNP».

а) фіксованими маршрутами RNP є опубліковані постійні маршрути ОПР, які можуть плануватися для використання повітряними суднами, затвердженими для виконання польотів в умовах конкретного типу RNP. При цьому не виключається обмеження у відношенні часу використання маршрутів та ешелонів польоту.

б) фіксованими маршрутами RNP є встановлені маршрути ОПР, які можуть плануватися для використання повітряними суднами, затвердженими для виконання польотів в умовах конкретного типу RNP.

в) фіксованими маршрутами RNP є маршрути ОПР, які встановлені для повітряних суден, що можуть застосовувати зональну навігацію.

г) фіксованими маршрутами RNP є встановлені маршрути ОПР, які призначені для спрямування визначеного потоку повітряного руху в межах заданого обсягу контрольованого повітряного простору.