Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсовий (стиралка).docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
14.07.2019
Размер:
3.33 Mб
Скачать

2.12. Технічне обслуговування електропобутового приладу

Пральна машина спроектована так, щоб звести до мінімуму її обслуговування. Тим не менш важливо завжди пам'ятати про необхідність проведення регулярного очищення машини. До початку очищення перевірте, щоб прилад був відключений від електричної мережі, і щоб була перекрита подача води.

Не мийте машину хімічними складами, для очищення використовуйте тільки м'яку вологу і злегка намилену ганчірку. Очищення пральної машини:

Протріть м'якою вологою ганчіркою зовнішній корпус і гумові частини машини. Не застосовуйте абразивні склади, бензин та інші розчинники. Після закінчення прання залиште на деякий час дверцята машини відкритою, щоб могли висохнути гумові частини. Періодично мийте відділення для пральних засобів. Для цього вийміть весь ящичок і сполосніть його під проточною водою. Вставте його на місце.

Очищення фільтра. Перш ніж починати виконання описаних нижче операцій, перевірте, щоб пральна машина була порожня. Не витягайте

фільтр під час роботи машини, або коли бак машини заповнений водою. Покладіть під фільтр ганчірку або плоский піддон для збору залишків води з фільтру. Відкрийте кришку фільтра, відкрутіть фільтр проти годинникової стрілки і вийміть його. Необхідно періодично очищати фільтр. Обполосніть фільтр під проточною водою і очистіть його від усіх забруднень. Прикрутіть фільтр за годинниковою стрілкою і перевірте, щоб він був закритий герметично. Вибравши для машини підходяще місце, виставити її за рівнем за допомогою регульованих ніжок. Слід звернути особливу увагу на вибір положення машини, на її вирівняність і на міцність затягування контргайок. У тому випадку, якщо виставлення пральної машини за рівнем не виконано правильно, машина буде нестійка, під час роботи буде шуміти, що може згодом призвести до пошкодження. Якщо машина встановлюється на пласке покриття, слід перевірити, щоб між нею і підлогою вільно циркулював повітря.

Підключення до водопроводу:

Тиск води у водопровідній мережі повинно бутив межах 0,05 - 1,00 мПа . До підключення машини відкрийте кран і дайте воді стекти, щоб труби очистилися від забруднень, типу піску і іржі (виконання даної операції має особливе значення для тих випадків, коли пральна машина довгий час не використовувалася, або коли вона підключається до вигнутому трубопроводу подачі води). Заливний шланг має бути з'єднаний з краном холодної води різьбовим патрубком. Між краном і трубою прокладете фільтруючу прокладку, що входить у комплект машини, і потім туго затягніть.

Покладіть прокладку і на іншу край заливного шланга і прикрутіть її до пральної машини. Під час прання кран подачі води повинен бути повністю відкритий. Зливна труба води повинна знаходитися на висоті від 60 до 90 см . Якщо передбачений злив води безпосередньо в каналізацію, вільний край труби пральної машини повинен бути вставлений в каналізаційну трубу з внутрішнім діаметром не менше 40 мм. Слідкуйте за тим, щоб зливна труба машини не була герметично вставлена в каналізаційну трубу, з тим, щоб сифон не заповнювався повітрям, і відповідно, не відбувався перелив води.

У випадку, якщо вода зливається в мийку або куди небудь ще, вільний край труби повинен бути закріплений в місці її перегину спеціальним утримувачем, що входять у комплект машини. Таким чином покладіть трубу на край мийки та закріпіть утримувач так, щоб труба не впала. Стічний канал миття повинна бути чистим з тим, щоб вода могла текти по ньому вільно.

Електричне підключення:

Перевірте, щоб напруга, вказана в технічних даних машини на табличці з внутрішньої сторони кришки фільтра, відповідала напрузі електричної мережі.

Параметри захисного мережевого вимикача, електричних шнурів і розетки повинні витримувати максимальне значення навантаження, вказане на табличці. Розетка, до якої підключається пральна машина, повинна мати заземлення. В іншому випадку виготовлювач відхиляє будь-яку відповідальність за виникнення нещасних випадків. Якщо розетка підключення вилки машини не працює або непридатна, вона повинна бути замінена кваліфікованим електриком. Забороняється підключати машину до електричної мережі через подовжувачі та багатоконтактні роз'єми. Під час проведення операцій з обслуговування вилка пральної машини повинна бути від'єднано від джерела струму. Не вставляйте і не виймайте вилку з розетки мокрими руками. Якщо шнур живлення якимось чином пошкоджений, зверніться в спеціалізовану майстерню. Ставте прилад так, щоб шнур живлення був легко доступний, для того, щоб у разі необхідності можна було від'єднати його від мережі.