Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
информ. 1-10.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.08.2019
Размер:
37.28 Кб
Скачать
  1. Призначення та відмінність системного, основного та меню об’екта.

  2. Як знайти папку або файл за допомогою головного меню.

Ця функція дозволяє переглянути весь диск у пошуках конкретного файла. Для пошуку файла необхідно виконати такі дії:

1          Натиснути на кнопку Пуск й обрати пункт Пошук. 

2          У меню, що з'явиться, вибрати пункт Файли й папки. На екрані з'явиться діалогове вікно Знайти. 

3          Визначити параметри пошуку (ім'я файла або папки), і натиснути на кнопку Знайти

Пошук можливо здійснити за ім'ям, за датою зміни файла, за допоміжною інформацією, наприклад, по тексту, що зберігається у файлі.

Щоб відкрити знайдений файл або папку, треба двічі натиснути на його ім'я.

Пошук інформації в комп'ютері можна здійснити й за допомогою папки Мій Комп’ютер іПровідник.

  1. Послідовність дій по створенню нової папки за допомогою папки «Мій комп'ютер».

Пуск→мій комп'ютер→відкриваємо будь яку папку документів або жорсткий диск→за допомогою правої кнопки миші відкриваємо контекстне меню→создать→папку. Або можна натиснути «задачи для файлов и папок» і там обрати «создать папку»

  1. Елементи вікна програми «Провідник» і їхнє призначення. У чому додаткові можливості і зручності провідника.

Програма Провідник подібно засобу Мій Комп'ютер представляє інструмент перегляду вмісту дисків на комп'ютері. У Провіднику для представлення файлів, умісту дисків і папок використовується єдине вікно, у якому виконуються всі  дії.

Програма Провідник надає можливість роботи з файлами, каталогами і пристроями комп'ютера. Провідник являє собою спеціальну програму, в якій графічно за допомогою піктограм і ліній позначається взаємне розташування об'єктів (як фізичних, так і логічних). Кожна піктограма супроводжується текстовим рядком з назвою об'єкта. Вікно Провідникаможна розділити на 3 області. У двох з них знаходяться зображення логічної (області дерева папок) і фізичної (області активної папки) структури комп'ютера, а в третій, яку можна назвати системною областю, знаходиться інструментарій для роботи з двома першими. До системної області вікна відноситься головне меню (меню "Файл", "Виправлення", "Вид", "Сервіс", "?") і кнопки панелі інструментів, що дублюють команди меню. За допомогоюПровідника можна переглянути структуру папок. Найвищим рівнем дерева є папка Робочий стіл. Робочий стіл – умовна позначка всієї області комп'ютерного простору, доступного під час роботи з ОС Windows.

За допомогою провідника можна швидко відкрити потрібну папку або файл. Створити папку, перенести потрібний файл, скопіювати, перейменувати та ін.

  1. Як скопіювати декілька файлів з одного каталога в інший за допомогою програми «Провідник».

Пуск→програми→стандартні→провідник далі відкрити потрібний каталог, виділити і скопіювати за допомогою контекстного меню потрібні файли, потім відкрити каталок куди будемо вставляти файли на пустій ділянці натиснути контекстне меню та вибрати пункт «вставить»

  1. Як створити папку, а в ній вкладену папку за допомогою програми «Провідник».

Пуск→програми→стандартні→провідник  якщо необхідно створити папку не на поточному  диску, вибрати потрібний диск у списку, що розкривається, «Перехід до іншої папки» на панелі інструментів (як правило А: або С:);

якщо необхідно, щоб нова папка знаходилася  в корені диска С:, клацнути на піктограмі диска С:. Якщо треба створити одну папку всередині іншої, двічі клацнути на піктограмі тієї папки, яка буде містити нову. Вкладена папка є дочірньою папкою, а та, в яку вона вкладена - батьківською. Щоб перейти до дочірньої папки досить клацнути на кнопці (піктограмі) «Перехід на один рівень вгору»;

вибрати команду Файл → Створити → Папка або команду Створити контекстного меню. Піктограма нової папки з'явиться в нижній частині списку на правій панелі. Потім повторити теж саме з цією папкою і в ній створити ще одну папку.